M A N I E R
this site the web

ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τις σημαδιακές εκλογές της 17ης Ιουνίου, που μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικές για το μέλλον σε ανυπολόγιστο βαθμό. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι ξέρετε τι θα ψηφίσετε. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που για κάποιον λόγο τους έχουν πείσει πως έστω κι αυτό το μικρό όπλο που μας δίνει το σύστημα, δηλαδή οι εκλογές, δεν ωφελούν πουθενά.
Σαφώς δεν περνάνε όλα από την κάλπη. Όμως, αφού δεν καταλαβαίνετε αλλιώς όσοι δεν θέλετε να ψηφίσετε ή ψηφίσετε πάλι ένα από τα κόμματα που μας στέρησαν το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον, ας υπολογίσετε, ότι σε περίπτωση που έχουμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας (μας) περιμένουν:
  • Φόρος εισοδήματος (ίσως και πάνω από έναν μισθό).
  • Τέλος επιτηδεύματος.
  • Εισφορά αλληλεγγύης
  • Φόρος ακινήτων για όσους έχουν ιδιόκτητο σπίτι (θα αφορά από το 2009 αναδρομικά).
  • Νέο χαράτσι μέσα από την ΔΕΗ.
  • Νέος φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2010 και το 2011.
Σ’ αρέσουν; Θες κι άλλη μείωση στον μισθό; Το Δημόσιο λόγω
άδειων ταμείων, μάλλον δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει κανέναν. Επίσης, αν η κατάσταση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών σε τρόμαξε, τότε να την συνηθίσεις, γιατί θα είναι μόνιμη κατάσταση. Χώρια που θα τ’ αγοράζεις όλα τα φάρμακα μόνος σου, ενώ η δωρεάν ιατρική περίθαλψη γίνεται μακρινή ανάμνηση. Οι κρατήσεις στον μισθό σου, θα συνεχίσουν να είναι χωρίς κανένα αντίκρυσμα.
Οι αυτοκτονίες τόσων ανθρώπων και οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα προξενούν μέσα σου. Πόση δυστυχία αντέχεις; Νομίζεις πως έχει σημασία αν έχουμε ευρώ ή δραχμή; Ένα νόμισμα φέρνει την ευτυχία; Σημείωσε ότι: 486.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει από την στιγμή που εισήλθαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, 15.000 άστεγοι υπολογίζονται μόνο στην Αττική. Ο 1 στους 11 Έλληνες τρέφεται από τα συσσίτια. Το 2011 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 45%. Τόσους μήνες δεν σε βομβάρδισαν με νούμερα; Πως σου φαίνονται τα παραπάνω;
Ήθελες μια ζωή την “ησυχία σου”, εσύ “κοιτούσες την δουλειά σου”. Σε έβγαλαν έξω απ’ όλα και δέχθηκες με φθηνά ανταλλάγματα. Τώρα, πέφτουν πάνω στα ίδια τους τα ψέματα. Γι’ αυτό παλεύουν με νύχια και με δόντια να σε τρομοκρατήσουν περί μη εναλλακτικής. Αυτή την φορά δεν έχεις το δικαίωμα να μείνεις απαθής. Πρέπει να πάρεις θέση. Ο ίδιος ο τροχός της Ιστορίας το απαιτεί.   
Οργίζομαι με τους ανθρώπους που κουνάνε ακόμα πράσινα και μπλε σημαιάκια. Που παραμένουν οπαδοί, επειδή έτσι έμαθαν μια ζωή. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε μεταπολιτευτικά. Μέχρι να μας παραδώσει στα κοράκια του διεθνούς κεφαλαίου, πρόλαβε να στήσει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, να καταληστέψει τους κοινοτικούς πόρους, να εμπλακεί σε υποθέσεις υπερκοστολόγησης δημοσίων έργων και εξοπλισμών, σε αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων έργων, να φτάσει στην προδοσία του Οτσαλάν, να πρωταγωνιστήσει στο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (παρέα με την ΝΔ), να θεσμοθέτησει την διαφθορά. Να θυμηθούμε το σκάνδαλο “ΑΡΙΑΔΝΗ” την offshore όπου δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο; Την διάλυση της αγροτικής παραγωγής, κατ’ εντολήν της Ε.Ε., το ναυάγιο του Σάμινα που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την διαφθορά στην ναυτιλία, τον κάθε Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη και μεγαλοεπιχειρηματία που βοήθησαν στην γηπεδοποίηση της πολιτικής και της πασοκοποίηση της κοινωνίας; Αμέτρητες γραμμές μπορούν να γραφτούν για το κόμμα του Σημίτη, του Μαντέλη, του Παπανδρέου, του Τσοχατζόπουλου, του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου.
