M A N I E R
this site the web

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Μετά το επιτυχημένο νέο Μνημόνιο που έφερε στη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας -που θα καταργούσε τα Μνημόνια και θα γινόταν κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας-, κάποιοι Έλληνες πολίτες έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, με το hashtag #BoycottGermany.

Είναι κάπως δονκιχωτικό να ζεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα

που ζει με δάνεια, οι τράπεζες να είναι κλειστές, κι εσύ να μποϊκοτάρεις τα προϊόντα της χώρας της οποίας είσαι προτεκτοράτο.

Πρώτη φορά βλέπω ζητιάνο να κάνει μποϊκοτάζ.

Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, οπότε όλα γίνονται.

Κάπως αργά θυμήθηκαν οι Έλληνες να μποϊκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα που τόσο θαύμαζαν και αποζητούσαν επί δεκαετίες.

Πάντως, εγώ μποϊκοτάρω τα προϊόντα όλων των χωρών τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και τα ελληνικά.

Αλλά δεν το κάνω θέμα. Ούτε το φωνάζω.

Κάνω μποϊκοτάζ στα προϊόντα όλων των χωρών επειδή δεν έχω χρήματα.

Μποϊκοτάρω και τις Mercedes και τα Audi. Όχι, ρε αλήτες Γερμανοί, δεν θα αγοράσω Mercedes!

Εντάξει, δεν μπορώ να αγοράσω Mercedes με 500 ευρώ αλλά αυτό δεν έχει σημασία· το σημαντικό είναι ότι μποϊκοτάρω τα γερμανικά προϊόντα.

Ελάτε κι εσείς μαζί μου, με αυτό το τρίτο Μνημόνιο, να κάνουμε μποϊκοτάζ σε όλα τα προϊόντα όλων των χωρών.

Θα ανατρέψουμε τον καπιταλισμό.

Αν δεν πεθάνουμε από την πείνα.

(Πάντως, η αφίσα για το μποϊκοτάζ λέει την αλήθεια στο τέλος: Μποϊκοτάζ ελληνικής αξιοπρέπειας. Πράγματι, την μποϊκοτάρουμε καθημερινά την ελληνική αξιοπρέπεια. Με μεγάλη επιτυχία.)
πιτσιρίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...