M A N I E R
this site the web

Άφεριμ ΝΑΙοέλληνες

Η Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 πέρασε ήδη στην Ιστορία ως η μέρα που οι ΝΑΙοέλληνες ολοκλήρωσαν το έγκλημα το οποίο διέπρατταν επί πολλά χρόνια.
Άπλωσε το χέρι σου και πάρε χρήμα από το μέλλον, ήταν η επωδός τους όταν “αναπτύσσονταν” αμετροεπώς, δανειζόμενοι, έχοντας απαρνηθεί τις αξίες, την παραγωγή και το μέτρο.
Ο καθένας κοιτούσε να θρέψει την ματαιοδοξία και την κοιλιά του, να εξασφαλίσει χαρτιά και χρήμα για το δικό του
τέκνο, ροκανίζοντας ταυτόχρονα το κοινό μέλλον όλων.
Ως μεταλλαγμένος καταναλωτής o ΝΑΙοέλληνας ιδιώτευσε, έγινε πελάτης κομματικός για να βολευτεί και να ωφεληθεί εις βάρος του συνόλου, απαξίωσε οτιδήποτε δημόσιο, χλεύασε την έννοια του κοινού αγαθού και της πραγματικής αξίας, επιδόθηκε σε μια πορεία ύβρης που δεν θα μπορούσε να έχει παρά απότομη και μοιραία πτώση.
Οι πολιτικοί του ταγοί, ολίγιστοι και ιδιοτελείς, απαξιωμένα ανθρωπάκια του οίκτου και της χλεύης, παραδουλεύτρες των εθνικών εργολάβων και των δανειστών, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας, ο ένας μετά τον άλλον, το βρομερό και προδοτικό παίγνιο.
Λαϊκίστικες, πελατειακές πολιτικές και αλόγιστοι δανεισμοί για μπούκωμα ημετέρων, ένταξη της χώρας στο σκληρό ευρώ ενώ δεν πληρούσε τις παραγωγικές προϋποθέσεις και ήταν υπερχρεωμένη, ξανά αλόγιστος δανεισμός και “ανάπτυξη” την εποχή του εθνικού παροξυσμού των γηπέδων και των σταδίων, ύστερα η ώρα της αποπληρωμής, η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση μέσω των μνημονίων που ψήφισαν και υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις των ανίκανων και των θρασέων τοποτηρητών της αποικιοκρατίας, και, τέλος, η πλήρης εκποίηση της χώρας, η πλήρης εκπόρνευση των φυσικών της πόρων και του τοπίου της που θα ακολουθήσει, η πλήρης εκκαθάριση του πληθυσμού της και η πλήρης υποδούλωση όσων επιβιώσουν.
Λίγο πριν κλείσει τα 200 χρόνια του το νεοελληνικό κράτος, οι ΝΑΙοέλληνες, έχοντας για πρώτη φορά “αριστερά” στην κυβέρνηση και εθνική συνεννόηση στη Βουλή, το ξεπούλησαν για να εξοφλήσουν τα δάνεια της “ανάπτυξής” τους.
Άφεριμ ΝΑΙοέλληνες, μόνον την οργή και τη χλεύη των γενιών που έρχονται αξίζετε 
                      

Γιάννης Μακριδάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...