M A N I E R
this site the web

Κάθε θάνατος ένα σινιάλο

Λίγο μετά τα 60 χρόνια του απεβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο χιώτης μεγαλοεφοπλιστής.
Έστειλε και αυτός το μήνυμά του περί επιτυχίας, προόδου, ανάπτυξης και πολιτισμού της ανθρωπότητας.
Της ανθρωπότητας, η οποία την ίδια στιγμή που κατόρθωσε

να συλλάβει και να ερμηνεύσει το Χάος, την ίδια αυτή στιγμή μετατρέπεται σε μάζα ασθενών που αυτοκτονεί τρώγοντας απορρίμματα και “ζώντας” όξινα με το άγχος της συλλογής χρήματος.
Της ανθρωπότητας που επέλεξε να διαχωρίσει εαυτόν (νομίζει) από την ισορροπία του οικοσυστήματος και να ενταχθεί στην τοξικότητα του χρηματοοικονομικού της συστήματος.
Κάθε θάνατος ανθρώπου είναι ένα μήνυμα προς στην ανθρωπότητα. Μήνυμα τόσο πιο ισχυρό όσο πιο συστημικά “επιτυχημένος και διάσημος” ήταν ο νεκρός. Δεν χαμπαριάζει όμως τίποτα η ανθρωπότητα, αυτός ο πηχτός χυλός της ύβρης που εξαπλώνεται ραγδαία προς το παρόν επί της γης και καταστρέφει τα πάντα γύρω του νομίζοντας ότι ζει.
Πρόωροι αλλά κυρίως επώδυνοι και έντρομοι θάνατοι, ζωές άζωες, οργανισμοί ασθενικοί και άρρωστοι, ψυχισμοί απορίμματα, απόγονοι ανάπηροι και ασθενείς από γέννησης. Η πορεία της αυτοκαταστροφής του ανθρώπου.
Η ανθρωπότητα με την “ανάπτυξή της”, την ίδια στιγμή που καταστρέφει την ισορροπία του Σύμπαντος Κόσμου, την ίδια ακριβώς στιγμή δημιουργεί χαοτικά νέες συνθήκες εξισορρόπισης αποδυναμώνοντας τον εαυτό της και καθιστώντας τον αδύναμο να καταστρέψει τα πάντα γύρω του.
Απόλυτη απόδειξη αυτής της πορείας αποτελεί η θέα των τρυφερών, τροφαντών, πλαδαρών, ασθενών και εξαρτημένων απολύτως από χημικά “φάρμακα” πολιτισμένων και σύγχρονων καταναλωτών κάθε ηλικίας, κυρίως παιδιών.
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Κάθε θάνατος είναι ένα σινιάλο…                  
                                                        

Γιάννης Μακριδάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...