M A N I E R
this site the web

ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

Τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω την πόρτα, είναι ένας τύπος (διαφορετικός κάθε φορά), χαμογελάει ευγενικά, μου δίνει ένα χαρτί, βάζω μια υπογραφή, λέει «ευχαριστώ», λέω «στο καλό» και το διαλάμε. Σήμερα πήρα αυτό:
«Με την από … αίτηση – σύμβαση για την χορήγηση πιστωτικής κάρτας … που υπεγράφη νόμιμα μεταξύ υμών, η Τράπεζα εξέδωσε και παρέδωσε σε εσάς την υπ’ αρ. …….. πιστωτική κάρτα …, σύμφωνα με τους ουσιώδεις όρους χορήγησης και χρήσης της κάρτας, που είναι ενσωματωμένοι στην αίτησή σας και οι οποίοι έγιναν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από τους συμβαλλόμενους.
Επειδή δυνάμει συμβατικού όρου, κάθε καθυστέρηση πληρωμής έχει για τον κάτοχο τις συνέπειες της υπερημερίας.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες οχλήσεις μας, αντισυμβατικά αρνείσθε ή καθυστερείτε την εξόφληση της οφειλής σας, η οποία πλέον καθιστά ληξιπρόθεσμη και απαιτητή στο σύνολό της.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Την μεταξύ μας υπογραφείσα σύμβαση και σας καλούμε να
μας καταβάλλετε άμεσα το χρεωστικό υπόλοιπο του υπ’ αρ. ………… λογαριασμού μας, ανερχόμενο την 15/3/12 σε ΕΥΡΩ … €, πλέον των τόκων υπερημερίας και λοιπών εξόδων από την επόμενη της επίδοσης της παρούσας μέχρι και την ολοσχερή εξόφληση της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας, άλλως θα προχωρήσουμε στην δικαστική επιδίωξη της ικανοποιήσεως της απαιτήσεώς μας.
Τις δύο προηγούμενες μέρες ήταν για δάνεια που… κατέπεσαν. Από πού έπεσαν και κατέπεσαν δεν έχω καταλάβει. Εγώ και άλλοι 10 εκατομμύρια πολίτες δανειστήκαμε τ’ άντερά μας σε δισεκατομμύρια ευρώ με σκοπό να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές που δάνειζαν την Ελλάδα. Αναγνώρισα την ευθύνη μου, γαμήθηκε ο μισθός μου, παίρνω τα μισά, αύριο ίσως απολυθώ, τέλος πάντων, ξεχρεώνω τη μαλακία μου που εμπιστεύθηκα σε αυτούς τους ηλίθιους τη χώρα μου.
Εκτός τούτων, από το 2009 έως και σήμερα οι τράπεζες με τα δικά μου δανεικά, πήραν χαριστικά από το μπασταρδοκράτος 170 δισ. ευρώ για τη διάσωσή τους. Δηλαδή, για να σωθούν και να με ξυπνάνε με κουδούνια και τηλέφωνα για να εκβιάσουν και να με απειλήσουν.
Κανονικά, αυτά τα 170 δισ. ευρώ θα έπρεπε να τα διαιρέσουν με τον αριθμό των ελλήνων πολιτών κι ύστερα να μας στείλουν τα αντίστοιχα «ευχαριστώ», τις ανάλογες «συγγνώμες» και να αποφασίσουν επιτέλους να μας φερθούν ως πελάτες και όχι ως πεταμένους. Αυτό, θα έπρεπε να γίνει «κανονικά». Δεν έγινε. Οι τράπεζες θεωρούν ακόμη ότι τους χρωστάω.
Πέραν τούτων, δεν τους χρωστάω, επειδή ένα κάρο όροι που μ’ έβαλαν να υπογράψω έχουν χαρακτηριστεί καταχρηστικοί από τη δικαιοσύνη και παρ’ όλα αυτά η οι τράπεζες συνέχιζαν να τους διατηρούν.

Ως τότε, το μόνο που έχουν να πάρουν από μένα
Εκτός των παραπάνω, γνωρίζω ότι τα χρήματα που μου έδιναν οι τράπεζες τα «αγόραζαν» με 1% επιτόκιο και μου το πουλούσαν με 19% και 20%. Παλιότερα δε με ενδιέφερε. Τώρα με ενδιαφέρει. Δε με καταγγέλλουν αυτοί, τώρα τους καταγγέλλω εγώ. Εφόσον τα πράγματα άλλαξαν για μένα, θα πρέπει ν’ αλλάξουν και για τις τράπεζες. Εφόσον εγώ και άλλα 10 εκατομμύρια ελλήνων σώσαμε τις τράπεζες, τώρα οι τράπεζες θα πρέπει να με σώσουν. Δεν το κάνουν. Θα πρέπει να με σώσει το κράτος, λοιπόν. Δεν το κάνει. Ωραία! Οπότε αποφασίζω να σωθώ μόνος μου. Δεν έχω τίποτε στο όνομά μου. Την πάτησαν οι τράπεζες. Εύχομαι να την πατήσουν και απ’ όλους τους άλλους και κάποια μέρα να καταστραφούν, για να σταματήσουν να με ξυπνάνε με κουδούνια και τηλέφωνα.     kartesios.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...