M A N I E R
this site the web

ΔΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ                                                                                                       Πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνει το βασικό σενάριο για το πακέτο των νέων μέτρων που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το βράδυ της Τετάρτης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, στο πακέτο βαθιάς λιτότητας και ύφεσης περιλαμβάνεται και
η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι εάν καταργηθούν πλήρως τα δώρα και το καλοκαιρινό επίδομα για τους συνταξιούχους, τότε οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν από τα 1.000 ευρώ και άνω.
Ενώ, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.
Στο βασικό σενάριο για το πακέτο των μέτρων, η καθαρή εξοικονόμηση από τις περικοπές στις συντάξεις ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ (δηλαδή συνολικές περικοπές 7 δισ. ευρώ), ενώ από τις περικοπές των επιδομάτων η εξοικονόμηση είναι 1,5 δισ. ευρώ (γι’ αυτό το λόγο η αρχική πρόταση για μείωση του ποσού των επιδομάτων που λαμβάνουν οι εποχικοί άνεργοι μετατράπηκε σε πλήρη κατάργηση).
Επίσης, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου (1.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά), η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, μαχαίρι στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα, καθώς και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες, καθώς άρχισε στις 8 το βράδυ χθες και τέλειωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
πηγή: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...