M A N I E R
this site the web

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Στις 22 Απριλίου ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science έλεγε: «Χτίσαμε ένα εκτεταμένο αλλά ρηχό και πελατειακό κράτος και ένα κρατικοδίαιτο και εσωστρεφές παραγωγικό μοντέλο. Επιτρέψαμε: Στον συμμέτοχο του πελατειακού κράτους να υπερτερήσει του άξιου. Στον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία να κυριαρχήσει εις βάρος του καινοτόμου και του εργατικού».
Ένα μήνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο
σύνδεσμο βιομηχανιών βορείου Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας κατήγγειλε το  «σαθρό κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο που παρέπαιε και οδήγησε   σχεδόν σε κατάρρευση ολόκληρο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημα».
Είναι πολύ ωραίο να ακούς από τον υπουργό Οικονομικών να ομολογεί ότι στην Ελλάδα όλοι ήταν κρατικοδίαιτοι. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ. Είναι ωραίο να τον ακούς να ομολογεί ότι το Κράτος και οι πολιτικοί επέτρεψαν «στον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία να κυριαρχήσει εις βάρος του καινοτόμου και του εργατικού».
Τι πιο λογικό, λοιπόν, από το να αποφασίσει πλέον ο υπουργός Οικονομικών να ξεριζώσει την «κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα». Και πραγματικά, χαίρομαι που το κάνει.
Τα μεταλλεία στη Χαλκιδική τα έδωσε σε κάποιον Μπόμπολα. Νέο παιδί, άγνωστο μέχρι σήμερα, δίχως ιδιόκτητα ΜΜΕ, παλεύοντας μόνο του. Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον ίδιο αυτόν καινοτόμο επιχειρηματία. «Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 51% της Εταιρείας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) περνούν μόνο τα εξής δύο σχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
1. Suez Environment SAS – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε.
2. Mekorot Development and Enterprise Ltd – Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών- MIYA Water Projects Netherlands BV – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABETE».
Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι και η ΤΕΡΝΑ και ο Μπόμπολας απασχόλησαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από καταγγελίες για εργολαβικό καρτέλ .
Επίσης, η κυβέρνηση ανακάλυψε κι έναν άλλο νέο επιχειρηματία στην αγορά, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, στον οποίο έδωσε τον ΟΠΑΠ. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η φρεσκάδα του Μελισσανίδη θα «δέσει» απόλυτα με την καινοτομία ενός ακόμη πρωτοεμφανιζόμενου επιχειρηματία, του Σωκράτη Κόκκαλη, η εταιρεία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση  μέσω της οποίας θα παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες στον ΟΠΑΠ για την επόμενη πενταετία. Φήμες που μιλάνε για «ανανέωση» της σύμβασης που προϋπήρχε είναι αναληθείς, διότι όπως είπαμε ο Στουρνάρας δε θα έδινε ποτέ δουλειά σε «κρατικοδίαιτο επιχειρηματία».
Επίσης αυτός ο Σάλλας που παίρνει χάρισμα τα «υγιή» κομμάτια κρατικών τραπεζών και φτύνει τα «άρρωστα» κομμάτια στα μούτρα μας σαν κουκούτσια από καρπούζι, αλλά και οι υπόλοιποι τραπεζίτες που τώρα βολεύονται, δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που έδιναν θαλασσοδάνεια στα κόμματα και κέρδιζαν δισεκατομμύρια από τη στήριξη του Κράτους στην ανάπτυξη μία οικονομικο –κοινωνικής φούσκας.
Δε θα τελειώσουμε ποτέ αν συνεχίσω να γράφω τις δουλειές, τις τράπεζες και τις ευκαιρίες που μοιράζει ο Στουρνάρας σε νέους επιχειρηματίες που δεν είναι κρατικοδίαιτοι, αλλά θα πλουτίσουν από την περιουσία του Δημοσίου που τους παραχωρεί το Κράτος. Για παράδειγμα, από το ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των έργων:  Παραχώρηση της λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και 3 καθέτων αξόνων.
Τρία ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ (Άνδρος, Τσαγκαράδα, Σκιάθος). Η λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων η οποία απαρτίζεται από τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας, μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου κι αυτή είναι μόνο η αρχή.
Και τι ξαφνικό! Ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές αυτών των λιμένων είναι η Lamda Development του Λάτση και ο κατασκευαστικός όμιλος «Ελάκττωρ» του… Μπόμπολα!
Είμαι βαθιά συγκινημένος. Ο Γιάννης Στουρνάρας και η κυβέρνησή του (σκασμός Αντωνάκη) κόβουν κάθε δεσμό με το παρελθόν του «σαθρού κρατικοδίαιτου οικονομικού μοντέλου που παρέπαιε και οδήγησε σχεδόν σε κατάρρευση ολόκληρο το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημα». Τώρα το σηκώνουμε. Λίγο παίξιμο ακόμη και θα είναι ντούρο, όπως παλιά!                       

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...