M A N I E R
this site the web

Diaspora: Αντίστροφη μέτρηση για τον αντίπαλο του Facebook

Λίγους μόλις μήνες πριν, 4 «σπασικλάκια» της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν το σχέδιο τους για ένα νέο δίκτυο που δεν θα υποχρέωνε τους χρήστες να παρέχουν προσωπικές λεπτομέρειες σε μια μεγάλη επιχείρηση. Το «Diaspora» θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.
«Το Diaspora λειτουργεί, μας αρέσει και θα είναι έτοιμο στις 15 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε η ομάδα στο ιστολόγιό της.
Η νέα αυτή υπηρεσία δημιουργήθηκε με ανοιχτό λογισμικό και όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, δεν θα έχει τα κενά ασφάλειας αλλά και τα προβλήματα αυθαίρετης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για τα οποία έχει κατηγορηθεί το Facebook.
«Ο κάθε χρήστης-μέλος του Diaspora θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιοποιεί και να διαχωρίζει αυτά που θέλει να ξέρουν οι συνάδελφοί του από εκείνα που συζητάει με την παρέα του», δήλωσε ο Max Salzberg, ένας από τους δημιουργούς.
Το λογισμικό θα επιτρέπει στους χρήστες να στήνουν τους δικούς τους server, τους οποίους αποκαλούν «σπόρους», να δημιουργούν τους δικούς τους «κόμβους» και να ελέγχουν πλήρως τις πληροφορίες που μοιράζονται, έχει δηλώσει η ομάδα.
Το σχέδιο ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου και χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα Kickstarter, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε δημιουργικούς ανθρώπους να βρουν υποστήριξη στα σχέδιά τους, έδωσαν περιθώριο 39 ημερών για να συγκεντρώσουν 10.000 δολάρια για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Χρειάστηκαν μόλις 12 ημέρες και συνολικά συγκέντρωσαν 200.642 δολάρια από δωρεές περίπου 6.500 ατόμων. Ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, λέγεται ότι είναι ένας από τους δωρητές, σύμφωνα με το BBC.
Έμπνευση της ομάδας «Diaspora» για να προχωρήσει στο εγχείρημά της ήταν μια ομιλία της Ebel Moglen, καθηγήτριας του πανεπιστημίου Columbia, η οποία περιέγραψε τις συγκεντροποιημένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως «δωρεάν κατασκόπους»  . tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...