M A N I E R
this site the web

Σήμερα πατριωτισμός σημαίνει να μην αφήσουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Δήλωσε ο πρωθυπουργός ..

"Η χθεσινή τραγωδία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας ότι "η βία και οι πέτρες δεν θα μας βγάλουν από την επιτήρηση".  "Η οργή είναι κατανοητή. Και η δική μου η οργή είναι τεράστια όταν καθημερινά βλέπω να αναδύεται η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου, η απόλυτη αναισθησία και ασυδοσία" τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κάθε ημέρα η κυβέρνηση στέλνει υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε μάλιστα το παράδειγμα υπουργού που σπατάλησε 28.000 για κουρτίνες, πράγμα που προκάλεσε έντονη αντίδραση και ειρωνικά σχόλια από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έντονη ήταν και η αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος απευθυνόμενος προς τη ΝΔ αντέτεινε "Δεν ντρέπεστε; Πληρώνει ο ελληνικός και εσείς γελάτε;".

"Θεωρούν ότι αυτά είναι μικρά προβλήματα αλλά αυτή ήταν η αντίληψη που διαπερνούσε όλα τα υπουργεία. Όταν αυτά κάνει ο υπουργός δίνει το σήμα της διάλυσης και αυτή είναι η εικόνα που περνά και στον πολίτη, ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει", πρόσθεσε. "Βατοπέδι, ομόλογα, Siemens, έτσι κατέρρευσε η οικονομία" τόνισε.

"Σήμερα ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, πράγμα που οι κερδοσκόποι το ελπίζουν. Εμείς ωστόσο δεν θα το επιτρέψουμε" συμπλήρωσε. 

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προταθεί εναλλακτική λύση. "Τί θα συμβεί αν κηρύξουμε στάση πληρωμών; Τί θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις; Τί θα γίνει κύριοι της ΝΔ με ένα κράτος που δεν θα μπορεί να δώσει τίποτα; Τί θα γίνει με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού αν καταρρεύσει η οικονομία;" είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι "σήμερα πατριωτισμός σημαίνει να μην αφήσουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα".


"Αν δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας, το συμπέρασμα θα είναι αυτό: Ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι και ως αντιπολίτευση", τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ. ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...