M A N I E R
this site the web

ΠΟΣΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ;

Πάνω που είχαμε πειστεί ότι δεν υπάρχει αυτή «την κρίσιμη περίοδο» κάτι χειρότερο από την ακυβερνησία, τα δεδομένα άλλαξαν. Κι όμως, υπάρχει! Είναι η είδηση ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πρόκειται να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας «στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 28 και 29 του μηνός.
Ο κ. Παπούλιας είναι σαφώς ένας πολιτικός παράγοντας. Όμως δίχως ουσιαστική αρμοδιότητα. Αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά δεν εκπροσωπεί κανέναν πλην του προσωπικού του προεδρικού μεγάρου και έχει την ίδια αξία με τις ελληνικές σημαιούλες που καρφιτσώνουν στο πέτο κάποιοι γραφικοί.
Ο κ. Παπούλιας, δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, καθώς στάθηκε απέναντί του σε όλες τις δυσκολίες του και κάλυψε
με κάθε τρόπο όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου εναντίον της Ελλάδας. Τέλος, ο κ. Παπούλιας, βρίσκεται σε εκείνη την ηλικία όπου οι άνθρωποι αρέσκονται να θυμούνται και να μιλάνε για τα παλιά. Για τα πολύ παλιά.
Ως εκ τούτου, δε νομίζω ότι έχει ούτε την ικανότητα, ούτε την ουσιαστική νομιμοποίηση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Μιλάω για την ουσιαστική νομιμοποίηση και όχι την τυπική. Αυτή την έχει, όμως εδώ δε μιλάμε για γραφειοκρατία, αλλά για διαπραγμάτευση. Δεν έχει κανένα ρόλο ο κ. Παπούλιας. Καμία αρμοδιότητα, πλην των επισκέψεων σε διάφορες πόλεις που γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ζήσουμε την αποκάλυψη μιας ακόμη εξαπάτησης.
Ο κ. Σαμαράς, λένε, ότι δε γνώριζε τη σοβαρότητα του προβλήματος της υγείας του κι έτσι καθυστέρησε να μπει στο χειρουργείο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ασκεί ουσιαστικά τα καθήκοντά του συνολικά για δύο εβδομάδες. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς γνώριζε πολύ καλά τη σοβαρότητα του προβλήματος της υγείας του. Μάλιστα, την είχε εκμυστηρευτεί και στον κ. Βενιζέλο. Αυτός, με τη σειρά του, κράτησε καλά κρυμμένο το μυστικό από το φόβο του μήπως διαρρεύσει και χαλάσει το σχέδιο της κυβερνητικής συνεργασίας του, στην περίπτωση που η ΝΔ έχανε τις εκλογές εξ αιτίας της ασθένειας του κ. Σαμαρά.
Βλέπετε, όλη η πίεση στην ελληνική κοινωνία, ασκήθηκε πάνω στην ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία ισχυρή εκπροσώπηση σ’ αυτή «την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο κ. Σαμαράς γνώριζε ότι δε θα μπορούσε να παρευρεθεί. Το γνώριζε και ο κ. Βενιζέλος. Και οι δύο μάς εξαπάτησαν γι’ ακόμη μια φορά, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση στις ορέξεις της Γερμανίας.
Θα μου πείτε ότι δε θα άλλαζαν και πολλά αν ο κ. Σαμαράς βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής. Κι όμως θα άλλαζε. Θα βλέπαμε πως ούτε για μία φορά δε θα ξεστόμιζε τη λέξη «επαναδιαπραγμάτευση». Θα αποκαλυπτόταν πολύ νωρίς ακόμη μία εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, που θα τη χρεωνόταν ο πρωθυπουργός. Τώρα, δε μπορεί να συμβεί αυτό και ο κ. Σαμαράς θα είναι «αθώος» με την άδεια των γιατρών.
Όσο για τον κ. Ράπανο, επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με τη σοβαρότητά του. Λένε, πως λιποθύμησε λόγω στρες. Ποιου στρες όμως; Δεν πρόλαβε καν να αναλάβει καθήκοντα, από τι ακριβώς στρεσαρίστηκε; Αν ο κ. Ράπανος λιποθυμά και μόνο στην ιδέα ότι θα διαχειριστεί τα οικονομικά της Ελλάδας, τότε πώς μπορούμε να βασιστούμε επάνω του για να δώσει μάχες;
Οι ασθένειες των κ.κ. Σαμαρά και Ράπανου είναι ενδεικτικές της ποιότητας που διαθέτει η νέα κυβέρνηση και της τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσει. Δε μπορεί, ούτε θέλει να παλέψει το Μνημόνιο. Δε θέλει να το διαπραγματευτεί. Έχει δεσμευτεί να το ακολουθήσει πλήρως και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Όσο για την απόφαση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να μην παρευρεθούν στη Σύνοδο Κορυφής αποκαλύπτει πως και οι δύο αρχηγοί γνωρίζουν πολύ καλά το στημένο παιχνίδι εναντίον της χώρας μας και απλώς δε θέλουν να εμφανιστούν στο κάδρο των πρωταγωνιστών του δράματος.
Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και προσφάτως το αποδείξαμε για μία ακόμη φορά.

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...