M A N I E R
this site the web

To πρώτο μοντέλο με κινητική αναπηρία στη βρετανική σκηνή της μόδας.

Μια γυναίκα που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι πρόκειται να γίνει το πρώτο μοντέλο με ειδικές ανάγκες στη βρετανική σκηνή της μόδας καθώς θα εμφανίζεται σε βιτρίνα πολυκαταστήματος της Oxford Street.
Η Shannon Murray, μοντέλο και ηθοποιός ολοκλήρωσε πρόσφατα μία φωτογράφηση για το Debenhams που θα τοποθετηθεί στη βιτρίνα καταστήματος της Oxford Street, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Independent.
Η ανακοίνωση θα είναι ευχάριστο νέο για όσους έχουν υποστηρίξει ότι η βιομηχανία της μόδας έχουν εγκαταλείψει την ποικιλία για λογαριασμό πολύ αδύνατων μοντέλων που μικρή ομοιότητα έχουν με το μέσο όρο της Βρετανικής γυναίκας.
Στον συγκριτικά «μικρό κόσμο» των μοντέλων με ειδικές ανάγκες, η 32χρονη Murray, 32, θεωρείται πρωτοπόρος. Καθηλωμένη στην αναπηρική καρέκλα από την ηλικία των 14 είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει στο χώρο της μόδας.
Το 1994 κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για μοντέλα με αναπηρίες. Διοργανώθηκε από την Louise Dyson, μία αντισυμβατική σχεδιάστρια μόδας που είναι επικεφαλής της VisABLEModels, έναν από τους λίγους φορείς που ειδικεύονται στην εξεύρεση εργασίας για μοντέλα με ειδικές ανάγκες. Από τότε έχει αναδειχτεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ταλέντα της VisABLEModels με μία σειρά φωτογραφήσεων, συμμετοχών σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και ένα πτυχία νομικής!
Οι υποστηρικτές ατόμων με αναπηρίες χαιρέτισαν την προσέγγιση της εταιρείας προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα καταστήματα θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν ποικιλία προσώπων στα μοντέλα που χρησιμοποιούν και να αποφεύγουν στιγμιαία τεχνάσματα για δημοσιότητα.
«Εφόσον η καμπάνια είναι κάτι περισσότερο από ένα «πυροτέχνημα» τότε πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη» υποστηρίζει η Clair Lewis, από το Direct Action Network, που έχει επικρίνει τα καταστήματα που αρνούνται την πρόσβαση σε μοντέλα με ειδικές ανάγκες. «Η Βρετανία είναι μία χώρα γεμάτη γυναίκες ποικίλων σωματότυπων, μεγεθών και εθνοτήτων. Τα μοντέλα στην Oxford Street θα έπρεπε να αντανακλούν τη συγκεκριμένη ποικιλία, αλλά συνήθως δεν το κάνουν».πηγη tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...