M A N I E R
this site the web

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ

Πιστός στα βήματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί απεγνωσμένα να μας τρελάνει παρουσιάζοντας ως τεράστια επιτυχία κάθε περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών.
«Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ας δούμε ποιοι ακριβώς χάνουν και τι. Χάνουν οι συνταξιούχοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που θα δουν τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους να ισχύουν από το πρώτο ευρώ.
Χάνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, καθώς οι γιατροί πλέον δε θα δέχονται ασθενείς χωρίς ζεστό χρήμα και το ίδιο θα πράττουν και οι φαρμακοποιοί που ήδη έχουν εξαπατηθεί αρκετές φορές από τον ΕΟΠΥΥ.
Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με το θέμα των
αποκρατικοποιήσεων καθώς όλοι οι ξένοι επενδυτές έχουν μυριστεί τον καημό του κ. Στουρνάρα να δώσει δημόσια περιουσία όσο – όσο κι έτσι κανείς δεν έρχεται να αγοράσει, παρά περιμένουν να τους χαριστούν κομμάτια γης και ΔΕΚΟ. Άλλωστε το παράδειγμα της δωρεάς της ΑΤΕ στον Σάλλα, έχει δείξει τον δρόμο των αποκρατικοποιήσεων.
Χάνονται θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα μέτρα των 11,5 δισ. – που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι τελικά γύρω στα 20 δισ. ευρώ- δε θα προκαλέσουν τίποτε άλλο παρά ύφεση, άρα έλλειψη ρευστού, τουτέστιν ασφυξία στην αγορά και εν ολίγοις νέα λουκέτα, οπότε το μόνο σίγουρο είναι κι άλλες απολύσεις.
Χάνεται κάθε ίχνος σοβαρότητας του Κράτους, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, κάτι το οποίο είναι και θα κριθεί αντισυνταγματικό εφόσον συμβεί. Κανένα από τα νούμερα του τσίρκου που έχουν διαλέξει να χρησιμοποιήσουν δεν έχει συνταγματικό πάτημα, είτε αυτό λέγεται αξιολόγηση, είτε εφεδρεία. Σε περίπτωση δε, που κάτι τέτοιο συμβεί, ο αριθμός των ανέργων θα μεγαλώσει και το πιθανότερο είναι ότι θα πληγούν ακόμη περισσότερο ευαίσθητοι τομείς, όπως η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ήδη δουλεύουν στο ρελαντί.
Χάνουν οι άνεργοι, καθώς με βεβαιότητα πλέον ξεχνάμε τις προεκλογικές υποσχέσεις περί παράτασης του επιδόματος ανεργίας στους μακροχρόνια άνεργους, ενώ η ύφεση στερεί κάθε ελπίδα από τους άνεργους να βρουν δουλειά.
Χάνουν οι νεφροπαθείς, παραπληγικοί και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τη μοναδική παροχή του κοινωνικού κράτους, καθώς θα δουν τα επιδόματα των 300 – 350 ευρώ που έπαιρναν, να μειώνονται κατά 100 ευρώ.
Αυτά είναι κάποια από τα λίγα γνωστά μέτρα που αφορούν στο «πακέτο» των 11,5 δισ. Καθώς όμως, όπως είπαμε, τα μέτρα θα πρέπει να καλύψουν ένα ποσό γύρω στα 20 δισ., οι εκπλήξεις που αναμένονται θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες. Αυτοί, λοιπόν, είναι μόνο κάποιοι από τους πολίτες που πραγματικά «έχασαν έναν γύρο αποφασιστικό» ή μάλλον καλύτερα «έναν ακόμη γύρο».
Είναι αυτοί το «λόμπι της δραχμής» άραγε; Είναι νικητής απέναντι σε αυτούς ο κ. Σαμαράς; Αν γι’ αυτή τη νίκη του πανηγυρίζει, αν αυτούς θεωρεί εχθρούς του και λόμπι της δραχμής, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει χάσει κάθε ίχνος τσίπας κι εμείς κάθε ελπίδα. Δηλαδή, τα αναμενόμενα…                                                                          

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...