M A N I E R
this site the web

Ξανά μανά τα ίδια

Δυο γεράκια πετούσανε πάνω από το χωριό και τα χωράφια μας και τα καμαρώναμε κάθε πρωί και απόγευμα από την άνοιξη μέχρι σήμερα, Κυριακή, που ήρθαν ξανά οι κυνηγοί με τις πορτοκαλί μπλούζες του συλλόγου τους και τα σκυλιά, κι έριξαν κάτω το ένα, το τραυμάτισαν στο φτερό.
Το βρήκε ο Λευτέρης μέσα σ’ ένα χωράφι, ανήμπορο να πετάξει, το πακετάρισε και το στειλε στην πόλη, το παρέλαβε ο Γιώργης να το βάλει στο βαπόρι, να ταξιδέψει για Πειραιά, όπου θα το παραλάβουν οι άνθρωποι του συλλόγου ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη.
Τηλεφώνησα σκασμένος στον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Χίου και του είπα να ενεργήσει επιτέλους κάπως,
να βγάλει μια ανακοίνωση, να εντείνει τον έλεγχο των ασυνείδητων μελών του συλλόγου, κάτι να κάνει τέλος πάντων, δεν είναι κατάσταση αυτή που βιώνουμε κάθε που έρχονται οι κυνηγοί στα μέρη μας.
Την έγραψε την ανακοίνωση επί τόπου, τον άκουγα να υπαγορεύει στον εαυτό του, προσοχή στα προστατευόμενα είδη, εκτίθενται όλοι οι κυνηγοί και ο σύλλογος από τις συμπεριφορές κάποιων, το όπλο δεν αποτελεί προέκταση της μαγκιάς σας, τέτοια έλεγε στον εαυτό του και τα έγραφε στον υπολογιστή όσο μιλούσαμε, ώσπου, όταν τελείωσε με την σύνταξη της ανακοίνωσης μου είπε το εξής:
Έπιασε ο θηροφύλακας έναν 80αχρονο που είχε στήσει “μηχανάκι” για τσίχλες και ξόβεργες. “Μηχανάκι” λένε ηχοσύστημα που μιμείται φωνές πουλιών και κάνει τον κράχτη για να κατεβάζει τα κοπάδια. Τον έπιασε λοιπόν ο θηροφύλακας τον παππού, του κατέσχεσε τις ξώβεργες και το “μηχανάκι”, αλλά τον ίδιον τον άφησε ελέυθερο, να μην τον τρέχει στα δικαστήρια γέρον άνθρωπο. Την επόμενη μέρα δέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου τηλεφώνημα από το πολιτικό γραφείο ενός εκ των δύο βουλευτών της Χίου, είπαμε ξανά, ο ένας καθυστερημένος και ο άλλος αδίστακτος αριβίστας, με την παράκληση, απαίτηση, αίτημα, όπως θέλετε πείτε το, να επιστραφεί το “μηχανάκι” στον παππού διότι είναι μούλτι σάουντ, εισαγωγής και είναι κρίμα να το χάσει ο άνθρωπος.
Αυτά                                                                                                        

Γιάννης Μακριδάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...