M A N I E R
this site the web

Νέα τεχνική δημιουργίας δέρματος από βλαστοκύτταρα


Γάλλοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια μέθοδο να χρησιμοποιούν ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, ώστε να δημιουργούν νέο δέρμα, μια εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όσους έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η προέλευση του δέρματος από βλαστοκύτταρα σημαίνει ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα απόρριψης του πρόσθετου δέρματος που σήμερα αντιμετωπίζουν ορισμένα θύματα εγκαύματος.Αναλυτικα...


Η ανακάλυψη, με επικεφαλής την Κριστίν Μπαλντεσί του Ινστιτούτου Βλαστοκυτταρικής Θεραπείας στο Εβρί της Γαλλίας, παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα βλαστοκύτταρα έγιναν πλήρως σχηματισμένο ανθρώπινο δέρμα 12 εβδομάδες αφού εμφυτεύτηκαν σε πειραματόζωα-ποντίκια.
Εδώ και 20 χρόνια, οι ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα έχουν ωφεληθεί από μια τεχνική που αναπτύσσει νέο δέρμα στο εργαστήριο με τη χρήση των δικών τους δερματικών κυττάρων. Όμως, η μέθοδος αυτή απαιτεί τρεις εβδομάδες, αυξάνοντας στο μεταξύ τον κίνδυνο αφυδάτωσης και μολύνσεων για τους ασθενείς. Δέρμα από πτώματα χρησιμοποιείται στο μεσοδιάστημα για να καλυφθούν τα τραύματα, αλλά η διαθεσιμότητά του είναι περιορισμένη και συχνά το ξένο δέρμα απορρίπτεται από τον οργανισμό του ασθενούς.
Η νέα γαλλική τεχνική αναπαρήγαγε τα βιολογικά βήματα για τον σχηματισμό του δέρματος κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Οι επιστήμονες τοποθέτησαν τα βλαστοκύτταρα σε ένα τεχνητό δίχτυ που βοήθησε τα κύτταρα να σχηματίσουν ένα στρώμα δέρματος, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως μόσχευμα σε πέντε ποντίκια. Σε 12 εβδομάδες το δέρμα ήταν κανονικό ανθρώπινο δέρμα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα μέθοδος είναι πολλά υποσχόμενη και μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε μια απεριόριστη παροχή δέρματος για προσωρινή αντικατάσταση του καμένου, σε ασθενείς με μεγάλα εγκαύματα οι οποίοι περιμένουν τη μεταμόσχευση επιδερμίδας από τα δικά τους κύτταρα.Οι Γάλλοι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα μια δοκιμή της μεθόδου σε ανθρώπους, που αναμένεται να γίνει μέχρι το 2011. Τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από έμβρυα λίγων ημερών και γι' αυτό η χρήση τους έχει δημιουργήσει αντιδράσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...