M A N I E R
this site the web

Ταφόπλακα στη φιλοζωική δράση το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς

Παγωμένη η φιλοζωική κοινότητα διαβάζει τη σειρά ρυθμίσεων που προτείνονται στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς και με το οποίο θεσμοθετείται ολοκληρωτικά η απαγόρευση άσκησης φιλοζωικού έργου από τα σωματεία αλλά και τους απλούς πολίτες. 
Θα επανέλθουμε με αναλυτική αποδόμηση των προτεινόμενων διατάξεων τις οποίες θα καταθέσουμε και στη διαβούλευση αλλά μέχρι τότε ας δούμε τα πιο προβληματικά σημεία του σχεδίου νόμου: 
1. Απαγορεύει την διενέργεια πράξεων που άπτονται στους καταστατικούς σκοπούς των φιλοζωικών σωματείων, όπως
είναι η διάσωση ζώων και η προώθηση τους σε υιοθεσίες. Καθιστά παράνομη την δημοσίευση αγγελίας υιοθεσίας σε sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σωματείων και ιδιωτών. Θέτει προϋποθέσεις για τη συνεργασία Δήμων - φιλοζωικών οι οποίες ουσιαστικά αποκλείουν το 95% των φιλοζωικών σωματείων. 
2. Ανοίγει τον δρόμο για την με συνοπτικές διαδικασίες ευθανασία αδέσποτων ζώων με τίτλο λεϊσμανίασης.  
3. Καθιστά αδύνατη την υιοθεσία αδέσποτου ζώου από πολίτες που διαμένουν εκτός Ελλάδας. 
4. Μειώνει τα πρόστιμα για την κακοποίηση, τον βασανισμό, την κακή και βάναυση μεταχείριση ζώων, τον πνιγμό, τη φόλα, το κάψιμο, το κρέμασμα, τη σύνθλιψη και τον ακρωτηριασμό και ρητά δεν τα εντάσσει στη μη σύννομη θανάτωση ζώων. 
5. Προβλέπει την μη παροχή κτηνιατρικής φροντίδας σε ζώα που δεν φέρουν σήμανση, χωρίς αντίστοιχη υποχρέωση στους κτηνιάτρους να τοποθετήσουν ηλεκτρονική σήμανση ή να αναφέρουν τη μη σήμανση και τον ιδιοκτήτη αφού ολοκληρωθεί φυσικά η φροντίδα και περίθαλψη του ζώου. 
6. Μεταβιβάζει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς στους Δήμους αποκλείοντας κάθε ουσιαστική παροχή βοήθειας από σωματεία και ιδιώτες και καθιστά τους Δήμους αποκλειστικά αρμόδιους για την προώθηση αδέσποτων ζώων σε υιοθεσίες μέσα από το δικό τους site και το δικό τους ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι στην αιτιολογική έκθεση κρίνονται ως αναποτελεσματικοί! 
7. Επαναφέρει με διατάξεις που αφορούν  στις προϋποθέσεις επανένταξης των αδέσποτων στον αστικό ιστό τις εξαγγελίες για εξορία των ζώων σε εκχερσωμένες εκτάσεις και σε συνδυασμό με την πλήρη αποπομπή των φιλοζωικών οργανώσεων από πράξεις που αφορούν στην υιοθεσία των ζώων μπορεί κάποιος να φανταστεί ήδη την κατάληξη των ζώων αυτών.
Οι προθέσεις του Υπουργείου είναι σαφείς και η φιλοζωική κοινότητα ενωμένη θα καταθέσει αναλυτικά όλες τις ενστάσεις επί της πρότασης νόμου που αν ψηφιστεί τελικώς με τις διατάξεις που περιέχει σήμερα θα οδηγήσει σε ατέρμονη διαιώνιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων.
Η ομάδα του Dogs' Voice

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...