M A N I E R
this site the web

Παπανδρέου : "Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε»"


"Τα μέτρα που παίρνουμε είναι σίγουρα σκληρά και επώδυνα. Είναι, όμως, απολύτως αναγκαία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Και το κατανοούν. Ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν είμαι σίγουρος ότι είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητά τους. Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν χειρότερη και από τον χειρότερο εφιάλτη μας.

Κατανοώ τις ευαισθησίες και τις αντιδράσεις. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι, ετούτη τη δύσκολη, την ...

οριακή στιγμή για την οικονομία μας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πατρίδα και το έθνος. Εγώ και η κυβέρνησή μου το πράξαμε. Θέσαμε υπεράνω των πολιτικών, κομματικών και ιδεολογικών μας θέσεων το συμφέρον της χώρας και το μέλλον των πολιτών.

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε». Θα δώσω, θα δώσουμε όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο. Και θα τον σώσουμε. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και θέλω να το πιστέψουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.

Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλει τάξη στην οικονομία. Και πρώτα απ’ όλους τους κερδοσκόπους. Δεν είναι μόνον άδικο, είναι και αντιδημοκρατικό, την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια «παιδάκια» στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά σε κομπιούτερ, να την υπονομεύουν.

Δεν είναι ανεκτό, τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι κάνουν θυσίες, κάποιοι κερδοσκόποι να βγάζουν, σε μια μέρα, δισεκατομμύρια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και της προσπάθειάς του να ξεπεράσει την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

Θα σηκώσω τη σημαία εναντίον τους. Θα πρωτοστατήσω στην Ευρώπη να μπει φραγμός στα παιχνίδια τους. Η τιμωρία τους είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας.

Σίγουρα είναι δύσκολα. Θα στριμωχθούμε, θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.

Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Θα έχουμε μπορέσει να φέρουμε εις πέρας τη σύγχρονη εκδοχή του ηράκλειου άθλου για την κόπρο του Αυγεία. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα ’ναι μια άλλη χώρα. Μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της.

Το επόμενο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Το βάρος της προσπάθειάς μας από ’δω και πέρα εκεί θα το ρίξουμε. Θα κάνουμε κάθε τι που απαιτείται για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα, όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα και το έθνος.

Στη μάχη που δίνουμε, μέριμνά μας είναι η προστασία των αδύναμων και η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης. Εκ παραλλήλου, σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος της πολιτικής μας είναι η ευνομία. Η ατιμωρησία τελείωσε. Να το καταλάβουν όλοι και ανάλογα να συμμορφωθούν.

Στον «πόλεμο» που διεξάγουμε, χρειάζεται να στρατευθούμε όλοι. Με όπλο τον νέο πατριωτισμό μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες περήφανους και ευημερούντες. "

Απο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις που έκανε στον κόσμο του επενδυτή

1 σχόλια:

KOSTAS PAPAPOSTOLOU είπε...

«Πόσο γρήγορα ξεχνάμε στην Ελλάδα. Θυμάστε ποιο σύνθημα είχε προβάλει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τι ντόρο προκάλεσε; Κάποιος αφελής πρότεινε στο Γιώργο να προτάξει το μαρξιστικό δίλημμα “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” και εκείνος το έκανε σημαία του. Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε το. Αντε τώρα να πείσεις ότι τα μέτρα που πήραμε ήταν επιβεβλημένα»…

Το καθ’ όλα κυνικό σχόλιο ανήκει σε έναν εκ των παλαιότερων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και το «εκμυστηρεύθηκε» προχθές σε δημοσιογράφους, όταν εκείνοι πειράζοντάς τον, του ζήτησαν να σχολιάσει αν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση… αφίστανται της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση εννοείται πως δεν συνεχίστηκε.

Για να σοβαρολογούμε όμως. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα κόμμα που κέρδισε τις εθνικές εκλογές -και μάλιστα με εντυπωσιακή διαφορά- εξαναγκάζεται τόσο γρήγορα, όχι μόνον να αθετήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά επί της ουσίας να λάβει πολύ σκληρότερες αποφάσεις ακόμη και από εκείνες που χαρακτήριζε μέχρι πρότινος ολέθριες για τη χώρα! Το ιδεολογικό δράμα που προφανώς βιώνει ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν χρειάζεται πολλές υπομνήσεις. Μέσα σε πέντε μήνες όχι μόνον αθέτησε όλες του τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις («δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ», «δεν θα επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη», «δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας στις συντάξεις», «δεν θα προβούμε σε αφαίμαξη αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους» κ.λπ.) αλλά καλείται επιπλέον να εξηγήσει πώς θα αποτρέψει τον «φαύλο κύκλο κατάρρευσης της οικονομίας» που ο ίδιος προέβλεπε τον Σεπτέμβριο στην περίπτωση που αυτήν την πολιτική ακολουθούσε η Ν.Δ. αν το ΠΑΣΟΚ έχανε τις εκλογές.
Από την εφημερίδα Καθημερινή.

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...