M A N I E R
this site the web

Αιθιοπία: Επισιτιστική βοήθεια έχουν ανάγκη 2 εκατ. άνθρωποι.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια εξαιτίας της ξηρασίας που προκαλείται από μία από τις χειρότερες μορφές του καιρικού φαινομένου Λα Νίνια εδώ και μία δεκαετία, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. 
Η Λα Νίνια, η οποία ευθύνεται για τις πλημμύρες που σημειώθηκαν φέτος στην Αυστραλία, διαμορφώνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι το αντίστροφο φαινόμενο του Ελ Νίνιο, που χαρακτηρίζεται από την άνοδο της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στις κεντρικές και τις ανατολικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού. Προκαλεί συνήθως ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Αυστραλία, περιόδους ξηρασίας στη Νότια Αμερική, θύελλες στην τροπική περιοχή του Ατλαντικού, κύματα ψύχους στη Βόρεια Αμερική και βροχερό καιρό στην νοτιοανατολική Αφρική.
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ....(UNOCHA) ανακοίνωσε ότι κατά την παραδοσιακά βροχερή εποχή (Μάρτιος με Μάιο) δεν σημειώθηκαν τελικά βροχοπτώσεις στις πεδινές περιοχές της Αιθιοπίας και έκανε έκκληση για επισιτιστική, κυρίως, βοήθεια ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες δύο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σε έκθεσή της αναφέρει ότι η ποιότητα των ζώων εκτροφής φθίνει με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών τους στην αγορά, ενώ αντίθετα αυξάνεται η τιμή των σιτηρών.
Ένα εκατομμύριο επιπλέον άνθρωποι ανά την Αιθιοπία έχουν επίσης ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Η χώρα είναι μία από τους μεγαλύτερους αποδέκτες ξένης βοήθειας καθώς το 2008 έλαβε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch (HRW), που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Το UNOCHA αναφέρει ότι οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ οι ταραχές στον αραβικό κόσμο έχουν εξαντλήσει τη ζήτηση για εξαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων- μία ζωτικής σημασίας πηγή εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Το Γραφείο ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές είναι πιθανόν να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη εποχή των βροχοπτώσεων τον Οκτώβριο.
Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Μέλες Ζενάουι, έχει δηλώσει ότι η χώρα του μπορεί να μη χρειαστεί επισιτιστική βοήθεια κατά την επόμενη πενταετία χάρη σε ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ως στόχο μία, κατά μέσον όρο, οικονομική ανάπτυξη ύψους 14.9% στη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι την τελευταία πενταετία η οικονομική ανάπτυξη στην Αιθιοπία κυμάνθηκε κατά μέσον όρο στο 11%. Η χώρα είναι σύμμαχος της Δύσης στον αγώνα κατά των ενόπλων ισλαμιστών σε αυτό το τμήμα της Αφρικής. tvxs. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...