M A N I E R
this site the web

Εγώ αν ήμουν Ευρωπαίος πολιτικός θα αυτοκτονούσα”

Ένας Ρώσος ολιγάρχης μιλάει για την κρίση και την Ελλάδα    
Από κάποια απόσταση η κριτική για την αναταραχή στην Ευρωζώνη, με τη ματιά του Ρώσου επιχειρηματία Vlantimir Potanin, μεγαλομετόχου της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο και 4ου πλουσιότερου Ρώσου, σύμφωνα με το Forbes.

Για τον κύριο Ποτάνιν, που μίλησε σε συνέδριο για τις επενδύσεις στη Μόσχα, η κρίση χρέους της Ευρωζώνης είναι ένα άλυτο πρόβλημα που θα οδηγήσει σε οικονομική ύφεση με απώλεια της “βιομηχανικής” εξουσίας που θα "καρπωθούν" οι ανταγωνιστές της Ευρώπης.

"Εγώ, αν ήμουν πολιτικός στην Ευρώπη, θα ήθελα να αυτοκτονήσω», δήλωσε ο ο Potanin, ο οποίος επικεντρώνει στο “χάσμα” συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες του ευρώ. "Υπάρχει πραγματικά μια τέτοια μεγάλη διαφορά μεταξύ των συμφερόντων των διαφόρων χωρών, που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να ταιριάζουν τα συμφέροντα της Γερμανίας με αυτά της Ελλάδας», λέει ο Ρώσος Κροίσος που έχει περάσει κι αυτός από τον “τυφώνα” της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, κερδίζοντας μια θέση στη νέα ρωσική ολιγαρχία.

Για τον Ποτάνιν, η κρίση είναι αποτέλεσμα της γρήγορης επέκτασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιος μηχανισμός εξισορρόπησης των συμφερόντων των διαφόρων μελών της.

“Τώρα-σημειώνει- η ευρωζώνη έχει δυο πολύ κακές επιλογές. Είτε να δείξει στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ, είτε να περικόψει κι άλλο τις δαπάνες. Αλλά δεν είναι έτοιμος ο καθένας να περικόψει τις δαπάνες του”.

Η αιτία του κακού για τον Ρώσο επιχειρηματία είναι ότι υπήρξε μια παγκόσμια στροφή προς τις αναδυόμενες αγορές που αποστράγγισε τον πλούτο πολλών ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες επέλεξαν να στηρίξουν τεχνητά το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο με δανεισμό.

Εκτός από τη συμβουλή για αυτοκτονία στους Ευρωπαίους πολιτικούς, ο Ποτάνιν έχει όμως και μια πιο "χρηστική" στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής και στην αντιμετώπιση του προβλήματος “Greece”: “ Στις επιχειρήσεις τα πράγματα είναι πολύ σαφή. Αν έχεις μια μονάδα που δεν δουλεύει, δίνεις στον μάνατζερ της μονάδας το χρόνο για να την αλλάξει. Αν και πάλι δεν δουλέψει την κλείνεις. Αλλά δεν είναι εύκολο να κλείσεις μια χώρα, όπως η Ελλάδα”.  lifo.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...