M A N I E R
this site the web

Πρωθυπουργός αλα ελληνικά!





Ράκος. Ψυχολογικό ράκος, τον έχουν κάνει τον δύστυχο.
Διαρκώς δοκιμάζουν τις αντοχές του.
Τον βλέπει ο εξάδελφος Λιάπης και τον λυπάται η ψυχή του.
Οι μισοί απο τους υπουργούς του, ειδικά οι κορυφαίοι, του εισηγούνται να κάνει πρόωρες εκλογές, για να τον ξεφορτωθούν. Τον βλέπουν αμήχανο και του τραβάνε μια εισήγηση.
Ακόμη και ο Κατέλης ζήτησε ραντεβού με το Μαξίμου, για να καταθέσει την άποψή του στον πρωθυπουργό.
Την έχει άσχημα ο δυστυχής. Η ηγετική του ανεπάρκεια, που δεν είναι άσχετη με την απειρία του στη ίδια τη ζωή ("δεν εχει διοικήσει ούτε περίφτερο", σύμφωνα με την προφητική ρήση Πάγκαλου), τον έχει φέρει σ αυτό το σημείο.
Είναι θέμα μηνών να εγκαταλείψει το Μαξίμου, όποιο δρόμο και να επιλέξει.
Το μεγαλύτερο λάθος πολιτικής τακτικής του Καραμανλή, ήταν η επιλογή του να κάνει πρόωρες εκλογές το 2007, με τα πέτσινα τριχίλιαρα της Ηλείας.
Με το σαθρό άλλοθι της σύνταξης Προυπολογισμού και ενεργώντας σαν συνοικιακός μπακάλης, (τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι), μετέτρεψε την ισχυρή πλειοψηφία που είχε στη Βουλή, σε ισχνή αυτοδυναμία.
Φυσικά στις εκλογές του 2007 τον έσπρωξαν και οι αγαπημένοι του νταβατζήδες, για να του
πριονίσουν τα φτερά.
Ηταν οι ίδιοι-ιδιαίτερα ο ΔΟΛ- που θέλησαν τότε ν αποτελειώσουν τον Παπανδρέου, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν ν απαξιώσουν τον Βενιζέλο και να προκαλέσουν κυκλοφοριακό σοκ στο "ΒΗΜΑ", με τους πασόκους αναγνώστες, να έχουν γυρίσει τη πλάτη στην εφημερίδα που ίδρυσε ο Δημήτρης Λαμπράκης!
Ενα φεγγάρι ο πρωθυπουργός μας, τυλίχθηκε σ ένα πέπλο αυταρέσκειας και ναρκισσισμού, παρότι κατά βάθος, ούτε ο ίδιος μπορούσε να διακρίνει απο που πηγάζει ο πολιτικός του εγωισμός.
Μιλάμε για εκείνη τη περίοδο που στο Μαξίμου μιλούσαν απαξιωτικά για τον "Γιωργάκη", ενω ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν "ανοιχτός" σε σκάνδαλα που τον ακομπούσαν προσωπικά, όπως οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνημάτων του (οσο και της συζύγου του), στην Υπόθεση των Υποκλοπών, η η εμπλοκή του στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Νατάσα Καραμανλή- παλαιόθεν.
Προφανώς τα ισχυρά αυτά πολιτικά χαστούκια, αντί να τον κάνουν πιο ώριμο, πιο αυστηρό με τους νταβατζήδες αλλά και με τους υπουργούς του, μάλλον τον αποδιοργάνωσαν ακόμη περισσότερο.
Ετσι οι πανέλληνες, (συμπατριώτες του Βασίλη Λεβέντη και της Σοφίας της ξαπλώστρας, στο Λουτράκι), αντικρύσαμε έκπληκτοι στη συνέχεια, έναν πρωθυπουργό να συγκαλύπτει, τους βαρυποινίτες στη συνείδηση των πολιτών, γαλάζιους υπουργούς και παρατρεχόμενους οι οποίοι συμμετείχαν σε σκάνδαλα όπως αυτό του Βατοπεδίου η είχαν ανοιχτή γραμμή ακόμη και με τη συμμορία απαγωγέων Βλαστού -Τρομπούκη!
Απο το σεμνά και ταπεινά, στο ν απαγάγεις εφοπλιστές, υπάρχει μια απόσταση βρε αδελφέ.
Το οτι κάηκαν 100 άνθρωποι στην Ηλεία, οτι πέθαναν χιλιάδες ζώα και καταστράφηκαν τόσα στρέμματα δασικού πλούτου, δίχως ούτε μια παραίτηση, θ αποτελούσε μια ακόμη σαφή ένδειξη της προσωπικής μετάλλαξης ενος νέου πολιτικού, που μπήκε στη πολιτική για να προσφέρει, αφήνοντας πίσω την ανέμελη ζωή και τις μικρές απολαύσεις της, και μετά απο 5 χρόνια διακυβέρνησης κινδυνεύει να μεταβληθεί σε εμπρηστή του (όποιου ) Καραμανλικού μύθου.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: Ενας ανειδίκευτος νεαρός με σπουδές σ ένα καλό Πανεπιστήμιο, που φημίζεται και για την παραγωγή ικανών στελεχών των Μυστικών Υπηρεσιών και με μόνη προυπερησία μερικές φωτοτυπίες στο νομικό γραφείο του Δικηγόρου κου Τρύφωνα Κουταλίδη, γίνεται πρωθυπουργός της χώρας του και καταφέρνει να διατηρηθεί για 5 χρόνια στο τιμόνι της. Θα μπορούσε να εκληφθεί ως άθλος.

Είναι σαν να βρίσκεται στο τιμόνι μιας νταλίκας ένας οδηγός που δεν είχε καβαλήσει ούτε πατίνι και παρόλα τα τροχαία και τις απώλειες που προκαλεί στους δρόμους, αλλά και στο ίδιο το όχημα, να εξακολουθεί να οδηγεί διαρκώς για 5 χρόνια, με ενδιάμεσες στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό στα βενζινάδικα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...