M A N I E R
this site the web

Γαμώ τον Δία!!!!

Του Γιάννη Λαζάρου

Τι έγινε, ρε παιδιά;! Έπιασε τον πρωθυπουργό κρίση ειλικρίνειας; Τι βόμβα ήταν αυτή με το άρθρο του στην Le Monde; Κοίτα να δεις τι συμπτώσεις σού επιφυλάσσει η ζωή. Την Πέμπτη 28 Απριλίου με άρθρο του  ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Γκάμπριελ, υποστήριξε: "Η Ε.Ε πρέπει να είναι δύο ταχυτήτων. Να ηγούνται Γερμανία και Γαλλία και οι υπόλοιποι να έπονται". 
Τέσσερις ημέρες μετά γράφει ο Τσίπρας στην Le Monde ότι οδεύουμε σε μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Δεν κάρφωσε το καλό παιδί της Μέρκελ ποιος είναι ο σκληρός πυρήνας αλλά τον είχαμε μάθει από τον φίλο του Τσίπρα, Γκάμπριελ νωρίτερα: Γερμανία και Γαλλία είναι ο σκληρός πυρήνας. 
Ο Τσίπρας τι παραδέχεται με όλο αυτό; Ότι επί 4 μήνες συνομιλεί τηλεφωνικώς ή διά ζώσης με τον σκληρό πυρήνα
της Ευρώπης για να βρει λύση. Μα είναι δυνατόν να πίνεις τσάι, να τρως κουλουράκια με τον πυρήνα που θέλει να σταματήσουν οι εκλογικές διαδικασίες σε χώρες που είναι της δεύτερης ταχύτητας και να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν εθνικούς προϋπολογισμούς; Μόνο ο Τσίπρας πρώτη φορά το έκανε αυτό και καμαρώνει από πάνω. Παλαμακίστε τον με ανοιχτές παλάμες!
Τι άλλο μάθαμε από τον "αριστερό" που έβγαλε τα μάτια της αριστεράς και πήρε αμπάριζα όλη την Ελλάδα; Ότι οι Θεσμοί θέλουν υπερυπουργό της Ε.Ε να κανονίζει τα πάντα! Απαπαπαπα, σώπα βρε Αλέξη, εσύ μιλάς για ολοκληρωτισμό, κάτι που οι "κακές Κασσάνδρες" το έλεγαν εδώ και χρόνια; Και τι έκανε για όλο αυτό το σχέδιο της Ε.Ε, ο κ. Τσίπρας; Το βοήθησε όσο κανείς άλλος πρωθυπουργός κράτους-μέλους της Ε.Ε. 
Πρώτον δίνοντας μάχη να εκλεγεί δημοκρατικά ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος σου λέει "με ψήφισες να σε τσακίσω", και δεύτερον κάνοντας το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ηγεσία της Ε.Ε από δανειστές, Θεσμούς. Φάε τώρα τον Θεσμό που έχει δικαίωμα με την δημοκρατική ψήφο του λαού που επέλεξε τον Τσίπρα για να καταστήσει τον εχθρό ως θεσμό. Ευτυχώς που αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας με το άρθρο του ότι από την ώρα που τους έχρισε Θεσμούς αυτός είναι απλά ο διορισμένος έπαρχος της Ελλάδας. Τι άλλαξαν λοιπόν οι εκλογές στην Ελλάδα; Πριν είχες Τρόικα δηλαδή ξένους που σε καταπίεζαν και τώρα έχεις δημοκρατικούς θεσμούς που σε ξεσκίζουν γιατί εσύ το επέλεξες. 
Κοιτάξτε να δείτε όμως πώς τα καλά παιδιά τα είχαν όλα κανονισμένα χρόνια πριν και οι κυβερνώντες γνώριζαν γι' αυτό που θα γίνει εν τέλει. Ο Σύριζα ζητούσε επίμονα προεκλογικά αλλαγή της πολιτικής γραμμής της Ε.Ε. Ποια ήταν η γραμμή της Ε.Ε; Αυτό που υποστήριξε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ. Δεν έπαθε κρίση μετρητών η Γερμανία και η Ε.Ε και τώρα μιλάει για Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Προϋπήρχαν τα μηνύματα από τον Σουλτς, από τη Μέρκελ που μιλούσαν για Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ευρώπη των ισχυρών. 
