M A N I E R
this site the web

ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Τελικά πέσαμε έξω. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματικά δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο. Απλώς επί υπουργίας του θα κλείσουν όλα. Και θα κλείσουν μόνα τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το μόνο που θα κάνει είναι να τα αφήσει να κλείσουν.
Τα νοσοκομεία ήδη υπολειτουργούν. Δεν υπάρχουν γιατροί. Είτε συνταξιοδοτούνται ακόμη και αγοράζοντας χρόνο, είτε φεύγουν στο εξωτερικό, είτε παραιτούνται για ν’ ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία. Όσο άσχημα κι αν πάει το ιδιωτικό τους ιατρείο, τουλάχιστον δε θα περιμένουν να πληρωθούν 2 χρόνια, ούτε ο πελάτης θα τους «κουρεύει» την αμοιβή κατά
πως εκείνος γουστάρει.
Άλλωστε, με τα νοσοκομεία άδεια από γιατρούς, ο ιδιώτης γιατρός είναι η πρώτη και φτηνότερη λύση. Στη συνέχεια
ακολουθεί το ιδιωτικό νοσοκομείο. Εκεί, αν έχεις κάνα χωραφάκι το πουλάς και νοσηλεύεσαι. Αν δεν έχεις, τι να κάνουμε; Τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ένας πάνω, ένας κάτω μικρή σημασία έχει.
Φαντάζομαι ότι σε λίγο καιρό και μόλις τα δημόσια νοσοκομεία μείνουν εντελώς άδεια από γιατρούς, τα ιδιωτικά θα φροντίσουν δίπλα στα ταμεία τους να δημιουργήσουν κι ένα τμήμα real estate προς διευκόλυνσή μας. Αν η εγχείρηση, ας πούμε, είναι επείγουσα και ο ασθενής δυσκολεύεται να βρει αγοραστή για το χωραφάκι, το ιδιωτικό νοσοκομείο θα πληρώνεται με το στρέμμα.
Αν πρόκειται για διαμέρισμα, τότε η τιμή θα καθορίζεται με το τετραγωνικό. Αυτό βέβαια θα ισχύει για όσους θα έχουν χωραφάκι ή σπιτάκι. Διότι από 31/12/2013 που αποφασίστηκε, αλλά δεν ανακοινώθηκε ακόμη, να αρθούν οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δεν ξέρω πόσοι θα μείνουν με το σπιτάκι τους.
Αν πάλι ισχύει η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας  περί παραχώρησης του ΕΟΠΥΥ σε γερμανική εταιρεία, τότε αυτομάτως θα δημιουργηθούν «ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν να πληρώσουν και παίρνουν περισσότερες υπηρεσίες και εκείνοι που δεν έχουν και λαμβάνουν το περιορισμένο πακέτο. Και αυτό επειδή δίνεται η δυνατότητα για διαφορετικά πακέτα στους ασφαλισμένους με υψηλότερα ασφάλιστρα για επιλεγμένες πρόσθετες υπηρεσίες».
Το μόνο που με μπερδεύει είναι αν ζούμε σε απαρτχάιντ ή το success story έχει άρωμα από Ινδία και θα καθιερωθούν οι κάστες. Τείνω προς το δεύτερο, διότι βλέπω πως άρχισε ήδη να λειτουργεί το θέμα των προτύπων. Γερή να είναι η κοπελίτσα που βγήκε «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες και ολόψυχα της εύχομαι καλή επιτυχία σε όλη της τη ζωή, μόνο που όπως δήλωσε και η ίδια πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και ταυτόχρονα έκανε ιδιαίτερα.
Είναι καθοριστικό το ζήτημα προβολής μιας τέτοιας επιτυχίας, αν και κατά τη γνώμη μου με αυτά τα δεδομένα, κάποιος που πήγαινε σε δημόσιο σχολείο ενώ δεν πήγε ούτε καν φροντιστήριο και πέρασε έστω και στο ΤΕΙ γιδοβοσκής πρέπει να αντιμετωπίζεται ως Αϊνστάιν.
Για να είσαι γερός, λοιπόν, πρέπει να έχεις να πληρώνεις. Για να περάσεις εκεί που ονειρεύεσαι πρέπει να έχεις να πληρώνεις. Για να έχεις σπίτι να μείνεις, πρέπει να έχεις να πληρώνεις ασταμάτητα ή να είσαι εφοπλιστής οπότε έχεις φοροαπαλλαγή. Αν δεν έχεις να πληρώνεις, τότε ξέχνα τα όλα. Αυτό που λέγαμε ότι αν γεννηθείς από φτωχά αρχίδια δεν έχεις ελπίδες, έγινε επίσημη κυβερνητική πολιτική.
Υποτίθεται ότι αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτή την πολιτική είναι φιλελεύθεροι και μεγάλωσαν με πρότυπό τους το «USA: the country of opportunities». Τελικά αποφάσισαν να κρατήσουν τις ευκαιρίες και να τις μοιραστούν μεταξύ τους. Η διατήρηση της καθαρότητας της κάστας τους, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο ναζισμός δε συμμετέχει απλώς, αλλά διαμορφώνει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και των χρηματοδοτών της.                                                                  

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...