M A N I E R
this site the web

Την εκκένωση της ΕΡΤ ζητά ο Στουρνάρας

Στον προσδιορισμό των 2.000 θέσεων εργασίας για τη λειτουργία του μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της χθεσινής συμφωνίας Σαμαρά και Κουβέλη για την ΕΡΤ. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών καλεί σε εκκένωση του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν αμετακίνητοι, τονίζοντας πως απαιτούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως
είχε.  Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει πως έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην Alpha Εμπορική Τράπεζα.

Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε διαμηνύσει: «αν απελευθερωθεί το Ραδιομέγαρο, θα εκπέμψει πρόγραμμα σε δύο μέρες». «Θα εκπέμψουμε πρόγραμμα υπό τον όρο να απευλευθερωθούν οι εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε μια ή δυο μέρες», ανέφερε σε δηλώσεις του στον Real FM.  Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το μαύρο έχει φύγει καθώς πλέον υπάρχουν μπάρες», σχολιάζοντας ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό «αντανακλούν την λαϊκή βούληση».
 
Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Πάντως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ανυποχώρητοι μετά αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και παρά το γεγεονός ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έβαλαν μπρος τον σχεδιασμό για μεταβατικό καθεστώς ραδιοτηλεόρασης μέχρι την τελική αναδιάρθρωση, η οποία θα σημάνει μαζικές απολύσεις. Επισημαίνουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, εάν δεν επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως είχε, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διαμηνύει: «αν απελευθερωθεί το Ραδιομέγαρο, θα εκπέμψει πρόγραμμα σε δύο μέρες».

«Δεν σταματάμε αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ. Οι τεράστιες πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας θα επουλωθούν μόνο με την δημόσια τηλεόραση ανοιχτή», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους εκπέμποντας μέσω της EBU.

Το συνδικαλιστικό όργανο καλεί το κοινό να βρίσκεται κάθε μέρα και ώρα στον χώρο του Ραδιομεγάρου στην Μεσογείων όπου το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζει καθημερινά, καθώς εκφράζει ανησυχία για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Σήμερα, θα βρεθούν στην σκηνή του προαύλιου της ΕΡΤ η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και οι «ηθοποιοί χωρίς πρόγραμμα, στην ΕΡΤ».

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν, δε, συνελεύσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ3, με σκοπό να οργανωθεί η από εδώ και στο εξής δράση.
 


Σύμφωνα με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3, θεωρούν εαυτούς «αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βρέθηκε στην παρούσα συγκυρία να επωμίζεται το ιδιαίτερο βάρος της αντίδρασης στην συντονισμένη κυβερνητική επίθεση κατά των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους».

Επίσης δηλώνουν ότι είναι «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το κοινό τους αίτημα μέχρι να παραμείνει ανοιχτή, ελεύθερη και ανεξάρτητη η ΕΡΤ». Ακόμη «απαιτούν την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας». Εκφράζονται ομόφωνα αντίθετοι σε «κάθε κυβερνητική απόπειρα συρρίκνωσης ή επαναπρόσληψης μέρους του υπάρχοντος προσωπικού σε όποιον άλλο κρατικό φορέα σχεδιάζεται».                              

TVXS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...