M A N I E R
this site the web

ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ

Ο Βενιζέλος μην μπορώντας να χωνέψει πως καταδικάζεται στο να είναι μονίμως αυτός που θέλει να είναι “χαλίφης στην θέση του χαλίφη) και ότι η τύχη του καθορίζεται αποκλειστικά από τις ορέξεις του Σαμαρά, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για “εκτσογλανισμό της κοινωνίας”.
“Τσογλάνι” συνήθως αποκαλούσαν με απαξιωτικό τρόπο άτομα νεαρότερα σε ηλικία, λόγω κακής διαγωγής. Η εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που κινούσε τα νήματα έχει τελειώσει, αλλά πως να το αποεχθεί ένα εξουσιομανές άτομο όπως ο κ. Τούρκογλου.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένας από τους δύο κύριους πυλώνες του εκμαυλισμού και της διαδρομής προς την παρακμή. Ένα σύνολο από πολλά “Εγώ”, με πολλούς παρατρεχάμενους και
πρόθυμους, μεθυσμένοι από το μονοπώλειο της εξουσίας και μαθημένοι σε χάχανα ηλίθιων χειροκροτητών. Εθισμένοι σε χειροφιλήματα, βίλες, υποβρύχια, φαγοπότια πάνω σε τραπέζεια στρωμένα από το δημόσιο χρήμα, εξοικειωμένοι με το να φέρνουν στα μέτρα τους κάθε “λίστα Λαγκάρντ”.
Η κοινωνία δεν ξέρω αν “εκτσογλανίζεται” από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο σίγουρο είναι ότι “εκπασοκίστηκε” για πολλά χρόνια, όπου πασόκος, το θεσμοθετημένο τσιράκι και ο ωφέλιμος γυμνοσιάλαγκας που παρασιτούσε για μια ταγμένη θέση. Εκπασοκίστηκε λοιπόν, μαθαίνοντας στην αναξιοκρατία, στα “δικά μας παιδιά”, στους χαμερπείς αφισοκολλητές, στους τζογαδόρους, στην πλαστογράφηση της πραγματικότητας, στον ραγιαδισμό και την αποδοχή της σαπίλας.
Ο Τούρκογλου και η αυλή του δεν έχουν την παραμικρή αξιοπρέπεια ή συναίσθηση της πραγματικότητας. Αρνούνται να αποχωρήσουν, να μπουν στο περιθώριο γευόμενοι τα όσα πλούτη έχουν συγκεντρώσει. Δεν θέλουν να τους ξεχάσουν -αν και θα έπρεπε- γιατί πάσχουν από οξεία αλαζονεία και κακοήθη μεγαλομανία.
Δεν σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και θεωρούν αδιανόητο ακόμα και το να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μάλιστα έχουν το θράσος να κατηγορούν όλους τους άλλους για τα δικά τους χαρακτηριστικά. Καταλογίζουν τις δικές τους ευθύνες σε αντιπάλους και πιστεύουν ότι “τιμωρήθηκαν” επειδή πήραν 4-5% στις προηγούμενες εκλογές.
Αντίστοιχα η Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες βλέπει στελέχη της να…χαλαρώνουν μέσα στις γιορτές και να   υποπέφτουν σε σειρά “λαθών” όπως το παράνομο ουσιαστικά όχημα του Λιάπη και η δωροδοκία του Τομπούλογλου.
Τελικά το σύστημα που έχουν κατασκευάσει αμφότεροι, φαίνεται ότι δεν τους εξυπηρετεί πια και προσπαθούν να το φορτώσουν σε άλλους. Σκοπός η με κάθε τρόπο επιβίωση και διαφυγή τους. Και όπως λέει μια ινδική παροιμία: “Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.. Ακόμα θέλουν να είναι οι επιβάτες πρώτης θέσης, σ’ ένα πλοίο που βυθίζεται.                                                                                            STRANGE JOURNAL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...