M A N I E R
this site the web

ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΖΕΙ

Του ΣΤΑΘΗ*
Δεν με πείθουν τα ευρήματα των γκάλοπ για την επιρροή της Χρυσής Αυγής. Oχι μόνον διότι τα γκάλοπ αποκλίνουν στα συμπεράσματα τους για την πραγματικότητα που ερευνούν, όπως η τελευταία στο τέλος αποδεικνύει,αλλά και διότι η απάντηση Χρυσή Αυγή στην ερώτηση τι θα ψηφίσετε είναι για πολλούς μια εύκολη απάντηση, περισσότερο μια δήλωση απειλής (χωρίς στόχο) που θυμίζει -προσέτι- και τον εξυπνακισμό εκείνων που δεν πάνε στις εκλογές για να ψηφίσουν προκειμένου να τους «τιμωρήσουν όλους», ή επειδή «ουδείς
τους εκφράζει», επιτυγχάνοντας έτσι το αντίθετο: να τιμωρούνται απ’ αυτούς που με την αποχή τούς άφησαν να παραμείνουν ισχυρότεροι. Ο εξυπνάκιας που απέχει απ’ τις εκλογές χαρίζει το γήπεδο σ’ αυτούς που απεχθάνεται. Διότι απεχθάνεται, λέει, και τους άλλους το ίδιο. Ομως το αξίωμα (απολύτως αναπόδεικτο) ότι «όλοι ίδιοι είναι» (εκτός από βασική αρχή του κάθε είδους φασισμού) τυγχάνει και η παιδική χαρά εκείνων που νομίζουν ότι η δημοκρατία μπορεί να υπάρχει χωρίς να απαιτεί από τους πολίτες της τη βάσανο της επιλογής και της εκλογής (λέξεις που σχετίζονται και οι δύο με τον λόγο και τη λογική).
Εις ό,τι αφορά τα γκάλοπ, μαγειρευμένα ή αμαγείρευτα, αντί να σπλαχνοσκοπεί κανείς συκώτια και νεφρούς ή να παρατηρεί πώς πετούν τα πτηνά στους ουρανούς, χρησιμότερο είναι να παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω του.
Κι αυτό που συμβαίνει στη Χρυσή Αυγή τώρα που έχει βγει στο φως είναι ηλίου φαεινότερο: ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει.
Πρόκειται για ένα κόμμα σαν offshore εταιρεία. Που προσπαθεί να κρύψει τι πραγματικά είναι, ακόμα κι αν χρειάζεται να φτύνει δημοσίως αυτό που είναι. Καμμία σχέση με τον ναζισμό, λένε, μόνον με τον εθνικισμό. Και ο ναζισμός δεν ήταν εθνικισμός; Ο Χίτλερ,ο Φράνκο, ο Μουσολίνι, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Σαλαζάρ, ο Πινοτσέτ, δεν ήταν εθνικιστές; Λένε ότι δεν χαιρετούν φασιστικά αλλά... αρχαιοελληνικά! Πάρ’ τ’ αυγό και κούρεφ’ το: ουδαμού παρατηρείται (σε άγαλμα, γλυπτό ή αγγείο) κι απ’ ουδαμού (από κάποιο, όποιο, κείμενο) μαρτυρείται τέτοιος χαιρετισμός.
Εκτός κι αν η Ανδρομάχη όταν ύψωνε το χέρι της προς αποχαιρετισμό του Εκτορα που πήγαινε αμύνεσθαι περί πάτρης, ήταν η συμπαθέστατη κόρη του κ. Μιχαλολιάκου ντυμένη Χιονάτη να αποχαιρετά τους Βάφεν Ες Ες επτά νάνεν.
Γενικώς το ότι η ελληνική αρχαιότης υπήρξε ένα στρατόκαυλο παραλήρημα Αμερικανών πεζοναυτών, υπάρχει μόνον μέσα στα μυαλά των ανελλήνιστων πάσης φύσεως, απ’ τον Χίτλερ ώς τον κ. Καλάσνικωφ Κασιδιάρη.
Ομως, τώρα που ένας-ένας οι Χρυσαυγίτες βουλευτές συλλαμβάνονται όχι για τις ιδέες τους, αλλά κατηγορούμενοι για εγκληματικές πράξεις, τι βλέπουμε; κάτι παλληκαράδες της φακής που καρφώνουν ο ένας τον άλλον,κάτι δειλούς που απαρνούνται το κόμμα τους κάτι ποντικοειδή που αποτάσσονται τα λόγια τους, τις πράξεις τους, τις φωτογραφίες τους, τις σχέσεις τους, τους φίλους τους, τα πάντα σε ένα ελεεινό κρεσέντο τού «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και του «η μάνα του φευγάλα δεν έκλαψε ποτέ». Κι ύστερα τολμούν αυτοί οι ολίγιστοι να ομιλούν για την πατρίδα και την υπεράσπισή της! Ο μόνος τρόπος που «υπερασπίσθηκαν» ποτέ την πατρίδα οι εθνικιστές, ήταν να συμμαχήσουν με τους κατακτητές της, όπως έκαναν στην Κατοχή, ή να διευκολύνουν τους ολετήρες του έθνους να το αλαλιάσουν όπως τα κατάφεραν οι χουντικοί εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.
