M A N I E R
this site the web

«Πώς κόβεις το μουσακά με αλυσοπρίονο»

«Η Ελλάδα είναι ένα πεδίο δοκιμής για σχιζοφρενείς οικονομολόγους» γράφει Αυστριακό περιοδικό  
Με ένα άρθρο που κριτικάρει με ειρωνεία και στοιχεία τα πειράματα των εταίρων και του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ασχολείται με το ελληνικό πρόβλημα το αυστριακό περιοδικό Ρrofil. Οι συντάκτες του περιοδικού εκτιμούν ότι  το πρόγραμμα που έχει ως τώρα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, είναι ένας αχταρμάς κακών ιδεών από κάθε οικονομική θεωρία. Δεν είναι ούτε νεοφιλελευθερισμός, ούτε κεινσιανή λογική, ούτε σοσιαλδημοκρατία. «Είναι ένα πρόγραμμα που συνενώνει ό, τι χειρότερο από παντού», σημειώνει το περιοδικό και τονίζει ότι «αν  ένα τέτοιο πακέτο λιτότητας που θα έκοβε 3,7 δις από την υγεία, εμφανιζόταν στην Αυστρία, αυτό θα ήταν το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας».  

Όλα αυτά, συνεχίζει το άρθρο, όταν η ανεργία έχει φτάσει στο
19,2%, τα κρατικά νοσοκομεία κλειδώνουν τα χειρουργεία γιατί δεν έχουν προσωπικό, όταν το ποσοστό αυτοκτονιών αυξάνεται κατακόρυφα, όταν το υπουργείο Παιδείας μοιράζει κουπόνια σίτισης για παιδάκια που υποσιτίζονται. Η Ευρώπη, σύμφωνα με το περιοδικό, θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα και «ο ελληνικός λαός έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτό. Να πέσει θύμα της φτώχειας, αυτό γίνεται όλο και πιο σαφές. Η υπόλοιπη Ευρώπη αρκείται να παρακολουθεί με μια «νόστιμη φρίκη» τις ελληνικές κακουχίες και την εξαθλίωση, ακόμη και τους γονείς να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους επειδή δεν έχουν για να τα φροντίσουν».

Ίσως ακόμη και το ψύχος που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Ελλάδα, συμπληρώνει με πικρό χιούμορ το Prοfil,  να ήταν ευπρόσδεκτο ως μια περίπτωση ανώτερης δικαιοσύνης. «Η Ελλάδα είναι ένα πεδίο δοκιμής για σχιζοφρενείς οικονομολόγους».

Οι αυστριακοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι «σωτήρες εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού» επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ακραία λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υφιστάμενων φόρων και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.

 «Ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει την πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης».

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.                                                       lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...