M A N I E R
this site the web

Το μπουρδέλο μάς έκαψε

Του Γιάννη Λαζάρου
Τι άλλο έμεινε να πούμε; Ότι δεν περιμέναμε το μνημόνιο να έρθει από την πλευρά της αριστεράς; Ότι όλα πήγαν πρίμα για τους δανειστές και τις παγκόσμιες αγορές; Ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν πάντα μέσα στο κόλπο από το 2010 (κι ακόμα πιο πριν); Ότι ρίχνοντας το κάστρο ακόμα και της κουτσουρεμένης λαϊκής αντίστασης μέσω πολιτικής όλα έχουν γίνει έτοιμο πεδίο για απανωτές εκτελέσεις Ελλήνων; Ότι το 2011  όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι έγινε ανάχωμα ανάμεσα στην εξουσία και στους οργισμένους πολίτες που ξεχύθηκαν στο δρόμο ενστικτωδώς, δήλωνε παράλληλα ότι ήταν εντεταλμένος των δανειστών; 
Τι άλλο να πούμε; Ό,τι και να πούμε τώρα πια είναι περιττό. Δεν χρειάζεται να υπογράψουν οι τροϊκανοί το μνημόνιο της
αριστεράς. Δεν χρειάζεται πλέον να παραμείνουν στο ρόλο του κακού εναντίον της Ελλάδας. Είτε συμφωνήσουν, είτε όχι η προδοσία έγινε. Το έγκλημα δεν έχει πλέον αόρατους ηθικούς αυτουργούς. Έχει ονόματα και δραστηριότητα. Η ελληνική κυβέρνηση πρόδωσε την Ελλάδα με την συμμετοχή των καθαρών μνημονιακών κομμάτων. 
Αυτό δεν ήταν πρώτη φορά αριστερά. Αυτό ήταν πρώτη φορά όλοι μαζί να αποτελειώσουμε τους Έλληνες. 
Ναι, πάντα η ατομική ευθύνη του πολίτη υπάρχει, αλλά η ευθύνη σταματά από την στιγμή που η εξουσία σε απειλεί με θάνατο, διότι αυτό που έκαναν σύσσωμοι οι μνημονιακοί είναι να κάνουν την ελπίδα λεπίδα στο λαιμό του ήδη κατεστραμμένου και αυτού που αναμένει την καταστροφή του. Ο πολίτης έχει ευθύνη για την χώρα αλλά πρώτα έχει ευθύνη για την επιβίωσή του. Όταν, λοιπόν, έρχεται ένας τσόγλανος με το προσωπείο του καθαρού πολιτικού και του βάζει διλήμματα του τύπου "ή σκλαβιά ή σκλαβιά μετά βασανιστηρίων", τότε η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική και όχι ατομική. 
Αλίμονο αν περίμενε ο Έλληνας να σωθεί από τον διπλανό του. Τότε δεν  θα χρειαζόταν η πολιτική, θα υπήρχε το σύστημα της αλληλεγγύης. Αυτά γίνονται σε κοινωνίες που όλοι είναι ισότιμοι τουλάχιστον ταξικά. Ο πολιτικός είναι εκεί για να κλωτσάει τον αήθη και τον παρτάκια της ζωής να κουνήσει τον κώλο του όταν ο διπλανός πεθαίνει. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με το μνημόνιο Τσίπρα είναι να σπρώχνει τον διπλανό σου να σου πάρει το κεφάλι για να σώσει τον μπεζαχτά του. 
Ζούμε την τραγικότερη στιγμή της ιστορίας. Δημοκρατικό Πραξικόπημα. Δεν αφορά αυτή την στιγμή κανέναν νοήμονα πολίτη γιατί η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια και αν τα δις των δανείων πήγαν στις Τράπεζες και επέστρεψαν τοκισμένα στις τσέπες των δανειστών, πληρωμένα μέχρι δεκάρας από τους Έλληνες. Αυτό που αφορά τον Έλληνα πλέον είναι ότι σύσσωμη η πολιτική εξουσία της χώρας έσπρωξε τον Έλληνα να αυτοκτονήσει μέσω της ίδιας της δημοκρατίας. Γι'αυτό για τους πολιτικούς ποτέ η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, διότι σε αδιέξοδο μπαίνει αυτός που ψηφίζει και όχι αυτός που εκλέγεται.
Δεν βγαίνει κανείς έξω από την πολιτική και εθνική ευθύνη. Μην επαίρονται οι του ΚΚΕ ότι αυτοί τα έλεγαν και ήταν αλλιώς. Δεν τα έλεγε μόνο το ΚΚΕ, τα έλεγαν και απλοί πολίτες, που έχουν τραβήξει εδώ και χρόνια τον ακομμάτιστο πολιτικό δρόμο στην χώρα. Μάλιστα, αυτοί οι απλοί πολίτες, που ακόμα δεν είχαν πεινάσει και εξαθλιωθεί, αυθόρμητα τόλμησαν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους και την εθνική κυριαρχία της χώρας τους ακριβώς τέσσερα καλοκαίρια πριν. Και τους βρήκαν όλους απέναντι, είτε με δηλώσεις εξαίρεσης και ξέχωρες πορείες, είτε με πουστιές των Συριζαίων της "κάτω πλατείας", είτε με χρυσαυγήτικες πρακτικές των ελληνόφωνων Χίτλερ. Μέχρι και κόμματα ξετρύπωσαν μέσα από εκείνο το ενστικτώδες ΟΧΙ. 
Ο λαός είναι σοφός ακόμα και όταν είναι άκαιρος. Το "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" λεγόταν εκείνη την εποχή χωρίς αιτία. Η αιτία ήρθε σήμερα και το μπουρδέλο δεν κάηκε αφού το υπερασπίστηκαν με πάθος όλα τα σώματα ασφαλείας κομμάτων και αναχωμάτων τύπου Τσίπρα. Το μπουρδέλο έγινε πιο ισχυρό από ποτέ. Το μπουρδέλο έχει πλέον την προστασία της Αγίας Έδρας των Βρυξελλών. Το μπουρδέλο από πολίτη σε κατέστησε υπήκοο. 
Κάηκε όμως όλη η Ελλάδα. Το μπουρδέλο πήρε την εκδίκησή του. Οι τσατσάδες πηγαινοέρχονται στους νταβατζήδες των Βρυξελλών να κανονίσουν το μερίδιο και οι πουτάνες ακόμα συζητούν, με  την προστασία της πραξικοπηματικής δημοκρατίας τους, για το πώς θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους για τους νέους πελάτες-επενδυτές που θα αναπτύξουν τα 11 εκατ. ζώα που κυκλοφορούν στην αποικία Ελλάδα. 
Δεν έμεινε να ειπωθεί τίποτε άλλο πια.....
Η Δημοκρατία νίκησε σκοτώνοντας την Δημοκρατία.-                                                Στον τοίχο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...