M A N I E R
this site the web

Περιπλανηθείτε στον Άρη μέσα από το ίντερνετ!Αλήθεια, ποιος δε θα ήθελε να εξερευνήσει άλλους πλανήτες και δει χαρακτηριστικά τους; Η NASA σε συνεργασία με τη Microsoft δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδας να δουν τον Άρη και να μετρήσουν τους κρατήρες του!    
     Η ιστοσελίδα ονομάζεται Be a Martian -Γίνε ένας Αριανός- και ζητούν από το κοινό να τους βοηθήσει, όπως στη βελτίωση των χαρτών του Άρη.
«Ζούμε σε μία εποχή όπου όλος ο κόσμος μπορεί να είναι ένας εξερευνητής», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, Νταγκ Μακουίστον και προσέθεσε: «Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μελών των επιστημονικών ομάδων και να συμβάλλουν πραγματικά».
Το Be A Martian δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετρήσουν τον αριθμό των κρατήρων του πλανήτη και περιέχει χιλιάδες φωτογραφίες –πολλές από αυτές αδημοσίευτες.
«Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον Άρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική», είπε ο Μισέλ Βιότι της NASA.
Από την πλευρά της Microsoft, ο υπεύθυνος καινοτομίας Μαρκ Μέρκιουρι υποστήριξε πως αυτή η κίνηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την ανακάλυψη του Άρη από τους χρήστες αλλά και την ενθάρρυνσή τους να επιλύσουν προβλήματα που οι υπολογιστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν.
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα κάντε κλικ εδώ: http://beamartian.jpl.nasa.gov/welcome

1 σχόλια:

ostria είπε...

ωραιο θεμα!

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...