M A N I E R
this site the web

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου στην σημερινή, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος ανακοίνωσε στα μέλη του οργάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος στις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα, σύμφωνα με την εισήγησή του, μετά τις εθνικές εκλογές.


Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από τη βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές.


Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.


Σύγκρουση με συμφέροντα

Δεν είμαστε σταθεροί  στη σύγκρουσή μας με τα συμφέροντα, ομολόγησε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου .


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνησή του αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν ασχολήθηκε με τα αίτια που τα δημιούργησαν.


Στη διετία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπεγλίτη, δεν δώσαμε βάρος στις αιτίες της κρίσης και δεν ήμασταν σταθεροί στη σύγκρουσή μας με ένα σύστημα αντιπαραγωγικό, κρατικοδίαιτο και κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται και ενέχεται για την ελληνική πλευρά της κρίσης. Έπρεπε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ονομάσουμε τα συμφέροντα αυτά.


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη  Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος, όπως είπε, ζήτησε δάνειο 10 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, θέμα που έφθασε και στον ίδιο, κακώς, όπως υποστήριξε, διότι τα θέματα αυτά πρέπει να κρίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Και όταν του αναφέρθηκε ότι δεν πληρούνται τα τραπεζικά κριτήρια είπε να μη δοθεί το δάνειο.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετεί τον χρόνο έναρξης της σύγκρουσης με το δημοσιογραφικό συγκρότημα που διευθύνει ο κ. Ψυχάρης, από τότε που απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης του δανείου.


Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συγχώνευσης Εθνικής-ΑLPHA, η οποία δεν έγινε ποτέ, διότι, όπως είπε, υπονομεύθηκε, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.  


Αναφορά έκανε και στις καταγγελίες για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή αδελφού του στην υπόθεση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία, θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, αντ
ί να γίνεται ο πρωθυπουργός υπόλογος για περιστατικά που δεν ερευνήθηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν. AMPE
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...