M A N I E R
this site the web

Η “Κιβωτός” μιας Πειραιώτισσας στα Χανιά υιοθετεί και φιλοξενεί μόνο ανάπηρα ζώα


Ζώα με βαριές αναπηρίες επιλέγει συνειδητά εδώ και χρόνια να υιοθετεί η Ευαγγελία Σκλαβούνου, Διδάκτωρ Γενετικής, υπερασπίζοντας με πράξεις το δικαίωμα τους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όσοι έχουν την τύχη να την γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι η Ευαγγελία προσφέρει καθημερινά τον εαυτό της σε αυτά τα πλασματάκια που βίωσαν στο σώμα
και στη ψυχή τους την κακοποίηση πληρώνοντας ακριβά την ασυνειδησία των ανθρώπων.
Οι “Ιστορίες Αδέσποτων” είχαν την τιμή να συνομιλήσουν μαζί της και να σας παρουσιάσουν τη δική της Κιβωτό με «ένοικους» τον Άρη, τον Γαλαξία, την Αντουανέτα, τον Γούντυ, τον Μπίλι και τον γάτο Σαγκουίνι. Γιατί, όμως, επιλέγει να υιοθετεί μόνο ανάπηρα ζώα, και όχι αρτιμελή που δεν απαιτούν τόσο αυξημένη φροντίδα και προσοχή;
Η κ. Ευαγγελία Σκλαβούνου που δέχεται συχνά αυτή την ερώτηση απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη στις “Ιστορίες Αδέσποτων” το εξής: «Όσοι ήμαστε αρτιμελείς και συνεπώς ανεξάρτητοι οφείλουμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Θα ήθελα λοιπόν, αν ήμουνα στη θέση των ζώων μου, δηλαδή ανάπηρη, να υπήρχε κάποιος που θα μου έδινε αγάπη και θα με βοηθούσε να ζήσω».
Αυτή λοιπόν την αγάπη έδωσε απλόχερα στα 5 ανάπηρα ζωάκια της και στο σκυλάκο της με προβληματική συμπεριφορά, που δύσκολα κάποιος θα άνοιγε το σπίτι του ακόμη και για να τα φιλοξενήσει προσωρινά. Ίσως να σκεφτεί κάποιος ότι τα ζώα της Ευαγγελίας έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον μια στέγη όπου ζουν έγκλειστα εξαιτίας της αναπηρίας τους. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Χαίρονται τις βόλτες στην πόλη των Χανίων, στο βουνό και στη θάλασσα, παίζουν και τρέχουν ελεύθερα στον κήπο του σπιτιού τους, ξαπλώνουν στα ζεστά κρεβατάκια τους και αντιμετωπίζονται όχι ως ζώα με ειδικές ανάγκες αλλά ως ισότιμα μέλη της οικογένειας της.

Η Αντουανέτα περπατάει με τα δύο μπροστινά της πόδια
18920_895681537163294_1903128151020138885_n
Η Ευαγγελία Σκλαβούνου μας παρουσιάζει τα 6 καμάρια της που δεν αποχωρίζεται ποτέ από τη ζωή της. Η ωραία της παρέας είναι η Αντουανέτα. Όταν ήταν κουτάβι την χτύπησε αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δύο πισινά της πόδια. Δεν δέχθηκε ποτέ το αναπηρικό καροτσάκι κι έτσι έμαθε να περπατάει με τα μπροστινά της πόδια προκαλώντας τον θαυμασμό όλων μας. Όπως αναφέρει η κ. Σκλαβούνου στις “Ιστορίες Αδέσποτων» η Αντουανέτα ζούσε στο δημοτικό κυνοκομείο Γιαννιτσών, το οποίο όταν έκλεισε την υιοθέτησε μια εκπαιδεύτρια σκύλων. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο αδελφός της έκανε έκκληση μέσω του Facebook για να βρεθεί ένα σπίτι γι’ αυτήν αλλιώς θα την πήγαινε για ευθανασία. Οπότε η Ευαγγελία την υιοθέτησε αμέσως.

Ο παράλυτος Γούντυ σώθηκε από ευθανασία
11140422_895681933829921_7856771221495519555_n
Ο Γούντυ είναι Χανιώτης. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο αφήνοντας τον παράλυτο στα πίσω του πόδια. Η Ευαγγελία Σκλαβούνου θυμάται την μέρα εκείνη: «Μου τον έφεραν κάποιοι εθελοντές για να τον κρατήσω μέσα στις γιορτές με σκοπό να τον κοιμίσουνε για πάντα, όταν θα άνοιγε το κτηνιατρείο. Κι εγώ τον κράτησα. Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή από ένα ζώο που είχε την ατυχία να μείνει παράλυτο». Πριν από δύο μήνες απέκτησε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο τυφλός Άρης πυροβολήθηκε από κυνηγό
11134160_895681733829941_479702325729057055_n
Ο τρίτος της παρέας είναι ο Άρης. Ένα τυφλό Κούρτσχααρ που έζησε δύο ολόκληρα χρόνια στο καταφύγιο της Κιβωτού-Μυτιλήνης. Πριν από 5 χρόνια ένας ασυνείδητος κυνηγός τον πυροβόλησε με κυνηγητική καραμπίνα με αποτέλεσμα να τυφλωθεί εντελώς. Όπως εξηγεί η κ. Σκλαβούνου ήταν ένα φοβικό σκυλάκι, που δεν περπατούσε καθόλου. Απαιτήθηκε αρκετός χρόνος να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους και με τη βοήθεια εκπαιδευτή άρχισε ξανά να περπατάει και να τρέχει απολαμβάνοντας τη ζωή του, όπως όλα τα σκυλάκια.

