M A N I E R
this site the web

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ? ΤΙ ΛΕΤΕ, ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ?...

«ΥΠΑΡΧΕΙ ζημιά εκατομ-μυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου από τις ανταλ-λαγές με τη Μονή Βατο-παιδίου, η οποία μπορεί και πρέπει να βρεθεί αρ-μοδίως και ειδικότερα με τον διορισμό πραγματο-γνωμόνων που θα εκτι-μήσουν το ύψος της».

Σ΄ αυτή τη δήλωση-βόμβα προβαίνει στο «Βήμα» ο γενικός επιθεωρητής Δημό-σιας Διοίκησης κ. Λεαν. Ρακιντζής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την επιστολή Καραμανλή προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που επικα-λείται παλιότερη εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΕ) για μη ύπαρξη ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου, ο κ. Ρακιντζής προσθέτει επίσης ότι «πρέπει να ερευνηθεί και η αξία της εκμετάλλευσης της λίμνης που φέρεται να προσέφερε η μονή».

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται σε παλαιότερο έγγραφο της δικογραφίας, το οποίο αποδεικνύει ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση των παραλιμνίων εκτάσεων της Βιστωνίδας δεν ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ ετησίως, ποσόν που εκτιμήθηκε αρκετό για την αντιπαροχή των φιλέτων του Δημοσίου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ....


Με τη δήλωση Ρακιντζή όμως τίθεται το θέμα της ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου, όπως ήδη την έχουν διαπιστώσει με τα κατηγορητήρια τα οποία συνέταξαν πέντε εισαγγελείς οι οποίοι ερεύνησαν την υπόθεση (Σανιδάς, Σωτηροπούλου, Κολιούσης, Σπυροπούλου και Στραγάλης) αλλά και η ανακρίτρια κυρία ΕιρήνηΚαλού με τις κατηγορίες τις οποίες απηύθυνε σε βάρος των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή , κ. Ι. Αγγέλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 και ενώ εξελισσόταν η πρώτη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι (επί κυβέρνησης ΝΔ), ο κ. Ρακιντζής με επείγον έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομίας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επεσήμανε ότι στο σκάνδαλο «αναδεικνύεται η καθοριστική εμπλοκή του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ)».

Ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι οι εκτιμητές του ΣΟΕ υπολόγισαν την αξία της λίμνης Βιστωνίδας στα 63 εκατ. ευρώ, ενώ απαριθμούσε και την εκτίμηση ακινήτων και δασικών εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωνε δε ότι «οι γενόμενες εκτιμήσεις των προς ανταλλαγή ακινήτων είναι υποπολλαπλάσιες και της αντικειμενικής τους αξίας».

«Υιοθετούμε πλήρως τα κατηγορητήρια της ανακρίτριας κυρίας ΕιρήνηςΚαλού, για το θέμα της ζημιάς του Δημοσίου» είπε μιλώντας στο «Βήμα» μέλος της Προανακριτικής. «Εφόσον δόθηκε στη μονή περιουσία του Δημοσίου υπάρχει και ζημιά εκατομμυρίων ευρώ και μπορεί να προκύψει αν υπολογίσουμε την αντικειμενική, έστω, αξία των 230 ακινήτων με την αξία που τελικά αποτιμήθηκαν κατά την ανταλλαγή. Σας διαβεβαιώ ότι το νούμερο που θα προκύψειθα ζαλίσει και τον πλέον ευφάνταστο σεναριογράφο» σημείωσε η ίδια πηγή.
Πρόσθεσε δε για τις εκθέσεις των εκτιμητών του ΣΟΕ,τις οποίες επικαλέστηκε στην επιστολή του και ο πρώην πρωθυπουργός για να θεμελιώσει την άποψη ότι δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου, ότι
«αποτελούν απλώς εκθέσεις εκτίμησης και όχι πορίσματα προσδιορισμού ζημιάς».
Εγκυροι δικαστικοί κύκλοι διαπίστωναν επίσης ότι
«μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν επίσης στο Δημόσιο, βρίσκεται “στον αέρα” και η έστω μικρότερης αξίας αντιπαροχή στα φιλέτα των εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν»
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...