M A N I E R
this site the web

ΜΑΛΑΚΟΜΕΤΡΟ

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία». Να το ξεκαθαρίσουμε. Πάση θυσία, από ποιον; Από την Ελλάδα ή από το ευρώ; Διότι η πρόταση «Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία» περιλαμβάνει δύο μέρη.
Αν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που σίγουρα είναι περισσότεροι, μία ύφεση τόσο μεγάλη και διαρκής που δεν εμφανίζεται ούτε σε πόλεμο, μαζικοί εκβιασμοί για απολύσεις, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, αυτοκτονίες ανέργων και επιχειρηματιών που καταστράφηκαν από την οικονομική πολιτική και πολλά άλλα κακά της «μοίρας» δεν είναι θυσίες, τότε έχουμε χάσει κάθε λογική.
Από την άλλη, υπάρχει το ευρώ που πρέπει να δούμε ποιες θυσίες έχει κάνει. Κι όταν λέμε «ευρώ» εννοούμε πάντα τη Γερμανία. Δείτε σας παρακαλώ το video. Πρόκειται για ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ γερμανικής τηλεόρασης που αναπαρήγαγε η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. 
 

Αν το είδατε, θα μάθατε ότι το ευρώ, δηλαδή η Γερμανία, κερδίζει διαρκώς από την κρίση στην Ελλάδα και γι’ αυτό την επιθυμεί. Αν το είδατε, θα μάθατε ότι δεν πρόκειται να έρθουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, διότι παρά τις προσπάθειες να γίνουμε «ανταγωνιστικοί» εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους, αποχωρούν ακόμη και οι ξένες επενδύσεις που είχαν γίνει.
Το ρεπορτάζ αυτό μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ στις 12 Μαρτίου του 2012. Δύο μήνες σχεδόν πριν από τις εκλογές. Κι όμως στις εκλογές, πρώτο ανεδείχθη ένα κόμμα του Μνημονίου. Κι όμως σήμερα το κόμμα αυτό, η ΝΔ, επιδιώκει να γίνει κυβέρνηση για να ακολουθήσει την ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης.
Ποιον εξυπηρετεί άραγε αυτό το κόμμα, αν όχι τα γερμανικά κέρδη, όπως τα υπηρέτησε επί 3 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές που έρχονται, μαζεύοντας στις τάξεις της κάθε ακραίο φιλο-μνημονιακό γκρουπούσκουλο.
Στη συνέχεια μαζί με κόμματα – επιχειρήσεις και κόμματα – απόχες, τύπου «Δράσης» και ΔΗΜΑΡ, θα θελήσει να δημιουργήσει μία κυβέρνηση που δε θα ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα πέντε επιχειρηματικών κολοσσών, δέκα τραπεζιτών και μιας Γερμανίας.
Γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι κάθε εργάτης, συνταξιούχος, μικροεπαγγελματίας και μικρομεσαίος επιχειρηματίας που θα ψηφίσει αυτά τα κόμματα και θα στηρίξει αυτή την πολιτική, αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Όχι, δεν εννοώ ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία ή κάτι τέτοια ρομαντικά. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στην οικογένειά του και στον εαυτό του. Μόνος του φτιάχνει τον κόμπο στο σχοινί που αύριο θα κρεμαστεί.
Δεν υπάρχουν πολυτέλειες ούτε για ιδεολογικά πλαίσια, ούτε για συναισθηματικές ψήφους. Θα επιμείνω και πάλι, ότι γίνεται πόλεμος κι ως εκ τούτου οι μάχες απέναντι σε αυτό το πολιτικό σύστημα που μας εξολοθρεύει με σχέδιο, πρέπει να δίνονται στους δρόμους. Από το να αρνείσαι όμως τη λύση του δρόμου, μέχρι να πηγαίνεις εθελοντικά στο σφαγείο των κομμάτων που στηρίζουν το Μνημόνιο υπάρχει τεράστια διαφορά, καθώς και μία αναμφισβήτητη τάση βλακείας. Τα δεδομένα είναι απλά και ξεκάθαρα.
Χτες σταμάτησα σε μία στάση λεωφορείων και πήρα στο αυτοκίνητο μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όχι, δεν είμαι ταξιτζής, αλλά άμα βλέπω γιαγιάδες και παππούδες σε στάσεις και δε βιάζομαι για δουλειά, τους μαζεύω και τους πηγαίνω εκεί που θέλουν. Ένα προσωπικό μνημόσυνο είναι, τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Πήγα λοιπόν ν’ ανοίξω συζήτηση με τη γιαγιά για τις εκλογές. Μια κουβέντα είπε μόνο κι ύστερα δεν είχα πολλά να συζητήσουμε. «Δεν είναι εκλογές παιδί μου αυτές, μαλακόμετρο είναι. Θα δούμε πόσο μαλάκες είμαστε».
Αυτό μου είπε. Δεν είναι από τα παραδείγματα που έφερνε ο ΓΑΠ για «τους ανθρώπους του μόχθου που ήθελαν να του δώσουν και τους μισθούς τους για την πατρίδα». Κανονική γιαγιά ήταν. Ε, λοιπόν αυτό μου είπε για το μαλακόμετρο κι αυτό σας λέω. Διότι οι γέροι είναι σοφοί κι όπως λένε στο χωριό μου, «αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε».           

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...