Ο τρίποδος Γαλαξίας και το προσθετικό μέλος
11062721_895681827163265_7962402033663025296_n
Ο Γαλαξίας, άλλο ένα σκυλάκι που έμενε για χρόνια στα αζήτητα στο καταφύγιο της Κιβωτού-Μυτιλήνης, βρέθηκε με ακρωτηριασμένο το μπροστινό του πόδι από τον αγκώνα και κάτω από δόκανο και το άλλο το «καλό» αδυνατούσε να στηρίξει το βάρος του γιατί έχει εκ’ γενετής δυσπλασία. Η Ευαγγελία Σκλαβούνου ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του και τον υιοθέτησε μεγαλώνοντας κι άλλο τον αριθμό των εκλεκτών «ενοίκων» της Κιβωτού της, που πλημμυρίζει από αγάπη και μόνο. Το ευχάριστο είναι ότι ο Γαλαξίας απέκτησε προσθετικό μέλος και στάθηκε ξανά και στα τέσσερα του πόδια.

Ο Μπίλλυ από το Πασαλιμάνι του Πειραιά
11088539_895682097163238_8990677783192032310_n
Ο Μπίλλυ, το ξανθό Γκριφόν είναι από το Πασαλιμάνι. Δεν αντιμετώπιζε κάποια αναπηρία αλλά είχε σοβαρά προβλήματα στη συμπεριφορά του και κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να υποβληθεί σε ευθανασία. Πριν από 9 χρόνια η Ευαγγελία Σκλαβούνου μάζεψε τον Μπίλλυ με σπασμένο πλευρό από τον Πειραιά και τον μετέφερε στο σπίτι της στα Χανιά.

Ο τρίποδος Σαγκουίνι κινδύνευε να του ρίξουν φόλα
11102754_895681963829918_5721057246973962258_n
Στην σκυλοπαρέα υπάρχει και ο τρίποδος γατούλης Σαγκουίνι. «Μου τον έστειλαν αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Κρήτη καθώς απειλούσαν οι γείτονες στην περιοχή όπου ζούσε ότι θα του ρίξουν φόλα» αναφέρει η κ. Ευαγγελία Σκλαβούνου, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να μπει στη διαδικασία του τρόπου σκέψης των ανθρώπων που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα.

Οι υπόλοιποι της παρέας
10436691_895681673829947_7717192100663869718_n
Σ’ αυτή τη μεγάλη οικογένεια έχουν προστεθεί και δύο άλλα γατόνια. Ο Σαμουράι και ο Ραφ. Ο Σαμουράι ήταν ένα αδέσποτο γατάκι, που βρήκε ο σκυλάκος Άρης σε μια παλιά αποθήκη και το έφερε στο σπίτι της Εύας. Ουσιαστικά, αναφέρει η κ. Σκλαβούνου, ο Άρης υιοθέτησε τον Σαγκουίνι, ίσως γιατί ξέρει τι θα πει να είσαι αδέσποτος. Τέλος, στην μεγάλη παρέα υπάρχει και ο Ραφ, ένας πανέμορφος και υγιέστατος γάτος 11 κιλών που έκανε δώρο στην Εύα η κτηνίατρος της, η οποία, όταν της τον χάρισε της είπε χαριτολογώντας: «Εύα πάρε κι ένα ζώο που δεν χρειάζεται συναρμολόγηση».
Αυτή είναι η υπέροχη Κιβωτός της Ευαγγελίας Σκλαβούνου. Μιας γυναίκας με μεγαλείο ψυχής, η οποία αποδεικνύει με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πραγματικός και γνήσιος φιλόζωος. Μέσα από την αγκαλιά της έδωσε ξανά ζωή σε καταδικασμένα πλάσματα, όπως είθισται να χαρακτηρίζονται τα ανάπηρα ζώα. Είναι βέβαιο ότι όσοι άνθρωποι πετάνε στον Καιάδα ζώα με ειδικές ανάγκες πάσχουν από βαριάς μορφής αναπηρία στο μυαλό και στην καρδιά τους   
Αγώνας της Κρήτης
istoriesadespoton.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...