M A N I E R
this site the web

Ποιος Σαμαράς;

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η Δεξιά δεν έχει ηγέτη, ότι [και] η αξιωματική αντιπολίτευση ζει στον κόσμο της, ότι η χώρα βρίσκεται στα δυο στενά και η κυβέρνηση ματαιοπονεί! Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση και η ματαίωση του υπερατλαντικού ταξιδιού του πρωθυπουργού μας έβαλε σε σκέψεις, όπως επίσης οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επιχειρούν να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στα Καυδιανά δίκρανα.
Δεν πιστεύω να περίμενε κανείς από τον Σαμαρά να δώσει λύση στο πρόβλημά μας! Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός… Αλλά αυτό θα μπορούσε να το επιτύχει εάν είχε θέσεις. Και δυστυχώς ΔΕΝ έχει. Μιλάει συνεχώς για “λάθος πολιτική”, για  ”άλλο μείγμα πολιτικής”, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η πολιτική εκείνη που θα επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει  ....
σήμερα η χώρα. Ο Σαμαράς νομίζει ότι τα προβλήματα της χώρας είναι μέσα σε μια κατσαρόλα και πως αν ρίξει ένα άλλο μείγμα μπαχαρικών, θα φτιάξει καλό φαγητό που όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Θα έπρεπε ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου να έλεγαν κάποια στιγμή στους Ευρωπαίους, αλλά και στην εν Ελλάδι αντιπολίτευση ότι επιζητούν “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”! Στη συνέχεια όμως να πουν και το άλλο, που λέει ότι αν καίγεται το σπίτι του γείτονα, να περιμένουν με μαθηματική ακρίβεια ότι θα καούν και τα δικά τους σπίτια. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό θα είναι να υπάρξει εθνική συναίνεση, αλλά και μια πιο “φιλική” συμπεριφορά από τους Ευρωπαίους για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Ο Σαμαράς όμως που προαλείφεται για κυβερνήτης της χώρας, δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λεονταρισμούς. Αυτός δεν καταλαβαίνει και πολύ περισσότερο οι σύμβουλοι που τον περιστοιχίζουν και που είναι ξέφτια της ελληνικής πολιτικής ζωής. Να σκεφτεί κανείς ότι αυτός και τα στελέχη του κάνουν ότι δεν θυμούνται πως ήσαν μέλη μιας κυβέρνησης που κατέστρεψε τη χώρα και την έφερε εδώ που είναι. Λες και πέσανε από τον ουρανό! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Είναι και το άλλο: Η φρασεολογία που χρησιμοποιούν όλη αυτοί είναι κυριολεκτικά κλεμμένη. Είμαι βέβαιος ότι έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα κείμενα του ΠΑΣΟΚ (λόγοι Ανδρέα, αποφάσεις, εισηγήσεις κ.λπ.) κι έτσι φτιάχνουν τους δικούς τους λόγους, πασπαλισμένους με ολίγη επικαιρότητα και αρκετό μίσος για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η έλλειψη θέσεων και η εντατική εκμετάλλευση των πασοκικών κειμένων, καταλήγει σ’ ένα είδος μονότονου και ομοιότυπου εκθετομανίας, που δεν κουράζει απλώς , αλλά προκαλεί ναυτία. Κι επιπλέον όταν όλοι αυτοί, με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, αλαλάζουν υπάρχει η πιθανότητα να “πιάσουν” στην αγορά, διότι ο κόσμος έχει εθιστεί στο θόρυβο και δεν προσέχει τι λένε. Φτάνει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!
Με απασχολεί το γεγονός ότι η πολιτική για να την προσέξει κανείς θα έπρεπε να έχει κάποιον αναγεννητικό ρόλο. Σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αντιθέτως έχουμε προοδευτική έκπτωση της πολιτικής, διότι είναι φανερό πλέον ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί αντιδρούν με εξαχρειωτικές μεθόδους και χρησιμοποιούν συστήματα πολιτικού τεντιμποϊσμού. Ο Σαμαράς, λόγου χάρη, με το ανόητο και εν πολλοίς ύφος του κουτσαβάκη, δηλ. του ψευτοπαλικαρά, επιζητεί την ιαχή της επιδοκιμασίας της αγέλης του. Και δυστυχώς είναι αρκετοί εκείνοι που από μίσος προς το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου τον χειροκροτούν.  ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
  Σημείωση:
Τα Καυδιανά δίκρανα είναι μια στενωπός στη Σαμνίτιδα, στην Ιταλία, ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές δυο ορέων της οροσειράς των σαμνιτικών Απεννίνων, κοντά στην πόλη Καύδιον. Πρόκειται για το όρος Βέτσιο (Veccio) ύψους 870 μέτρων προς νότον και για το όρος Σαουκόλι (Sauccoli) ύψους 708 μέτρων προς βορράν εκεί που σήμερα βρίσκεται το χωριό Αρπάγια (Arpaja). Από κει περνούσε η Αππία Οδός. Εκεί το 321 π.Χ. κατά τον Δεύτερο Σαμνιτικό Πόλεμο ο ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε κατά κράτος από τους Σαμνίτες, των οποίων ο στρατηγός Πόντιος Ερέννιος ανάγκασε τους νικημένους Ρωμαίους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό. Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν τρία δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα δύο μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...