M A N I E R
this site the web

Χωρίς Κουβέλη γρανάζι δεν γυρνά;

Ο εξευτελισμός έχει και όρια είπαν στον Κουβέλη, οι σύμβουλοι του.
Μερικές φορές, σκέφτομαι μήπως οι αστοί πολιτικοί δεν είναι παρά μαριονέτες που τις κινεί ένα μυστηριώδες αόρατο χέρι με σκοπό να οδηγήσει τις ζωές μας, μέσα από μια περίπλοκη διαδοχή τρομακτικών γεγονότων, σ’ ένα τρομακτικό τέλος. Αλλά και οι μαριονέτες έχουν πάθη. Δεν παίζουν το ρόλο τους εντελώς πειθήνια, προσθέτουν καινούργια στοιχεία στην πλοκή, μπερδεύουν το νήμα της αλληλουχίας για να ικανοποιήσουν δικούς τους σκοπούς, ιδιοτροπίες ή επιθυμίες. Η σχετική ελευθερία και ταυτόχρονα η απόλυτη υποταγή στην καπιταλιστική αναγκαιότητα είναι το αιώνιο παράδοξο της αστικής πολιτικής. Και ίσως είναι η μόνη δυνατή εξήγηση για αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Η πιο πάνω παράγραφος αποτελεί παράφραση του πάντα επίκαιρου Όσκαρ Ουάιλντ
 Άρωμα εκλογών είχαν οι αρκετά αυστηρές δηλώσεις του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, μετά το ναυάγιο στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.
«Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν προέκυψε ο
κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους, θέση που επανέλαβα. Δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό ζήτημα, αφορά στην ουσία. Το μάυρο στην τηλεόραση και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη πολιτική λογική. Για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Παρά τη διαταγή του προέδρου του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες, η απόφαση αυτή δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. Το μαύρο παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Δεν επήλθε συμφωνία. Η αποδοχή αυτής της πρότασης δεν θα άλλαζε την ουσία των πραγμάτων, που είναι ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Γι’ αυτό λέμε ναι στη μεταρρύθμιση, αλλά όχι στην προσβολή της νομιμότητας. Η κυβέρνηση προχώρησε στην πράξη νομοθετικού περιεχόμενου παρότι γνώριζε την αντίθεσή μας, ερήμην τεσσάρων υπουργών της ΔΗΜΑΡ και του ΠαΣοΚ. Αυτή είναι μια επιλογή άρνησης της συνλειτουργίας της κυβέρνησης.
Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δε βρέθηκε ο κοινός πολιτικός τόπος. Η ΝΔ δεν προσήλθε σε αυτή την κοινή βάση». Ακολουθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε δύο φορές ότι δεν πρόκειται για ζήτημα τυπικά διαδικαστικό αλλά δημοκρατικής νομιμότητας. Ωστόσο σε αντίθεση με τους αυστηρούς τόνους πολιτικά έβαλε τον πήχη χαμηλά στην ενεργοποίηση των συχνοτήτων και την ΕΡΤ σε κίνηση με παρόντες –σε ιδιότυπο καθεστώς- όλους τους εργαζομένους μέχρι τη δημιουργία νέου φορέα. Όπως παραδέχτηκε η αποδοχή της πρότασης της ΔΗΜΑΡ δεν θα άλλαζε την ουσία των πραγμάτων που είναι «ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου φορέα», (δηλαδή της πιο σταδιακής κατάργησης του και της δημιουργίας νέου με λιγότερους εργαζόμενους).
Σε αντίθεση με τον Ε. Βενιζέλο το τελεσίγραφο Κουβέλη μοιάζει αρκετά σοβαρό. Μοιάζει δύσκολο να υποχωρήσει ο Α. Σαμαράς, αλλά σε αυτό το σημείο ούτε ο Φ. Κουβέλης έχει περιθώριο να υποχωρήσει χωρίς να εκτεθεί ανεπανόρθωτα πολιτικά.  Το σενάριο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και του «μπαλώματος» της  κυβέρνησης με βουλευτές που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΞΕΛ μοιάζει λίγο πιο πιθανό από αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αλλά σε κάθε περίπτωση εκτός αν υπάρχει κάποια νέα ανατροπή, η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές μοιάζει να έχει αρχίσει.  MediΑ Oasis |

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...