M A N I E R
this site the web

Chainfree - Η επανάσταση στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Ο Θάνος Κερμίτσης με καταγωγή από τον Καστό Λευκάδας, μαζί με 3 ακόμα νέους ανθρώπους με αγάπη για την τέχνη του κινηματογράφου δημιούργησαν την Chainfree.
Η Chainfree είναι μια "ομπρέλα", μια κίνηση κάτω από την οποία συσπειρώθηκαν και συσπειρώνονται νέοι άνθρωποι από το χώρο του κινηματογράφου στην Ελλάδα, φοιτητές κινηματογραφικών σχολών αλλά και επαγγελματίες, με σκοπό την δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας κινηματογράφου στον Ελληνικό χώρο, ενός κινηματογράφου διαφορετικού από αυτόν που βλέπουν τα τελευταία χρόνια, ενός κινηματογράφου που δεν αναμασά χιλιοειπωμένες ιδέες, αλλά έχει γνώμονα τη φαντασία, τη φρεσκάδα και την ελεύθερη έκφραση.
Η Chainfree προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει την δική της Επανάσταση σε αυτόν τον κλειστό και δύσκολο τομέα.
Η Chainfree δημιουργήθηκε από τους Θάνο Κερμίτση, Άρη Καπλανίδη, Γιάννη Ρουμπούλια, Γιάννη Τζουβελέκη , άνθρωποι που έγιναν γνωστοί στο ελληνικό underground κινηματογραφικό κοινό από τις ταινίες «Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα», «Hitokiri» κ.α.
Αρχικά προσαρτήθηκαν στο όλο εγχείρημα οι ομάδες OTiNaNAi Productions,TiiiNewzFilms και ElectroFear Digital Art ενώ συνεχώς προστίθενται και άλλες.

Σήμερα, η Chainfree συνεχίζει τη δράση της και ζητά και από άλλους νέους καλλιτέχνες, μονάδες ή ομάδες, να συμβάλουν στην προσπάθειά μας με οποιονδήποτε τρόπο.
Ουσιαστικά δημιουργείται μια συσπείρωση των διάφορων κινηματογραφικών ομάδων του χώρου, χωρίς ωστόσο να χάνεται η δική τους προσωπική ταυτότητα και η καλλιτεχνική τους αυτοτέλεια.
Απλά γινόνται όλοι μια γροθιά και όπως χαρακτηριστικά απεικονίζεται στο ιστορικό πρώτο chainfree logo, επιχειρούμε να σπάσουμε τα δεσμά του κατεστημένου και να προχωρήσουν σε μια νέα Κινηματογραφική Επανάσταση!
Aυτή η ενοποίηση επιτυγχάνεται αρχικά με το να τοποθετείται στην αρχή του κάθε project το logo της Chainfree(το οποίο τα νέα μέλη θα λαμβάνουν με email).
Η Chainfree σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ελλήνων Κινηματογραφιστών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-17-18 Απριλίου 2010 σε μία από τις πλέον σύγχρονες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας που διαθέτει το Πολιτιστικό του Κέντρο.

Στόχος του Chainfree Film Festival είναι να προσφέρει βήμα και οθόνη στους ανεξάρτητους δημιουργούς ώστε να παρουσιάσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στο ευρύτερο κοινό, μια δυνατότητα που, αν εξαιρέσουμε το διαδίκτυο, με τα σημερινά δεδομένα παραμένει δύσκολα εφικτή για να συνδυαστεί με φυσική παρουσίαση και προβολή στο παραδοσιακό πανί της μεγάλης οθόνης. Στον θεσμό του φεστιβάλ αυτού δεν θα υπάρχει διαδικασία έγκρισης των ταινιών που υποβάλλονται ούτε και η διαδικασία ψηφοφορίας και απονομής βραβείων από κριτική επιτροπή όπως συνήθως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα Φεστιβάλ.

Αυτή τη χρονιά στο Chainfree Film Festival 2010 θα συμμετάσχουν 19 μικρού και 2 μεγάλου μήκους ταινίες, που δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία από συνολικά 13 νέους σκηνοθέτες, που ανήκουν στο Δίκτυο Chainfree.MY LEFKADA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...