M A N I E R
this site the web

Θετικές εντυπώσεις.

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Μπορεί προ της επισκέψεως του πρωθυπουργού στη Ρόδο να εκδηλώθηκε ένταση , δυσαρέσκεια, καυγάδες κλπ ως προς το πρόγραμμά του, ποιούς θα δει και ποιους όχι, τελικά όμως επικράτησε ψυχραιμία και πολιτικός πολιτισμός. Φύλλο δεν κουνήθηκε παρά τα περί του αντιθέτου σχεδιαζόμενα από ορισμένους θερμόαιμους της αυτοδιοίκησης. Κατά την εκτίμηση πολλών, εκείνο που τους «πάγωσε το αίμα», ήταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο, περί προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μετά από αυτό, όλα τα άλλα έμοιαζαν παρωνυχίδες.
Εκείνο πάντως που διευκρινίστηκε και επιβεβαιώθηκε ήταν ότι, το πρόγραμμα του κ. Γ. Παπανδρέου φτιάχτηκε στην Αθήνα χωρίς να επιτραπεί η παραμικρή παρέμβαση ή υπόδειξη από τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες. Έτσι εξηγείται ότι η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε σε επίπεδο ΟΚΕ (Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής). Τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα μέλη της ΟΚΕ κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, και έγινε μια πολύ διεξοδική – υποδειγματική για πολλούς - συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα. Αυτό που οι πάντες αναγνώρισαν στον κ. Παπανδρέου ήταν η απλότητά του , η αμεσότητά του, η διάθεσή του να διαθέσει όσες ώρες χρειαστεί για να απαντήσει, να εξηγήσει, να ακούσει, να συζητήσει, σε μια συνεργασία με τους φορείς ουσιαστική και όχι προσχηματική.                                                                                                                                    Στου ΔΝΤ τον καιρό.
Στης λιτότητας τον καιρό, στον καιρό του ΔΝΤ, όπως θα λέμε ...
από εδώ και στο εξής, όλες οι κινήσεις των πολιτικών μας θα αποτιμώνται όχι μόνο πολιτικά ή σε επίπεδο συμβολισμών αλλά και σε …ευρώ. Πόσο κοστίζουν δηλαδή. Από αυτή την άποψη, κανένας δεν μπορούσε να πει κουβέντα για την άφιξη του πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κατέφθασαν όλοι μαζί - με εξαίρεση τον πρωθυπουργό που πήγε αργότερα- με ένα μικρό λεωφορείο. Πάνε οι καλές αυτοκρατορικές εποχές όπου σε ανάλογη περίπτωση θα είχαμε δει να καταφθάνει ένα κομβόι από καλογυαλισμένες μαύρες λιμουζίνες, μια για κάθε μεγαλόσχημο κυβερνητικό παράγοντα. Νέοι καιροί, νέα ήθη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...