M A N I E R
this site the web

Η κριτική στο Facebook φέρνει το Diaspora

Προγραμματιστές έχουν ήδη πάρει την πρώτη γεύση τους από μια νέα κοινότητα που φιλοδοξεί να είναι μια εναλλακτική επιλογή απέναντι στο Facebook. Το diaspora αυτοχαρακτηρίζεται ως ένα προσωπικά ελεγχόμενο κοινωνικό δίκτυο που αναγνωρίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Σχεδιάστηκε φέτος από τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές την περίοδο κατά την οποία το Facebook βρέθηκε στο στόχαστρο για τις ρυθμίσεις τους περί απορρήτου. Το νέο πρόγραμμα έχει παρουσιάσει τον πρώτο του κωδικό στους προγραμματιστές και έχει δημοσιεύσει τα πρώτα του screenshots.
Πολλές από τις λειτουργίες του ιστοτόπου θα είναι εύκολες για όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, ενώ θα υπάρχουν δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών και ενημερώσεων. Η ομάδα εργάζεται σήμερα για την ενσωμάτωση του χώρου με το Facebook ώστε να καταστεί πιο εύκολο για τους χρήστες να αναλάβουν τον έλεγχο και να μεταφέρουν τα προσωπικά τους δεδομένα.
Στόχος τους είναι η σελίδα να ξεκινήσει τη λειτουργία της....τον Οκτώβριο. Η ιδέα του diaspora ήρθε στους εμπνευστές της σε μια περίοδο έντονης κριτικής για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. «Θέλουμε οι χρήστες να έχουν τον έλεγχο για όσα μοιράζονται» δηλώνει ο Max Salzberg, ένας από τους ιδρυτές του diaspora.
Η ομάδα στράφηκε προς την εταιρεία Kickstarter προς αναζήτηση κεφαλαίων για την κατασκευή του δικτύου. Τελικά συγκέντρωσαν 200.642 δολάρια από σχεδόν 6.500 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, έκανε κι αυτός προσφορά.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές του, η ιστοσελίδα δεν θα είναι εντελώς «άκακη» ή εντελώς αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα σχετικά με τη θέση των χρηστών αναφορικά με τον έλεγχο.
Ωστόσο, οι ιοί δεν θα είναι η μόνη πρόκληση που θα αντιμετωπίζει το δίκτυο, τόνισε ο αναλυτής της εταιρείας ερευνών Forrester, Nate Elliott. «Φαίνεται ότι είναι αντιγραφή του Facebook με διαφορετική αρχιτεκτονική» είπε στο BBC. «Αν η μόνη διαφοροποίηση είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής, δεν πιστεύω ότι οι χρήστες θα δεχτούν να εγκαταλείψουν το Facebook». tvxs.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...