M A N I E R
this site the web

Φωτοβολταϊκά πλέον προς λιανική απο γνωστές αλυσίδες καταστημάτων..

Στα ράφια των πολυκαταστημάτων μπορούν πλέον να βρουν φωτοβολταϊκά συστήματα οι καταναλωτές, αφού ήδη οι πρώτες αλυσίδες οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν προμήθεια των πάνελ και του απαραίτητου ηλεκτρολογικού υλικού, τη διαδικασία των συμβάσεων με τη ΔΕΗ και την εγκατάσταση των πάνελς.
Το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη», το οποίο επιτρέπει σε ιδιώτες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέχρι 10 κιλοβάτ, έχει κεντρίσει την αγορά. Παράλληλα με την κίνηση της Media Markt -σε συνεργασία με τη γερμανική EST Energie- να διαθέσει στο κατάστημά της στην Αργυρούπολη φωτοβολταϊκά συστήματα, οι πρώτες τράπεζες (Ταχ. Ταμιευτήριο, Eurobank) προσφέρουν δάνεια σε ιδιώτες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, καθώς η αποπληρωμή τους είναι εξασφαλισμένη από την τιμή αγοράς της κιλοβατώρας.
Σύμφωνα με στέλεχος της Media Markt που μίλησε στην «Ελευθεροτυπία», οι τιμές προμήθειας για πάνελ με συνολική ισχύ 4 κιλοβάτ κυμαίνονται μεταξύ 15.000 και 25.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο - στις τιμές δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση και η ανάληψη διεκπεραίωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κιλοβατώρα που παράγουν τα φωτοβολταϊκά αγοράζεται...
από τη ΔΕΗ προς 55 λεπτά. Το συνολικό ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο συμψηφίζεται με την κατανάλωση ηλεκτρικού και η διαφορά κατατίθεται στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι, με μια μέση παραγωγή 1.400 κιλοβατωρών τον χρόνο ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ, τα 4 κιλοβάτ προσφέρουν ετήσιο έσοδο 3.080 ευρώ, δηλαδή μια πολύ υψηλή απόδοση της επένδυσης.
Να σημειωθεί ότι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες απαιτείται να υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, ενώ το όριο για κάθε στέγη είναι 10 κιλοβάτ.
Στο μεταξύ, στα επίπεδα των περίπου 200 εκ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το ύψος των επενδύσεων που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους στην εγχώρια αγορά των φωτοβολταϊκών, όπως εκτίμησε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Advartia AE, Μιχάλης Παπαοικονόμου, σημειώνοντας ότι για το 2010 δρομολογούνται μικρά και μεγαλύτερα project συνολικής ισχύος περίπου 60 MW, έναντι περίπου 30 MW το 2009 και άλλων 11-12 MW το 2008.  tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...