M A N I E R
this site the web

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Ο κ. Στουρνάρας ακολούθησε τη γνωστή συνταγή των προκατόχων του. Ακριβώς το ίδιο έπραξε και ο κ. Σαμαράς. Περιέγραψαν και οι δύο, λεπτομερέστατα, τί πωλείται, αλλά δεν αναφέρθηκαν στο τί θα αγοραστεί με τα χρήματα που θα πάρει το Κράτος ως αντάλλαγμα.
Μάθαμε, λοιπόν, με κάθε λεπτομέρεια ποιοι Οργανισμοί θα ιδιωτικοποιηθούν και με ακρίβεια GPS ποιες περιοχές της χώρας θα πουληθούν, ενώ δεν μάθαμε τίποτε για τα αναπτυξιακά μέτρα. Γι’ ακόμη μια φορά, η ανάπτυξη παρουσιάστηκε σαν ευχή. Σαν ένα «Καλή Χρονιά». Γενικόλογα και αόριστα.
Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν πολύ καλύτερα
από τον καθένα ότι η ανάπτυξη δε θα έρθει, ότι οι στόχοι του Μνημονίου ούτε καν θα πλησιαστούν, ότι η κατάσταση θα αγριέψει. Η ύφεση θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οι ρυθμοί απολύσεων θα έχουν αυξητική τάση.
Ναι, η Ελλάδα είναι ασθενής. Δεν έχει όμως πυρετό. Έχει μια τεράστια πληγή απ’ όπου χάνει τεράστιες ποσότητες αίματος, οι οποίες δεν αναπληρώνονται όσες φιάλες αίματος κι αν στάξεις στις φλέβες της.
Η πληγή λέγεται φοροδιαφυγή. Το αίμα που χορηγείται είναι οι φόροι και τα χαράτσια που πληρώνουν ασταμάτητα μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες. Η πληγή δεν
κλείνει και οι αιμοδότες στερεύουν καθημερινά.
Δεν ενδιαφέρεται κανείς να κλείσει το θέμα της φοροδιαφυγής. Είναι γνωστό. Είναι το αντάλλαγμα που δίνεται στους επιχειρηματίες, οι οποίοι εκβιάζουν ότι αν τους πιέσουν θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία.
Κι από την άλλη είναι τα σκάνδαλα. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη της Siemens είναι κυβερνητική βουλευτής και μελλοντική υπουργός, όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν εκ των πρωταγωνιστών της οικονομίας στην εποχή της απάτης του Χρηματιστηρίου και σήμερα είναι υπουργός Οικονομίας, όταν ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε ως υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις εποχές των μεγαλύτερων σκανδάλων και σήμερα
είναι συγκυβερνήτης, ποιο σκάνδαλο θα εξεταστεί;
Η κυβέρνηση, λέει, θα κάνει μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει το Δημόσιο. Όλοι παραδέχονται ότι η Βουλή χρειάζεται το πολύ 500 άντε 600 υπαλλήλους. Διαθέτει 1.300 υπαλλήλους. Φαντάζομαι ότι θα πρόκειται για υπαλλήλους με διοικητική εμπειρία, γνώσεις και πτυχία.
Ας ξεκινήσει από εκεί τις μεταρρυθμίσεις. Από τα συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών, δηλαδή. Ας αποσπάσει τους υπεράριθμους υπαλλήλους σε υπηρεσίες και υπουργεία με ελλείψεις. Με τον κανόνα προσλήψεων 1:10, η μετακίνηση 600 υπαλλήλων της Βουλής αμέσως – αμέσως καλύπτει 6.000 αποχωρήσεις. Όταν είσαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις, το δείχνεις. Το παράδειγμα των υπαλλήλων της Βουλής δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποφασισμένη για τίποτε άλλο πλην επικοινωνιακών τρικ.