Βγαίνει λοιπόν ο Τσίπρας με την "ανατροπή" και τι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε; Μετέτρεψε τον σκληρό πυρήνα σε θεσμό. Ποιον βόλευε αυτή η βάφτιση; Την Ελλάδα που είχε μόνο οικονομικές διαφορές με τους δανειστές ή την Ε.Ε (Γερμανία) που ήθελε να μπει καθαρά και ξάστερα και στην πολιτική διακυβέρνηση της Ελλάδας; Να σάς απαντήσει ο κ. Τσίπρας ως θεσμικός συνέταιρος των Θεσμών που κατέστρεψαν την χώρα. 
Τι άλλο έκανε ο κ. Τσίπρας με το που βγήκε στην εξουσία; Πήρε το μνημόνιο το οποίο είναι ένα εταιρικό έγγραφο που το φτάνεις στα παγκόσμια δικαστήρια και δεν το αποδέχεσαι για παρατυπίες της κυβέρνησης Παπανδρέου και το έκανε Συμφωνία. Συμφωνία μεταξύ κρατών. Ποιων κρατών;  Της Ευρώπης που τρέχει με ταχύτητα φωτός και της Ελλάδας που κάνει όπισθεν. Ποιον συμφέρει το εταιρικό συμφωνητικό που μπορεί να πάρει λήξει και μονομερώς να μετατραπεί σε διακρατική συμφωνία; Να σας απαντήσει ο κ. Τσίπρας ως θεσμικός συνέταιρος των Θεσμών που πλέον κρατά και την δημοκρατία στα χέρια της. 
Γιατί ο Τσίπρας τα είπε όλα αυτά στην γαλλική Le Monde και όχι σε διάγγελμα στον ελληνικό λαό; Διότι πολύ απλά ο κύριος Τσίπρας δεν δουλεύει για τον ελληνικό λαό. Δουλεύει για τον ευρωπαϊκό λαό και τώρα θυμήθηκε να ενημερώσει τους υπόλοιπους 26 εταίρους ότι εδώ γίνεται Δ' Ράιχ, παίδες. Ομολογεί ότι ο σκληρός πυρήνας τον έστησε με την πλάτη στον τοίχο και αν υπογράψει κάτι που δεν είναι δημοκρατικό, δίκαιο και νόμιμο τότε δεν θα φταίει αυτός αλλά ο Θεσμός. Να μην μάς πάρει αμπάριζα ο λαός ως συνωμότες αλλά να του πούμε (απ' έξω-απ' έξω) "εμείς μαζί του είμαστε αλλά ο κακοί Θεσμοί μάς πιέζουν για να μην έχουμε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και πεθάνουν χιλιάδες". Ότι μπορεί να ξημερώσει ο Σεπτέμβριος και εδώ να μην έχουμε πρωθυπουργό εκλεγμένο αλλά διορισμένο αφού καταργηθούν και οι εκλογές που είναι έξοδο για ένα υπό πτώχευση κράτος. 
Αλλά μην φοβάστε διότι ο υπουργός  Εξωτερικών, Κοντζίτα, (που κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι από την Αττάλεια μέχρι την Γερμανία) εξήγησε για ποιον λόγο Ευρώπη δεν υφίσταται χωρίς Ελλάδα. Ο λόγος είναι ένα γ@μησι του Δία που έκανε στην Λιβύη ντυμένος ταύρος. Έτσι έφερε την Λιβανέζα Ευρώπη στην Κρήτη και για αυτό η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την ομορφιά της γκόμενας του Δία. 
Αυτά δεν τα λέω εγώ, παιδιά. Ο Κοτζίτας τα λέει στα γερμανικά τηλεοπτικά τραπέζια την ώρα που ο πρωθυπουργός του ομολογεί ότι η αγΕλλάδα ψόφησε από τους απανωτούς βιασμούς, όχι του Δία αλλά των Θεσμών. Αν ο Δίας εκείνη την εποχή πηδούσε στην Βαυαρία ως γάιδαρος, η ιστορία θα είχε άλλη κατάληξη. Θα έφερνε στην Ελλάδα την βιασμένη Χέλγκα και αντί για τον Μινώταυρο θα γεννούσε κατευθείαν την Μέρκελ. Έτσι θα είχαμε αποφύγει και όλη την διαδικασία πολέμων, εκτοπίσεων, στρατοπέδων συγκέντρωσης,  και πάνω από όλα των Μνημονίων. Σύμφωνα με τον Κοτζίτα, για όλα φταίει ένα γ@μήσι! 
Τόσο σοβαρά έχουν πάρει οι κυβερνώντες την κατάστασή σου, γιε και κόρη  του Μήτσου, του Κίτσου και του Κώτσου. Εσάς δεν σας γέννησε Δίας όπως τον Κοτζιά γι' αυτό να το έχετε σίγουρο ότι το γδαρμένο το τομάρι σας να γίνεται γόβα για τον Θεσμό Μέρκελ.-                                                              Στον τοίχο  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...