M A N I E R
this site the web

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.


ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ
Θέλω να είμαι καλοπροαίρετη. Όχι λόγω κομματικών παρωπίδων, όπως θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί, αλλά από τη διαπίστωση ότι από πλευράς του πρωθυπουργού (δεν θα έλεγα συνολικά της κυβέρνησης) υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις και καταβάλλεται πραγματικά επίπονη προσπάθεια διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία.
Όμως, οι καλές προθέσεις δε επαρκούν. Οι πολίτες που, ενώ δεν έφταιξαν σε τίποτα αλλά καλούνται να πληρώσουν το σπασμένα διαχρονικά λανθασμένων πολιτικών, ζητούν κάτι περισσότερο από αγαθές και ειλικρινείς προθέσεις. Απαιτούν αυτό που διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου σε όλους τους τόνους. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Να μην πληρώσουν την κρίση πάλι οι ίδιοι που πληρώνουν τις πολιτικές λιτότητας εδώ και δεκαετίες.
Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος κατανοεί.....

τα αδιέξοδα από τα οποία καλείται να βγάλει τη χώρα ο πρωθυπουργός. Γι αυτό και οι αντιδράσεις, επί του παρόντος τουλάχιστον, είναι πολύ ηπιότερες από όσο δικαιολογεί η σκληρότητα των μέτρων, στη λογική του διλήμματος, μέτρα ή χρεοκοπία. Η ανοχή και η κατανόηση της κοινωνίας δεν πρέπει να παρερμηνευθεί. Οι πολίτες μπορεί να πεισθούν ότι, άλλα του είπαν και άλλα βρήκε ο πρωθυπουργός όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα βρει όμως κανένα ελαφρυντικό και καμία δικαιολογία, όταν διαπιστώσει ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης περιορίζεται στην αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων, αυτών που διαχρονικά αποτελούν τον εύκολο στόχο, την εύκολη λεία για κάθε κυβέρνηση σε καιρούς «λιτότητας».
Για να συνεχίσω κι εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες να είμαστε καλοπροαίρετοι, συναινετικοί και συνεργάσιμοι, πρέπει να δούμε και κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη ξέρουμε. Εξάλλου, η κρίση και η κατάντια του Ελληνικού Κράτους έχει υπευθύνους που σε καμιά περίπτωση δεν είναι οι εργαζόμενοι, δεν είναι οι συνταξιούχοι, δεν είμαστε εμείς....αλλά εμείς καλούμαστε για ακόμη μια φορά ως ύποπτοι, να πληρώσουμε για εγκλήματα που ποτέ δεν έχουμε διαπράξει, για τις σπατάλες, καταχρήσεις και κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων του παρελθόντος.
Για να συνεχίσω κι εγώ και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες να είμαστε καλοπροαίρετοι, περιμένουμε να δούμε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, μέτρα για την αλόγιστη Κρατική σπατάλη, για την δραστική περιστολή των δαπανών. Περιμένουμε να δούμε να δρομολογείται επιτέλους ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης μια χώρας που δεν παράγει πλέον τίποτα, αλλά ζει με δανεικά.
Άλλωστε, ο δανεισμός από τον «μηχανισμό» το μόνο που κάνει είναι να μας δίνει μια προσωρινή ανάσα, διογκώνοντας κατά αρκετά δις το χρέος της χώρας. Από μόνος του ο δανεισμός, απλά μεταθέτει στο μέλλον τη βέβαιη χρεοκοπία της χώρας.
Η κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί, να περάσει και στα επόμενα στάδια της προσπάθειας ανάκαμψης, αλλιώς, το μόνο της επίτευγμα θα είναι οι ορδές των ανέργων και η πλήρης οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και της αγοράς. Εν τέλει, η χρεοκοπία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...