M A N I E R
this site the web

Ο Θάνατος του Εμποράκου"Χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ζούν τα τελευταία χρόνια ένα δράμα. Επειδή οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά και επειδή τα ΤΕΒΕ / ΤΑΕ έχουν φτάσει στα ύψη, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τα πληρώσουν...Ετσι πέρα από το ότι είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ (οι ίδιοι και οι οικογενειές τους), επειδή δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορούν να θεωρήσουν αποδείξεις και τιμολόγια στην Εφορία. Αρα δεν μπορουν να τουλήσουν και να εισπράξουν. Και τωρα έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο, που είναι αδύνατο να βγούν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να έχεις ασφαλιστική ενημερότητα για να θεωρήσεις τιμολόγια και αποδείξεις και να πουλήσεις εμπόρευμα και υπηρεσίες. Γιατί αν πουλήσεις κατι, αποδείδεις ΦΠΑ και φόρο. Δηλαδή τι μας λέει το κράτος, να μην κόβουμε αποδείξεις και τιμολόγια, γιατί το ιδιο αρνείται να μας τις θεωρήσει ; Και να το καταλάβω για το ΙΚΑ, αλλά για τους αυτοαπασχολούμενους είναι ΑΔΙΚΟ. Αντί να τους βοηθήσουν, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, τους κυνηγούν.

Το μέτρο της ασφαλιστικής ενημερώτητας ξεκίνησε το 1990 επί Μητσοτάκη, για όσους έχουν ασθενή μνήμη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΤΕΒΕ κάνει μηνύσεις σε όσους δεν πληρώνουν για μεγάλο διάστημα, και κάποιοι πάνε ακόμα και φυλακή. Ευτυχώς το ΤΑΕ (Ταμείο Εμπορων) δεν το κάνει (ακόμα).

Μήπως τελικά όλα γίνονται για να μας σπρώξουν προς τον ΔΑΝΕΙΣΜΟ ; Από τις Τράπεζες ή από την Μαυρη αγορά ; "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...