Η ΝΔ από την άλλη, όσα χρόνια κυβέρνησε φρόντισε να είναι αρκούντως…ανταγωνιστική αφού ειδικά επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, κάθε εβδομάδα είχαμε κι από ένα σκάνδαλο. Τι να πρωτοθυμηθείς: Βασικό μέτοχο, προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, υποκλοπές, ¨κουμπάροι”, ομόλογα, Τσιτουρίδης και άδεια ασφαλιστικά ταμεία, Ζαχόπουλος, χρέη Αλογοσκούφη, αυθαίρετο Σουφλιά, παράνομο “αναψυκτήριο” Μαγγίνα, πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία παραίτηση, εξαγορά ΟΤΕ από D.T., σκάνδαλο Siemens, σκάνδαλο Βατοπεδίου, σκάνδαλο ΟΣΕ, χρηματισμός Παυλίδη, θάνατος Γρηγορόπουλου; Είναι τόσα πολλά όσα παρήγαγε η κυβέρνηση της ΝΔ ειδικά την τελευταία πενταετία που κυβέρνησε, που σε συνδυασμό με την χρόνια μητσοτακίλα, αποτέλεσε τον ιδανικό συνέταιρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά τα δύο κόμματα συνέθεσαν όλη την ασχήμια που βλέπουμε μπροστά μας. Το πελατειακό κράτος που τώρα κατηγορούν, τα πλαστά στατιστικά στοιχεία, την αναξιοκρατία, την κατασπατάληση δημοσίων πόρων και ευρωπαϊκών κονδυλίων, τους νόμους τερατουργήματα που τους προστατεύουν, την αναξιοπρέπεια. Αυτοί συνέβαλαν στο να παραμείνει ο μέσος πολίτης υπήκοος και βολεμένος, υπηρετώντας πειθήνια το εγχώριο σύστημα των μεγαλοεκδοτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και από το πουθενά πλουτισμένων λαμογιών.
Άρα, η αυριανή ημέρα δεν θέτει κανένα δίλημμα. Όλα είναι ξεκάθαρα. Ή αυτοί ή εμείς. Και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Πόσες φορές θα πεις “δεν ήξερα”, “δεν φανταζόμουν”, “δεν με αφορά εμένα…”; Μόνο μην τυχόν και σας δω ορισμένους, μετά τις εκλογές να ξαναμαζεύεστε στην πλατεία Συντάγματος για να το παίξετε “αγανακτισμένοι”.
Κυριακή κοντή ανατροπή.

Η αυτοκυβέρνηση, δηλαδή η κατάργηση της αντινομίας μεταξύ κράτους-ανεξάρτητου μηχανισμού αφ’ ενός και κοινωνίας αφ’ ετέρου, με την αναδημιουργία μιας πραγματικής πολιτικής κοινότητας, μιας κοινωνικής ομάδας που είναι ικανή να αυτοκυβερνάται, που δεν έχει ανάγκη από ένα εξωτερικό μηχανισμό εξειδικευμένο και επιφορτισμένο με το έργο αυτό,ήταν και παραμένει ένας από τους κεντρικούς σκοπούς κάθε κινήματος που επιδιώκει μια ριζική αναμόρφωση της σημερινής κοινωνίας προς την κατεύθυνση μιας αυτόνομης κοινωνίας μέσα στην οποία να ζουν αυτόνομα οι άνθρωποι“. – Κορνήλιος Καστοριάδης                      STEVENIKO       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...