M A N I E R
this site the web

Σε ιδιώτη οι δύο παραλίες του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις

Σε ιδιώτη παραχώρησε η δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά τις πλαζ «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδας». Η παραχώρηση, που πραγματοποιήθηκε μέσω δημοπρασίας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και αντιπολίτευσης. Η απόφαση καταγγέλλεται ως παράνομη καθώς ήδη υπάρχει μία πρώτη σχετική ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας, ενώ εκκρεμεί ακόμα μία.

Στη δημοπρασία συμμετείχαν δύο ιδιώτες, ωστόσο, όπως

αναφέρει ο Γιάννης Καρδαράς δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας στο Πειραιά» στο tvxs.gr. ο ένας αποχώρησε, με αποτέλεσμα και οι δύο πλαζ να περάσουν στα χέρια ιδιώτη.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασία προκλήθηκε ένταση καθώς πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο για να εμποδίσουν τη διαδικασία. Μαζί τους είχαν και τις υπογραφές 2.000 συμπολιτών τους που αντιτίθενται στην πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των δύο παραλιών.


Ο
δήμαρχος του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος επιτέθηκε φραστικά στους συγκεντρωμένους, κάνοντας λόγο για «ελάχιστες υποκινούμενες ομάδες, που θέλουν να κρατήσουν τον Πειραιά καθηλωμένο». Ο Β. Μιχαλολιάκος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους συγκεντρωμένους «νεοναζί, ακραίους και τραμπούκους». Μάλιστα επιτέθηκε στους δύο δημοτικούς συμβούλους της «Συμμαχίας στον Πειραιά», Γιάννη Καρδαρά και Μαρία Σταθάκη, που προέρχονται από το «Λιμάνι της Αγωνίας», χαρακτηρίζοντάς τους ως «καθοδηγητές» και ως «φασίστες».

Μιλώντας στο
tvxs.gr ο Γιάννης Καρδαράς επισημαίνει πως η απόφαση της δημοτικής αρχής για παραχώρηση σε ιδιώτη των δύο πλαζ είναι παράνομη. Όπως τονίζει υπάρχει σχετική απόφαση από την Περιφέρεια που ακυρώνει την πώληση για τυπικούς βέβαια λόγους, καθώς έλειπαν διάφορα στοιχεία, όπως σχέδια για τις απαιτούμενες υποδομές (αποχετεύσεις κλπ).

Σημειώνεται πως παρά την ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας η Δημοτική Αρχή συνέχισε τη διαδικασία φέρνοντας τον φάκελο για ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση είτε αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας είτε καταψήφισε την πώληση των δύο πλαζ, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε καθώς υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης τους Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Οι
Γιάννης Καρδαράς και Μαρία Σταθάκη προσέφυγαν εν νέου στην Περιφέρεια, η απόφαση της οποίας εκκρεμεί. Παρότι αναμένεται η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια ο δήμαρχος Πειραιά προχώρησε στην πώληση των δύο παραλιών. «Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του είπαμε για το θέμα της Περιφέρειας και μας είπε πως ο Δήμος είναι η Αρχή και όχι η Περιφέρεια», αναφέρει ο κ. Καρδαράς.

«Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ο Δήμος δεν έχει σχέδιο και περιμένει να το φτιάξει ο ιδιώτης. Ο Δήμος θα μπορούσε με δικά του μέσα να φτιάξει την περιοχή. Δεν αντιλέγουμε να γίνει η περιοχή τόπος έλξης, αλλά αυτό να γίνει με ένα σχέδιο. Είμαστε ενάντια στην πώληση των δύο παραλιών», τονίζει ο κ. Καρδαράς.


«Δίνουν σε έναν ιδιώτη τον μόνο χώρο που έχει ο Πειραιώτης ελεύθερο για να κάνει μπάνιο. Εμείς και μέσα από τους θεσμούς και μέσα από το κίνημα θα ακυρώσουμε αυτές τις αποφάσεις. Οι αποφάσεις για πώληση των δύο παραλιών είναι παράνομες», δηλώνει στο tvxs.gr ο κ. Καρδαράς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της
«Συμμαχίας στον Πειραιά», «η υποβληθείσα για τα Βοτσαλάκια πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, κατάληψη χώρου 500 μέτρων με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αναψυκτήριο, παραχώρηση του α΄ορόφου του κολυμβητηρίου για χρήση εστιατορίου και δέσμευση 600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκινγκ». Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η απαραίτητη περίφραξη του πάρκινγκ, αλλά και του κινηματογράφου, ώστε να μπορούν να λειτουργούν νόμιμα, δεν μπορεί να γίνει καθώς θα βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού και απαγορεύεται εκ του νόμου.

Η δημοτική παράταξη κάνει λόγο για «άνιση» σύμβαση παραχώρησης, και επισημαίνει  τη δυνατότητα που δίνεται στον ιδιώτη μέσω αυτής να προβεί σε αλλαγές που θα αλλάξουν την αρχική σύσταση του χώρου μετά από απλή γραπτή άδεια του Δημάρχου.


Σχετικά με την πλαζ Φρεαττύδας, η Συμμαχία στον Πειραιά αναφέρει πως απ’το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου και μόνο, απαγορευμένης της χρήσης αναψυχής και τουρισμού και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι παράνομη.


Κατά της πώλησης των δύο παραλιών τάσσεται και η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι»
. «Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν  στο Δημαρχείο Πειραιά για να εμποδίσουν  τον πλειστηριασμό των παραλίων τους αλλά ο Δήμαρχος της μειοψηφίας του λαού του Πειραιά ,  προχώρησε κατακυρώνοντας τον πλειστηριασμό σε ιδιώτη. Ο  Μιχαλολιάκος με την συνδρομή της αστυνομίας , αψήφησε την απόφαση της Περιφέρειας (έπειτα από προσφυγή Δημοτικού  Συμβούλιο) η  οποία κήρυξε παράνομες τις πρώτες αποφάσεις για την παραχώρηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο αγώνας μας θα ενταθεί μέχρι την νίκη των πολιτών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.                TVXS          

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...