M A N I E R
this site the web

Ούτε έξω πάμε καλά

Θριαμβευτική ήταν χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας που περιλαμβάνει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και καλαματιανό. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η Ελλάδα είναι το σύμβολο του ότι η Ευρώπη μπορεί. Ναι, η Ελλάδα είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί. Άνετα.
Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ έκανε τον Αντώνη Σαμαρά με τα κρεμμυδάκια, όταν του είπε πως δεν εκπροσωπεί τον λαό του και πως η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή.
Μάλιστα ο Νάιτζελ Φάρατζ πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να μετονομάσει το κόμμα του από New Democracy σε No Democracy.
Αρχικά, ο Αντώνης Σαμαράς χαμογέλασε επειδή δεν τον
έπαιρνε να πει τίποτα –αφού ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν είναι ο
Πρετεντέρης ή κάποιο άλλο παπαγαλάκι-, αλλά μετά σηκώθηκε όρθιος και είπε στον Νάιτζελ Φάρατζ πως, τώρα που θα βάλει το δωρεάν Wi Fi και θα γίνει η Λευκή εβδομάδα –ώστε να πάνε οι μαθητές για σκι-, η Ελλάδα θα απογειωθεί και τότε να δούμε τι θα λέει ο κ. Φάρατζ.
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε τον Νάιτζελ Φάρατζ στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και του είπε πως όλοι οι Βρετανοί είναι αδελφές αλλά το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, αφού οι δυο άνδρες πήγαν στις τουαλέτες για να τις μετρήσουν.
Εν τω μεταξύ, είναι κάπως περίεργο ένας Βρετανός βουλευτής να λέει επί τέσσερα χρόνια την πικρή αλήθεια αλλά κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να παίρνουμε την θέση του Νάιτζελ Φάρατζ επειδή είναι συντηρητικός, ενώ οι δικοί μας οι αριστεροί που κάνουν ακόμα τεμενάδες στο παπαδαριό είναι πολύ προοδευτικοί και κάτσε καλά.
Εμένα μου φαίνεται πολύ προοδευτικός ο Νάιτζελ Φάρατζ που έχει αντιληφθεί πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτούς τους όρους, με την υποδούλωση των κοινωνιών στις αγορές, δεν έχει κανένα μέλλον και είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, οπότε καταλαβαίνουμε πως έχει αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι τρίτο ή τέταρτο κόμμα και ο ίδιος θα πάρει τον πούλο.πιτσιρίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...