Πολλές φορές ακούστηκε στις ομιλίες των Σαμαρά, Στουρνάρα και κάποιων άλλων κυβερνητικών ομιλητών ότι μια από τις λύσεις που θα «αναπτύξουν» την Ελλάδα είναι ο ιατρικός τουρισμός. Εντελώς συμπτωματικά, από το 2011, τα ιδιωτικά πάρκα υγείας Υγεία, Ιασώ και Βιοαϊτρική δήλωναν ότι ετοιμάζονται για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο το έκαναν, πάντως μπορείτε να το διαβάσετε εδώ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112451180 )
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομίας και οι μεγαλύτεροι όμιλοι ιδιωτικών πάρκων υγείας, χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, δηλαδή το καλό κλίμα της Ελλάδας, τη μεσογειακή διατροφή, και άλλα πέη μπλε.
Πρωταθλήτριες στον ιατρικό τουρισμό είναι σήμερα η Ινδία και η Ταϊλάνδη για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή το κόστος μιας εγχείρησης σε αυτές τις χώρες είναι στο 1/10 του αντίστοιχου κόστους στις ΗΠΑ και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δεύτερον, επειδή το παράνομο εμπόριο οργάνων ανθεί και ο καθείς μπορεί να αγοράσει ένα νεφρό για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας.
Αν το πάμε για να γίνουμε Ινδία ας μας το πουν. Σιγά μην αντιδράσουμε. Η νάρκωση καλά κρατεί. Ήδη κυκλοφορεί σε διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι κάποιοι Έλληνες πουλάνε νεφρά και πνεύμονες. Τα υπόλοιπα είναι παπαριές. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανεπτυγμένο ιατρικό τουρισμό στην Ευρώπη σήμερα, είναι η Ουγγαρία κι αυτή λόγω των λουτρών της. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ουγγαρία έβαλε και σαν τίτλο εθνικής διαφημιστικής της καμπάνιας το «Spa, Hungary- the land of Spas».
Α, ναι, είναι και η Ελβετία, η οποία όμως ξεκίνησε την προσπάθεια ανάπτυξης ιατρικού (λέμε τώρα) τουρισμού από τη δεκαετία του 1950 με ειδίκευση σε θεραπείες αναζωογόνησης, ανανέωσης και αντιγήρανσης μέσω των μεικτών υπηρεσιών της πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής.
Εντάξει, για τους πολύ προχωρημένους, υπάρχει και η Βραζιλία όπου πας Γιώργος κι επιστρέφεις Λουίζα. Είναι κι αυτή μια αναπτυξιακή μέθοδος, αλλά δε νομίζω ότι θα την τολμήσει ο κ. Σαμαράς. Έχει πολλές υποχρεώσεις σε διάφορα υπερ-συντηρητικά στρατόπεδα για να κάνει κάτι τέτοιο.
Επί 3 ημέρες ακούστηκαν αφόρητες γελοιότητες στη Βουλή. Αυτό που μάθαμε είναι ότι υπάρχουν εθνικά προϊόντα προς πώληση. Βέβαια, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν πελάτες, γι’ αυτό και πιθανόν να τα δώσουμε για ψίχουλα.
Άλλωστε ο κ. Χατζηδάκης έχει εμπειρία στα ξεπουλήματα από την Ολυμπιακή, μόνο που αυτή τη φορά θα έχει την ευκαιρία να πουλήσει και μερικά νοσοκομεία ώστε να κερδίσουν κάτι παραπάνω οι Γερμανοί που πάντα δείχνουν ενδιαφέρον για τέτοιες επενδύσεις.
Ας μην ξεχνάμε ότι, σε μηδέν χρόνο οι Γερμανοί δημιούργησαν 4 νοσοκομεία γερμανικών συμφερόντων στην Αγγλία ώστε να αποσυμφορηθούν οι ουρές αναμονής των βρετανικών νοσοκομείων. Όχι μόνο, δηλαδή, δεν πήγαν ιατρικό τουρισμό στην Αγγλία, αλλά τσέπωσαν και τα χρήματα των Άγγλων ασθενών και των ασφαλιστικών τους Ταμείων.
Η μόνη διέξοδος που έχει η χώρα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα την κυνηγήσουν ποτέ, διότι οι ισχυροί φοροφυγάδες είναι οι χορηγοί πολιτικών και κυβερνητικών κομμάτων. Αυτή η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό το σχέδιο ξεκινά. Αυτά μας αξίζουν.                    

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...