M A N I E R
this site the web

Ελλάδα, η χώρα των αθώων

Έξαλλος ήταν σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου για τους πρόσφυγες. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και τώρα το ευρωπαϊκό όραμα πεθαίνει όταν κάποιοι υψώνουν φράχτες για να μην περάσουν οι πρόσφυγες»


Καλά, το ευρωπαϊκό όραμα δεν γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου -ιδέα δεν έχει ο Αλέξης Τσίπρας- αλλά υπάρχει κι ένα τείχος στον Έβρο το οποίο συνεχίζει να είναι υψωμένο επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Άρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί και τον εαυτό του, αν και,

σαν αριστερός, είναι αθώος. Για όλα.

Το να δηλώνεις αριστερός στην Ελλάδα είναι πιστοποιητικό αθωότητας. Και το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας, οπότε και Έλληνας και αριστερός, είσαι δυο φορές αθώος για όλα.

Όσο συνεχίζεται η φρίκη και το αίσχος με τους πρόσφυγες που πνίγονται ενώ προσπαθούν να φτάσουν στην χώρα μας για να πάνε στην Γερμανία, τη Σουηδία και τις άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας.

Δεν γίνεται να παρακολουθούμε αδιάφορα δεκάδες ανθρώπους να πνίγονται καθημερινά στη χώρα μας και να προσποιούμαστε πως αυτά συμβαίνουν αλλού, αφορούν άλλους και πως εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Στη δική μας χώρα πνίγονται άνθρωποι κάθε μέρα.

Γίναμε απαθείς θεατές της ζωής μας. Τώρα γινόμαστε και απαθείς θεατές του θανάτου των άλλων.

Οι πρόσφυγες μπαίνουν στις βάρκες -μαζί με τα παιδιά τους-, επειδή τους απαγορεύουμε να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ασφαλή τρόπο.

Τους πρόσφυγες στις βάρκες δεν τους βάζουν οι διακινητές.

Τους πρόσφυγες στις βάρκες τους βάζουν οι χώρες, οι ηγέτες και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η Ελλάδα. Και ο Αλέξης Τσίπρας. Και εμείς.

(Ας σταματήσει τουλάχιστον το εμπόριο συγκίνησης πάνω από τα σώματα των πνιγμένων παιδιών. Εντάξει, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως είναι αδίστακτος αλλά όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που θρηνούν τώρα για τα πνιγμένα παιδιά των προσφύγων είναι τα ίδια καθάρματα που έλεγαν για λαθρομετανάστες και ξέπλεναν την Χρυσή Αυγή.)

πιτσιρίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...