M A N I E R
this site the web

Πλειστηριασμοί: Περάστε πρώτα από το γκισέ και μετά βλέπουμε.

Ανακοίνωση του Σχεδίου Β
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την μορφή του κατεπείγοντος, ψηφίζει το νόμο για τους πλειστηριασμούς. Μετά από ένα μακρύ επικοινωνιακό φθινόπωρο δήθεν αντιπαλότητας και εμπλοκής με την τρόικα και την Ε.Ε, ανακοίνωσε ένα σύνολο ρυθμίσεων για τους πλειστηριασμούς που η ουσία τους έγκειται στα εξής: Λήγει από 1ης Ιανουαρίου 2014 η προστασία της κύριας κατοικίας. Οι δανειολήπτες πρέπει να προστρέξουν στα γκισέ των τραπεζών, να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, προκειμένου να ανασταλεί για ένα χρόνο ο πλειστηριασμός του σπιτιού τους.
Αυτό δεν εμποδίζει τους τραπεζίτες, στο διάστημα αυτό, να
λεηλατήσουν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη πχ ένα πατρικό σπίτι στο χωριό κλπ. Από το μεθεπόμενο έτος οι όροι θα γίνουν πιο σκληροί.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θεσμοθετεί έναν ανοικτό εκβιασμό σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που ανάλογό του μόνο στις πρακτικές των κοινών τοκογλύφων συναντά κανείς. Οι ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς, σε συνδυασμό με την μονιμοποίηση του απεχθούς χαρατσιού στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τις θεσμοθετημένες πειρατικές επιδρομές της εφορίας στις ισχνές καταθέσεις των πολιτών και τις προγραμματισμένες για το 2014 κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από μέρους των ασφαλιστικών ταμείων, προμηνύουν ένα 2014 πολύ πιο ζοφερό.
Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ προτείνει γενικευμένη απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να θεσπισθεί ένα νέο, προοδευτικό νομικό πλαίσιο διακανονισμού, που θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και το οποίο θα προβλέπει:

  • Περίοδο χάριτος με πάγωμα της τοκοχρεωλυτικής εξυπηρέτησης, επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου.
  • Επιπρόσθετες μειώσεις παίρνοντας υπόψη την μείωση της αξίας των ακινήτων και την μείωση του οικογενειακού εισοδήματος.
  • Σεισάχθεια δηλαδή πλήρης διαγραφή του χρέους σε οικογένειες με όλα τα μέλη άνεργα, πολύτεκνους, με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και με παράλληλη έλλειψη μεγάλης περιουσίας.
Πολλές οικογένειες βρίσκονται σε δεινή θέση μπροστά στην προοπτική να βγει το σπίτι τους στο σφυρί, είτε για στεγαστικά, είτε για ενυπόθηκα δάνεια (μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων), είτε για καταναλωτικά με τα οποία αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας, ανάγκες σπουδών κλπ. Η στήριξη αυτών των οικογενειών απαιτεί τρείς σημαντικές τομές στη γενική πολιτική κατεύθυνση του τόπου.

  • Άμεση εξασφάλιση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία με την αποχώρηση από την Ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε το τραπεζικό σύστημα να έχει ως άξονα της δράσης του την ανάπτυξη και το κοινωνικό καλό και όχι το ιδιωτικό κέρδος.
  • Άμεση παύση πληρωμών του ελληνικού κράτους προς τους ξένους δανειστές, ώστε η απελευθέρωση του δημοσίου από τα τοκοχρεολύσια, να διευκολύνει την σωτηρία των υπερχρεωμένων πολιτών.                        ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...