M A N I E R
this site the web

Η ήττα όλη δική μας

Του Γιάννη Λαζάρου
Έχει καταρρεύσει όλη η οικονομία της χώρας, έχουν δώσει την διαχείριση του κράτους στους δανειστές, η Τρόικα κινείται ανενόχλητη σε υπουργεία, οι συνταξιούχοι ζουν με 120 ευρώ την εβδομάδα, οι υπόλοιποι ζουν με το τίποτε, οι φόροι και προσαυξήσεις τρέχουν, η ΔΕΗ χρεώνει ό,τι της γουστάρει, η Ελλάδα καίγεται συνεχώς και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με το παρολίγον πραξικόπημα
του Βαρουφάκη εναντίον της Ε.Ε! Μέχρι και η Βούλτεψη ξύπνησε μετά από 7 μήνες, πήγε σε κομμωτήριο και βγήκε στα κανάλια ζητώντας την τιμωρία του πραξικοπηματία Γιάνη. Κάναμε σωτήρα του έθνους τον Γκλέτσο την κορμάρα, ο οποίος σε άσχετο χρόνο είχε κάνει μήνυση στον Βαρουφάκη για εθνική προδοσία. Το είχε μυριστεί ο Απόστολος τι πήγαινε να κάνει ο Γιάνης. Ανάλογα σενάρια είχε γράψει και ο Φώσκολος. Πάνε χαμένα τα σαπουνοσενάρια;

Ενδιάμεσα πετιέται σαν βούρτσα μες στα λάχανα ο Ίλιτς Ουλιάνοφ Λαφαζάνης!

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην ιλουστρασιόν κοσμάρα τους και θα αλωνίζουν όπως τους γουστάρει. Από το τέλος Ιουλίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι Έλληνες θα πρέπει να δώσουν 8 δις φόρους στο ταμείο της Μέρκελ, τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, κάθε δύο ημέρες έχουμε μία αυτοκτονία, το Ταμείο Φτώχειας έχει ξεκινήσει δίνοντας κάρτα στους Έλληνες να πάρουν φτηνό μακαρόνι στα νέα κατοχικά συσσίτια και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με τον Γιάνη.

Ενδιάμεσα ο Ίλιτς Ουλιάνοφ Λαφαζάνης σηκώνει την γροθιά κινώντας για επανάσταση!

Οι αγρότες έχουν αφήσει τα φρούτα στα δέντρα διότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε να τα μαζέψουν ούτε να τα μεταφέρουν, η εμπορική κίνηση έχει πέσει μέχρι και 90%, οι Έλληνες βράζουν μέσα στο μπετόν μη τολμώντας να ανοίξουν το κλιματιστικό και τρίβει τα χέρια της η ΔΕΗ και όλοι ασχολούνται με το Γιάνη. 

Ενδιάμεσα κάτι γίνεται. Ο Ίλιτς Ουλιάνοφ Λαφαζάνης αναφωνεί ΟΧΙ! Θα "πάρουν" τα Ανάκτορα. Θα αστράψει το σπαθί του Λαφαζάνη σαν την φωτιά (σαν φωτιααααά).

Στις Βρυξέλλες στήνεται το νέο σχέδιο με υπερυπουργό Οικονομικών της Ε.Ε, στήνεται το νέο Ράιχ της Πολιτικής Ένωσης της Ευρώπης έχοντας ως αφορμή το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας που ο Τσίπρας και το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο όλων των ελληνικών κομμάτων φουσκώνει με τα επιπλέον 86 δις που έρχονται και οι Έλληνες βουλευτές κύριο μέλημα έχουν τον Γιάνη. 

Εν τω μεταξύ τα τύμπανα της εξέγερσης έχουν χτυπήσει. Ο Ουλιάνοφ Χέζιν Λαφαζάνης θα κάνει την πλατεία Συντάγματος Κόκκινη Πλατεία! Στο κρησφύγετό του ο Λέων Τρότσκι Λαπαδίτσας με το καλέμι φτιάχνει μόνος του τη νέα δραχμή αντιδρώντας στον ΚΚΕ Κουτσούμπα που υποστηρίζει ξανά ότι χωρίς ευρώ θα πεθάνουμε.

2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε νοσηλεία και φάρμακα, τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία είναι αμετακίνητα στο 27%, οι τράπεζες ετοιμάζονται να κάνουν το τελικό ντου με ψηφισμένο νόμο στα σπίτια των Ελλήνων, οι αγρότες περιμένουν το λεπίδι της νέας φορολόγησης, 60,000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση για μετεγκατάσταση στην Βουλγαρία, οι νέοι δουλεύουν 15ωρα ανασφάλιστοι για 300 ευρώ και οι μπουρζουάδες του Κυνοτροφείου ασχολούνται με τον Γιάνη. 

Ενδιάμεσα το Ποτάμι έβγαλε πετσέτες παραλίας με το λογότυπο του κόμματος και τις πουλά  για οικονομική ενίσχυση! Αυτό ήταν ένα χτύπημα κάτω από την μέση για τον Ίλιτς Ουλιάνοφ Λαζαφάνη. Δεν είχε σκεφτεί να κάνει την ομιλία του με μαγιό και βατραχοπέδιλα στην παραλία της Βουλιαγμένης και όχι στο γήπεδο του Πανελληνίου. Οι παλαμακιστές του Συριζαίοι  θα έκαναν παράλληλα ασκήσεις σκάβοντας την άμμο για το πως φτιάχνουμε αναχώματα μέσα στα αναχώματα.  

Αυτή είναι, ήταν και θα είναι πάντα η ζωή τους. Καμία σχέση με την δική μας. Η δική μας έγινε ολόγραμμα και την βλέπουμε να περνάει παράλληλα με μας, να μας προσπερνά, να μας αφήνει πίσω. 
Το ενδιάμεσο έγινε ουσία και εμείς λεπτομέρεια άνευ αξίας συζητήσεως. Στον τοίχο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...