M A N I E R
this site the web

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών κάνει απεγνωσμένα έκκληση σε όλους τους φιλόζωους και τους προτρέπει να αντιδράσουν για το πογκρόμ εις βάρος των αδέσποτων ζώων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από συνεργεία του Δήμου Σερρών με την μέθοδο της περισυλλογής! Στόχος εκείνων, που σκαρφίστηκαν την ιδέα, είναι επί της ουσίας να μεταφερθούν σε άγνωστη και προφανώς ακατοίκητη περιοχή, τα αδέσποτα
– που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης – ώστε αυτά να μην «ενοχλούν» τους περαστικούς, αλλά κυρίως τη δημοτική αρχή και την «αισθητική» της.
Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, που είναι και κτηνίατρος, διαβάζοντας τον νέο νόμο 4039/2012 – κατά πως τον βολεύει – βάλθηκε να «καθαρίσει» τον τόπο από τα αδέσποτα, τα οποία με πολύ κόπο, αγάπη και έξοδα έχει στειρώσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών. Τα δημοτικά συνεργεία παρανομώντας ξεκίνησαν σήμερα τη συγκέντρωση των σκυλιών, αφού αυτή αποφασίστηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Το τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών μπορείτε να το δείτε εδώ.
Ο δήμαρχος Σερρών ως επικεφαλής δεν σκέφτηκε ή αδιαφόρησε για τις συνέπειες, που θα έχει μια τέτοια εγκληματική πρωτοβουλία. Δεν σκέφτηκε, ότι θα δυσφημίσουν την πόλη του, τον ίδιο, και τη δημοτική αρχή που εκπροσωπεί, οι εικόνες των σκυλιών δεμένων πάνω σε αγροτικά αυτοκίνητα να οδηγούνται άγνωστο που. Τα σχετικά βίντεο μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ.
«Πογκρόμ» κατά των αδέσποτων ζώων στις Σέρρες
Οι φωτογραφίες και τα πλάνα κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Έχουν ξεσηκώσει τους φιλόζωους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καθώς και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, την πλέον πολυμελή ομοσπονδία της χώρας, η οποία θα κινηθεί και νομικά εναντίον του δήμου με βάση τις παρανομίες, που έγιναν, και τις οποίες ξεκάθαρα αναφέρει ο νόμος 4039/2012.
Κύριε δήμαρχε, αν και είστε κτηνίατρος, προφανώς η αγάπη σας για τα ζώα περιορίζεται σε μια στενά επαγγελματική σχέση με σαφή οικονομικά ανταλλάγματα. Η δημοτική αρχή της οποίας προΐσταστε αποδεικνύει με τις πρακτικές, που υιοθετεί, για ακόμη μια φορά πόσο απολίτιστοι είμαστε ως λαός, πόσο αντιφιλοζωική είναι η κουλτούρα μας, πόσο οπισθοδρομική είναι η αντίληψη μας και πως εμείς οι ίδιοι τελικά αποτελούμε το χειρότερο παράδειγμα για τα παιδιά μας.
Τα ζώα είτε σας αρέσει, είτε όχι, έχουν δικαίωμα να ζούν ανάμεσα μας και το ο νέος νόμος το τονίζει ξεκάθαρα… Αντί να μεριμνήσετε για τη φροντίδα τους, αφού είσαστε υποχρεωμένοι και από το νόμο να το πράξετε, αντιθέτως επιδιώκεται την εξόντωση τους… Από κανένα σημείο του νέου νόμου δεν προκύπτει, πως είναι ορθό, αυτό που πράττετε.
Η περισυλλογή των ζώων, που συγκεντρώνονται από περιοχές εντός πόλεως ή αλλού, πρέπει να γίνεται, ώστε αυτά να στειρωθούν, να εμβολιαστούν, να τσιπαριστούν και στη συνέχεια να επανατοποθετηθούν μέσα στις πόλεις ή τα χωριά, αφού αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον.Ένα σκυλί, που κάποιος το παρατάει σε ορεινή ή ακατοίκητη περιοχή, δεν μπορεί να επιβιώσει. Επί της ουσίας έτσι καταδικάζεται σε θάνατο κυρίως λόγο ασιτίας!
Οι δικαστές, που θα κληθούν στο Πταισματοδικείο Σερρών, να δικάσουν τα δύο ανήλικα παιδιά, 8 και 10 ετών αντίστοιχα, τα οποία σκότωσαν ένα κουτάβι στις 21 Ιανουαρίου 2012 στη Βυρώνεια Σερρών, θα πρέπει προφανώς να δείξουν τεράστια επιείκεια απέναντι τους, αφού οι ενήλικες, όπως είστε εσείς κύριε δήμαρχε, δίνουν τέτοιο κακό παράδειγμα, εξοντώνοντας τα σκυλιά ομαδικά!  www.zoosos.gr       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...