M A N I E R
this site the web

Η Τράπεζα πήρε το σπίτι υπερχρεωμένης εξαμελούς οικογένειας και τους πετάει στο δρόμο

Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στη Λειβαθώ στο χωριό Κεραμειές, εξαμελής οικογένεια θα μείνει στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι λόγω χρεών. Ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει στο εξωτερικό εργάτης μήπως καταφέρει να σώσει τα παιδιά του και οι παπούδες στο σπίτι είναι άνεργοι όπως και η γυναίκα του. Τα δύο μικρά παιδιά τους είναι μαθητές του σχολείο. Η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ισχυρίστηκε ότι
το σπίτι δεν είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας. Κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και από μέρα σε μέρα η οικογένεια θα μείνει στο δρόμο. Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο.
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κ-Ι που αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του νησιού.
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι ληστές – τραπεζίτες πετούν τους μαθητές μας στο δρόμο!!!
Να κόψουμε τα χέρια στα ανθρωπόμορφα τέρατα του κεφαλαίου
και να τσακίσουμε το άδικο που μεταμφιέζεται σε «νόμο και τάξη».
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, ως επαίσχυντη πράξη βαρβαρότητας, την προετοιμασία έξωσης από το σπίτι εξαμελούς οικογένειας συμπολιτών μας. Ο πατέρας ήδη έφυγε στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς και στο σπίτι μένουν οι άνεργοι και υπερχρεωμένοι παππούδες, η άνεργη μητέρα και οι δύο μικροί μαθητές. Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές - τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι - είναι αδίστακτα κτήνη!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή των κατασχέσεων οικιών και το πέταγμα στο δρόμο των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.
Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε:
·      Να σταματήσει τώρα η κατάσχεση. Να μην μείνει κανείς φτωχός και κανένα παιδί στο δρόμο. Εδώ θα φανεί και ο πραγματικός δάσκαλος, που, μαζί με το λαό, θα μπει μπροστά για να αποτρέψει την αθλιότητα, κόντρα στο αστικό δίκαιο και τη νομιμότητα της ντροπής. Μέσα στα σχολεία να στηρίξουμε, ψυχολογικά και υλικά, τα παιδιά που θα βρεθούν στη δίνη αυτής της περιπέτειας.
·      Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.
·      Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.
·      Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το αίσχος των εξώσεων και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν άμεσα τη δράση. Να μην αφήσουμε τους εγκληματίες καπιταλιστές σε χλωρό κλαρί!!! Να σταματήσουμε το έγκλημα. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος μπορεί!!!

Αργοστόλι 7 Φλεβάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης              alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...