Τώρα που η Χρυσή Αυγή βγαίνει στο φως, ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει. Βλέπουμε τους βουλευτές της να συλλαμβάνονται και να τους συμπαρίστανται 50-100-150 οπαδοί. Πού είναι οι χιλιάδες λαού που θα αντιστοιχούσαν έστω και κατά κλάσμα στο εκλογικό ποσοστό του 8% ή του 5%;
Βλέπουμε να πιάνεται ο κ. Μπούκουρας και να δηλώνει πρόσκοπος, αδελφή του ελέους, μιμόζα! (Αλλωστε και ο αγκυλωτός σταυρός στον ώμο του κ. Κασιδιάρη είναι αρχαίο ελικοδρόμιο στο οποίο προσγειώνονταν οι Ελ της γονιμότητας). Βλέπουμε τον κ. Λαγό να πιάνεται με 123.000 Ευρώ στις τσέπες - κληρονομιά, λέει, προφανώς απ’ την αρχαία κληρονομιά όλων τους. Ετσι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι μπράβοι της νύχτας και οι καλωσυνάτοι νταβατζήδες.
Ομως αυτοί οι θρασύδειλοι βρυκόλακες της νύχτας μπροστά στο φως του ήλιου δεν διστάζουν να γίνουν ολοκαυτώματα αθωότητος και γλυκύτητος. Φθάσαμε ο κ. Κασιδιάρης να απαρνείται τον ρατσισμό! (και ποιος θα διώξει τους «πάκηδες» απ’ τη χώρα;) Δεν θα εκπλαγώ, αν οσονούπω εγκαταλείψει τον θαυμασμό του για τους αρχαίους Ελληνες κι αρχίσει να τρέφει ανάλογη λατρεία για τους αρχαίους Πακιστανούς!
Μια Χρυσή Αυγή που δηλώνει ότι δεν είναι Χρυσή Αυγή, αυτό είναι το δώρο που κάνει αυτό το κόμμα σε όσους το πίστεψαν, είτε για τους σκοτεινούς λόγους που εκτρέφουν μέσα τους, είτε επειδή ξεγελάσθηκαν και νόμισαν ότι αυτό το αμόρφωτο μόρφωμα είναι αντισυστημικό ή πατριωτικό ή αντιπλουτοκρατικό.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι τα ποσοστά του κόμματος αυτού ανεβαίνουν ή έχουν καν σταθεροποιηθεί. Παρά το «καλό» που έκαναν στη Χρυσή Αυγή οι ανεγκέφαλοι (επίσης φασίστες) που δολοφόνησαν άγρια τους δύο τραγικούς νεαρούς Χρυσαυγίτες, το κόμμα αυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί διότι δεν έχει τίποτα να πει. Ο,τι λέει το αναιρεί, στο πρώτο ζόρι την κοπανάει, ένα κόμμα (των αρχών ίσως) αλλά χωρίς αρχές το ίδιο.
Οι Χρυσαυγίτες λένε μεγάλα λόγια περί πατρίς και θρησκίς (διότι τα ξεφτιλίζουν και τα δύο) που τα μαζεύουν αμέσως μπροστά στον πρώτο χωροφύλαξ (ψάχνοντας απελπισμένα τον αστυφύλαξ μέσα στις τάξεις τους για να στηριχθούν πάνω του).
Ο,τι ποσοστό λοιπόν κι αν πάρει στις επόμενες εκλογές αυτό το κόμμα, ή ό,τι θα έχει απομείνει απ’ αυτό, με αυτό ή άλλο όνομα, δεν θα ξέρει τι να το κάνει. Αν πάρει ένα 5% ή 8% ή ακόμα και 10%, δεν θα είναι χρήσιμο στη Ν.Δ., ούτε ως σύμμαχος ούτε ως σκιάχτρο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το μπλοκ των δυνάμεων που θα υποστηρίξουν μια φιλολαϊκή πολιτική.
Αν δημιουργηθεί φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση και οι φασίστες τολμήσουν (τόσο δειλοί που είναι, δεν το βλέπω) να βγουν στους δρόμους και να κάνουν φασαρίες, θα «ξεβρακωθούν» μπροστά στα μάτια του λαού και θα συντριβούν απ’ αυτόν τον ίδιο. Η ελπίδα από μια δεξιά αντιπολίτευση (του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ.) να χρησιμοποιηθούν οι φασίστες για διαδηλώσεις κατσαρόλας, δεν θα μπορέσει το 2014 στην Ευρώπη να ευδοκιμήσει όπως το 1973 στη Χιλή.
Οποιο λοιπόν ποσοστό κι αν πετύχει η Χρυσή Αυγή θα είναι ένα άχρηστο, αδρανές ποσοστό που θα αρχίσει να φυλλορροεί την επόμενη κιόλας μέρα. Διότι η Χρυσή Αυγή καμμιά διαμαρτυρία επικίνδυνη για το υπάρχον σύστημα μπορεί να εκφράσει (διότι είναι δημιούργημά του) και καμμιά ανάσχεση στο έργο μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης θα μπορεί να επιφέρει χωρίς ο λαός να τη σαρώσει...
ΥΓ.: Πριν αλέκτορα φωνήσαι και προς επίρρωσιν των ανωτέρω ο κ. Καλάσνικωφ Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη Βουλή «παράνομη», διακηρύσσοντας ότι «είσθε όλοι προδότες και πουλημένοι». Ολοι! - ω της (φασιστικής) γενίκευσης! Ποιοι «όλοι», χρυσέ μου;
enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...