M A N I E R
this site the web

ΚΑΛΩΔΙΩΘΕΙΤΕ

Το 2008, το Υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε την υπηρεσία του τετραψήφιου αριθμού 1517, στην οποία ο κάθε πολίτης μπορούσε να καταγγείλει είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, περιπτώσεις φοροδιαφυγής όλων των περιπτώσεων και για κάθε επαγγελματία. Υπήρξαν τότε αρκετές αντιδράσεις από πολίτες οι οποίοι ένιωσαν ότι το Κράτος πρώτον, προσπαθούσε να τους μετατρέψει σε ρουφιάνους δεύτερον, ότι τους έβαζε να καλύπτουν τα κενά των ελεγκτικών μηχανισμών και τρίτον, ότι μπορεί οι ίδιοι να βρίσκονταν μπλεγμένοι σε συκοφαντικές καταγγελίες εναντίον τους από καταγγέλλοντες που είχαν προσωπικές διαφορές μαζί τους.
Γενικά το πράγμα δεν πήγε καλά, διότι ευτυχώς ακόμη στην
Ελλάδα δεν τα έχουμε καλά με το «δώσιμο». Φυσικά, όλο το Σύστημα που γλεντοκόπησε την Ελλάδα, τη λεηλάτησε και την κατάντησε έρμαιο του κάθε Ντάισελμπλουμ, χρησιμοποιούσε τότε τα επιχειρήματα περί «πατρίδος» και «χρέους του νομιμόφρονα πολίτη». Βέβαια, το ίδιο αυτό Σύστημα αρνιόταν να δεχτεί καταγγελίες για υπουργούς, μιζαδόρους, προμηθευτές Δημοσίου, μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς συγγενείς και φίλους. Άλλωστε, φρόντισε το Σύστημα να προστατευτεί με το ακαταδίωκτο. Αυτή την άθλια νομιμοποίηση της ατιμωρησίας των Εξαίρετων.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι τον τηλεφωνικό αριθμό 1517 πρόβαλλαν συνεχώς τα ΜΜΕ του Συστήματος, ενώ το 2011 η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» πανηγύριζε γράφοντας ότι «Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος επιθυμούν να συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες, όπως αποτυπώνεται και από την αλματώδη ανάπτυξη του αριθμού των τηλεφωνημάτων που δέχονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί για ανάλογες καταγγελίες (…)Το 2010, χρονιά όξυνσης της κρίσης στην Ελλάδα και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, ο αριθμός των καταγγελιών εκτοξεύθηκε στις 18.500 -19.000. Το 2011 κινείται με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, καθώς μέχρι τον Ιούλιο το ΣΔΟΕ έχει δεχθεί 7.500 καταγγελίες».
Ήταν η εποχή όπου με προκλητική θρασύτητα η μεγάλη φοροδιαφυγή συνέχιζε ανενόχλητη να εγκληματεί και να βγάζει τα παράνομα κέρδη της στο εξωτερικό, ενώ η πλέμπα ενοχοποιούνταν για όλα τα δεινά της χώρας και καλούνταν επισήμως να αλληλορουφιανευτεί. Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της μικρής φοροδιαφυγής. Απλώς με εξοργίζει η αθώωση, η προστασία, η ατιμωρησία, η ηθικολογία και η υποκρισία της τεράστιας φοροδιαφυγής των εκατομμυρίων.
Επίσης, στα πλαίσια του αριθμού 1517 είχε κυκλοφορήσει και μία ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών όπου ο κάθε πολίτης μπορούσε να καταγγείλει φαινόμενα κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κακής λειτουργίας του Δημοσίου και των δημοσίων λειτουργών. Είναι προφανές ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε ο πολίτης να καταγγείλει κάθε μορφή κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κακής λειτουργίας του Δημοσίου. Για παράδειγμα, δεν μπορούσε να καταγγείλει το PSI όπως εφαρμόστηκε στα ασφαλιστικά Ταμεία, περίπτωση κλασσικής κακοδιαχείρισης.
Να σημειώσω εδώ ότι, αν και η εν λόγω γραμμή λειτουργεί μέχρι και σήμερα, κανείς πολίτης δε μπορεί να καταγγείλει την αρπαγή των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να απαλλοτριωθούν τα όποια αποθεματικά απέμειναν σε όποια ασφαλιστικά Ταμεία ώστε να καλυφτούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ.
Μπορεί όμως ο κάθε πολίτης να υπηρετήσει το Κράτος ως ωρομίσθιος που θα καλωδιώνεται για να μεταφέρει ηχητικές αποδείξεις φοροδιαφυγής στο ΣΔΟΕ. Να σημειώσω και πάλι εδώ ότι οι καλωδιωμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο για περιπτώσεις μικρής φοροδιαφυγής, διότι όσες αποδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής και άλλων εγκλημάτων με δράστες Σεβαστούς Φίλους του Συστήματος έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΥΠ, αρχειοθετήθηκαν και αναμένουν τη διαγραφή των αδικημάτων που αποδεικνύουν.
Τέλος, στα πλαίσια της πρώτης φοράς Αριστερής προσέγγισης της Εξουσίας, θα ήθελα να ενημερώσω τους Φορείς ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί και ο αριθμός 2313 325501 στον οποίο οι πολίτες που έχουν χρήματα για πετρέλαιο μπορούν να καταγγέλλουν όσους δεν έχουν χρήματα και καίνε στις ξυλόσομπές τους προϊόντα που «ρυπαίνουν το περιβάλλον». Αν δεν με πιστεύετε, διαβάστε εδώ.
Θεωρώ, λοιπόν, ως νομιμόφρων πολίτης ότι θα ήταν χρήσιμο και πρακτικό να υποσχεθούμε στα αφεντικά μας στο Eurogroup ότι θα δημιουργήσουμε και Σώμα καλωδιωμένων με μπουρόμετρα ώστε να βρίσκει το Κράτος ποιοι ρυπαίνουν το περιβάλλον με τις ξυλόσομπες και να τους βάζουμε πρόστιμα τα οποία θα κατατίθενται από τους παραβάτες κατευθείαν σε λογαριασμό της Μπούντεσμπαγκ ως ακόμη μία ένδειξη καλής θελήσεως και, κυρίως, επειδή «αγαπάμε την Ευρώπη». Άμα είναι να το γαμήσουμε, ας το γαμήσουμε εντελώς. Μισές δουλειές θα κάνουμε;               

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...