M A N I E R
this site the web

Μαζικές διαδηλώσεις ανά τον κόσμο εναντίον του Ισραήλ...

Σε Βέλγιο, Γαλλία, Τουρκία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Αίγυπτο, Ιράν, Λίβανο χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την απροκάλυπτη αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας».
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στις Βρυξέλλες. «Ισραήλ-δολοφόνε» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι περισσότεροι διαδηλωτές. Άλλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν το σύνθημα «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ». Η ισραηλινή πρεσβεία είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, περίπου 1.200 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, φώναζαν «είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι». Περίπου 15 νέοι που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες, παρατάχθηκαν μπροστά στους διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν, με συνέπεια να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.
Στη Σουηδία, περίπου 6.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Κοπεγχάγης φωνάζοντας «Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», ή «το Ισραήλ στη Χάγη», όπου βρίσκεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, και ανέμισαν παλαιστινιακές σημαίες και επιγραφές με συνθήματα όπως «θα υπάρξουν και άλλα πλοία προς τη Γάζα». Πολλές αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις της Σουηδίας, με πολλές χιλιάδες κόσμου στο Γκέτεμποργκ και 600 στο Μάλμε.
Στη Δανία εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στα προάστια της Κοπεγχάγης, με συνθήματα όπως «Τέρμα στη σφαγή αμάχων» και «Ελευθεριά στην Παλαιστίνη». «Δεν κατανοώ γιατί παιχνίδια Λέγκο, ή θερμοκοιτίδες, που προορίζονται για τα παιδιά που υποφέρουν από τον αποκλεισμό, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ», τόνισε ο δρ Καμάλ Κουρέσι, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Κόμμα του Σοσιαλιστικού Λαού.
Στη Νορβηγία, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω....
από την ισραηλινή πρεσβεία στο Όσλο, όπου έκαψαν και κάποιες ισραηλινές σημαίες.
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι με ιορδανικές και παλαιστινιακές σημαίες διαδήλωσαν σήμερα και στο Αμάν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας». Οι διαδηλωτές ζητούσαν από τις ιορδανικές αρχές το κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν και την απέλαση του ισραηλινού πρεσβευτή.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης στον Λίβανο, στους 12 καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν εκεί, και στη Βηρυτό για να καταδικάσουν την επίθεση αυτή. «Πού είναι η διεθνής κοινότητα; Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;» φώναζαν οι διαδηλωτές στη Βηρυτό, οι οποίοι ζητούσαν να κλείσουν οι ισραηλινές πρεσβείες στις αραβικές πρωτεύουσες.
Στο Κάιρο, περίπου 70 άνθρωποι με παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία για την επίθεση μπροστά από την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών. Μεταξύ αυτών βρισκόντουσαν βουλευτές και αξιωματούχοι των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ και την ανάκληση του πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ.
Τέλος, στο Ιράν περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Τεχεράνη και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ». Οι διαδηλωτές έσκισαν επίσης φωτογραφίες της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. tvxs. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...