M A N I E R
this site the web

Κυριάκος δημόσιας χρήσης

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η υπουργοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι όπως εκείνοι οι γάμοι στην Κρήτη. Ο γαμπρός παίρνει 1000 πρόβατα προίκα και την κακομούτσουνη νύφη. Ο Κυριάκος πήρε μεν το υπουργείο, αυτή την πολυπόθητη προίκα, αλλά πρέπει τώρα να ξαπλώσει και με τη νύφη, να κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Ο Σαμαράς ο οποίος ενεκρίθη από τον Βενιζέλο ως πρωθυπουργός, έριξε τον γιο του άσπονδου εχθρού του στο λάκκο με τα φίδια. Θεωρητικά έδωσε ένα υπουργείο στην οικογένεια Μητσοτάκη για να πάρει ανοχή (όχι βέβαια στην
Ντόρα), αλλά ταυτόχρονα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνομα Μητσοτάκη όσο αντιπαθητικό έχει ανάγκη.
Ο Κυριάκος με τη σειρά του, ο οποίος ανήκει σε μια οικογένεια όπου ο παππούς Μητσοτάκης, η κόρη, ο γιός, ο εγγονός και μερικές χιλιάδες διορισμένα βαφτιστίρια υπηρετούν στο Δημόσιο και τρέφονται επί δεκαετίες από αυτό, πρέπει να αποδειχθεί αποτελεσματικός και πειστικός στη σφαγή του Δημοσίου με επιχείρημα (φευ) την τεμπελιά και το ρουσφέτι στο Δημόσιο.
Η σφαγή του Δημοσίου πρέπει να γίνει γιατί έτσι λέει η κυβέρνηση πως λέει η τρόικα. Η ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης με τις απαιτήσεις της τρόικας, δεν θυμίζει τόσο την «ευρωπαική προοπτική» που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς. Περισσότερο θυμίζει αυτοκρατορία με αποικία. Αλλά ας το παραβλέψουμε και ας πάμε σε αυτό που είναι αυτονόητο.
Για να λέει η κυβέρνηση πως θα κάνει 12.500 απολύσεις, σημαίνει πως ξέρει πόσοι εργάζονται στο Δημόσιο, πόσοι είναι αναγκαίοι και από πού πρέπει να απολυθούν. Σημαίνει ότι έχει δηλαδή σχεδιασμό που λέει πως οι υπαλληλοι του «Οργανισμού Αποξήρανσης Κωπαίδας» που λειτουργεί από τις κυβερνήσεις τους, ενώ η Κωπαΐδα έχει αποξηρανθεί από το 1930, δεν χρειάζεται πραγματικά. Αλλά πρέπει να πει και γιατί δεν χρειάζονται οι γιατροί του Δημοσίου ή οι επιστήμονες του Δημόκριτου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον αχρείαστο Οργανισμός Κωπαίδας για να απολύει από εκεί που είναι αναγκαίοι.
Τέτοιος απολογισμός και σχεδιασμός δεν υπάρχει. Το Δημόσιο, (αυτό που δημιούργησαν ξαναλέω) πρέπει να χτυπηθεί κάτω από επιχειρήματα τεμπελιάς, κακής λειτουργίας και πολλά ακόμη. Όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ, ό,τι κακό έχουν φτιάξει, δεν το διορθώνουν αλλά το καταστρέφουν και περιέργως επιμένουν πως πρέπει να επιβιώσουν οι ίδιοι που είναι δημιουργοί. Αυτός ο παραλογισμός λέγεται νεοφιλελευθερισμός. Είναι ακριβώς ο παραλογισμός των κυβερνητικών σχεδίων που υλοποιεί ο Κυριάκος.
Ο ίδιος και το σόι του να είναι κρατικοδίαιτοι αναντάμ παπαντάμ, να έχουν διορίσει και ξαναδιορίσει αλλά τώρα να λένε πως πρέπει να βάλουν τάξη. Οι απολύσεις και όχι ο εξορθολογισμός του αναποτελεσματικού Δημοσίου, θα δημιουργήσουν κρανίου τόπο. Οι απολυμένοι υπάλληλοι θα γίνουν άνεργοι, θα μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη, θα αποτελειωθεί η πραγματική αγορά και όχι των χρηματιστηρίων.
Είναι τραγικό πως για να γίνει αποδεκτή η καταστροφική αυτή λογική, το επιχείρημα είναι πως ο ιδιωτικός τομέας έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Γιατί λοιπόν, να μην την πληρώσουν οι του Δημόσιου; Η λογική δηλαδή να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και να αποκτήσουμε εξίσωση καταστροφής και όχι ζωής. Έτσι απλά, το να περνά ολόκληρη η κοινωνία από τη φωτιά και το μαχαίρι, φαντάζει σχεδόν λογικό, αντί να φαίνεται παράλογη κάθε σφαγή ανθρώπων.
Αυτή δεν είναι λογική ανθρώπων αλλά ζούγκλας και δεν εμπεριέχει κανένα δημόσιο συμφέρον. Είναι απλώς μια αντίληψη «δημόσιας χρήσης». Μόνο που κανένας δεν θέλει να λέει ότι εκδίδεται.                         Το κουτί της Πανδώρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...